BL: Doll szerint az amszterdami visszavágó egy döntővel ér fel

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.08.21. 08:31
null
Thomas Doll elégedett az Ajax elleni döntetlennel (Fotó: AFP)
Gól nélküli döntetlent ért el a Thomas Doll vezette ciprusi APOEL az előző idényben az elődöntőig menetelő Ajax ellen a Bajnokok Ligája-selejtező playoffkörében. A Ferencváros korábbi vezetőedzője büszke játékosaira.

„Mindenekelőtt gratulálok a játékosaimnak Európa egyik legjobb csapata ellen nyújtott teljesítményükért – mondta Thomas Doll a keddi mérkőzést követő sajtótájékoztatón. – Az első negyedórában voltak gondjaink, utána feljavultunk. Nem érdemeltünk vereséget, talán több hittel és szerencsével gólt szerezhettünk volna. A közönség fantasztikus volt. Nyilván az Ajaxnál többet volt a labda, de nekünk is akadtak helyzeteink. Amszterdamban egy döntő vár ránk.”

„Elsősorban a védekezésünk miatt aggódtam, tudtuk, hogy az Ajax nagyszerűen támad. A szünetben azt mondtam a srácoknak, mi is tudjuk játszani a futballt, higgyenek magukban. A második félidőben sokkal jobb periódusaink és nagyobb lehetőségeink voltak a gólszerzésre. Szerintem közelebb álltunk a győzelemhez, mint az Ajax.”

„Nem szabad elszállnunk, tisztában vagyunk vele, melyik együttes a párharc esélyese. Ha két héttel ezelőtt valaki azt mondja nekem, az APOEL-lel Amszterdamban a Bajnokok Ligája-főtábláért harcolhatok, biztosan nem hiszek neki”
– tette hozzá a német tréner.

A visszavágóra jövő szerdán az Ajax stadionjában kerül sor. A párharc győztese a BL csoportkörében folytatja, a vesztes pedig az Európa-liga főtábláján bizonyíthat.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR)
ELSŐ MÉRKŐZÉS

APOEL (ciprusi)–Ajax (holland) 0–0
CFR Cluj (Kolozsvári Vasutas, romániai)–Slavia Praha (cseh) 0–1 (Masopust 28.)
LASK (osztrák)–FC Bruges (belga) 0–1 (Vanaken 10. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik