BL: eseménydús meccset játszott, a csoportkör küszöbén a PSV

Vágólapra másolva!
2018.08.21. 22:59
null
Hirving Lozano nem maradt gól nélkül első BL-meccsén (Fotó: Twitter)
Kedd este megkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffköre. A főtáblára jutásért zajló párharc első mérkőzésén a PSV izgalmas küzdelemben harcolt ki előnyt az egy héttel későbbi visszavágóra, a Benfica azonban csak döntetlent játszott otthon a PAOK-kal.

Nem kezdődött jól a boriszovi találkozó a PSV-nek: a holland együttes már a 9. percben hátrányba került a BATE otthonában. Hiába birtokolták többet a labdát a vendégek, sokáig nem tudtak mit kezdeni a szívós fehérorosz védelemmel, amely aztán hibázott: kezezés miatt tizenegyeshez jutott a PSV, Gaston Pereiro pedig nem hibázott.

A második félidőben Hirving Lozano is megvillant, a németek elleni vb-meccsen nagyszerűen futballozó mexikói pályafutása első BL-fellépésén betalált, megfordítva az állást.

Az igazi izgalmak azonban csak ezután következtek, előbb az Arsenal és a Barcelona korábbi játékosa, Alekszandr Hleb egalizált, majd egy perccel később már ismét a PSV-nél volt az előny, amit már a lefújásig meg is őrzött a holland csapat.

A Benfica az első félidő hajrájában büntetőből szerezte meg a vezetést a PAOK ellen, a portugálok azonban nem húzták ki kapott gól nélkül. A görög együttes egy szabadrúgás után először a lécet döngette meg, a kipattanót viszont nem hibázta el, így előnyös eredményt ért el idegenben.

A keddi harmadik mérkőzés, a Crvena zvezda és a Salzburg összecsapása gól nélküli döntetlennel ért véget.

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG
BATE Boriszov (fehérorosz)–PSV (holland) 2–3
(Tuominen 9., Hleb 88., ill. Pereiro 35. – 11-esből, Lozano 61., Malen 89.)
Crvena zvezda (szerb)–Red Bull Salzburg (osztrák) 0–0
NEM BAJNOKI ÁG
Benfica (portugál)–PAOK (görög) 1–1
(Pizzi 45+1. – 11-esből, ill. Varda 76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik