BL: Demoralizáló, amikor csak nyomozod a labdát – De Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 08:42
null
Luka Modric számára nincs elveszett labda (Fotó: AFP)
A 2018–2019-es labdarúgó Bajnokok Ligája 1. fordulójában simán nyert a címvédő Real Madrid: a királyi gárda Isco, Gareth Bale, valamint Mariano Díaz góljával 3–0-ra legyőzte az AS Romát. Lássuk, hogyan értékelték az összecsapást a főszereplők!

Visszatérése óta első alkalommal kapott lehetőséget a Real Madridban Mariano Díaz, aki csodálatos góllal állította be a 3–0-s végeredményt. A támadóval a királyi gárda vezetőedzője, Julen Lopetegui is elégedett volt.

„Eljött az ő ideje, és élt is vele. Jól ismeri az otthonát, hogy milyen a Real Madridban játszani, és hogy mit jelent a klubnak a Bajnokok Ligája. Csodálatos a hozzáállása, mindent kiadott magából. Ha keményen dolgozik az ember, ilyen jutalomban lehet része, mint a mai fantasztikus gólja.”

„Tudtuk, hogy a Roma megnehezítheti számunkra a dolgokat, de a csapat nagyon jól futballozott, védekezésben és támadásban is kiválóan teljesítettünk – tért át a mérkőzés értékelésére a spanyol szakember. – Mindazonáltal ez még csak az út eleje, most a következő meccsre kell koncentrálnunk. Három hónapja dolgozunk együtt, folyamatosan fejlődünk, és ezt kell folytatnunk a továbbiakban, mert a háromnaponkénti pályára lépés megköveteli.”

A spanyol győzelem egyik kulcsembere Luka Modric volt, aki többek között fontos szerepet játszott Gareth Bale góljában. A horvát középpályás teljesítménye mellett az első találatot szerző Isco sem ment el szó nélkül.

„Modric rengeteget hozzátesz a játékunkhoz. Alapvető eleme a csapatnak, remélhetőleg mindannyian elérjük az ő szintjét. Megérdemelné az Aranylabdát, nincs hozzá fogható játékos.”

A találkozó összefoglalója

A Románál érthető okokból kevésbé voltak ennyire feldobva, Eusebio Di Francesco szerint semmit nem gyengült a Real a(z egyik) legjobbja távozásával.

„Ha Real Madrid-szurkoló lennék, egyáltalán nem aggódnék Cristiano Ronaldo távozása miatt. Igazság szerint számítottam rá, hogy ilyen jók lesznek, már megmutatták a korábbi meccseiken. Több olyan játékosuk is van, aki kompenzálni tudja Ronaldo távollétét, igazi bajnokok alkotják a gárdát.”

Az olaszok edzője egyetért Iscóval abban, hogy Modric megérdemelné az Aranylabdát.

„Az itteni szurkolók azt szeretnék, ha egy Real Madrid-labdarúgó kapná a díjat. Azok alapján, amit a klubjáért és a válogatottért tett, maximálisan kijárna neki. A vébén nyújtott teljesítménye kivételes volt. Mindezek mellett a Realnak több olyan játékosa is van, aki megérdemelné.”

A rómaiak csapatkapitánya, Daniele De Rossi már az előttük álló feladatokra összpontosít.

„Demoralizáló, amikor egy csapat ennyi mozgásra kényszerít, miközben csak nyomozod a labdát. Megvoltak az esélyeink, hogy kontrából veszélyeztessünk, ám hátul is ugyanolyan jók, mint elöl, így nem volt egyszerű dolgunk. A Real nagyon erős gárda, de emlékeztetnünk kell magunkat a saját erősségeinkre. Kizárólag kemény munkával érhetünk el eredményeket, most csakis a Bologna elleni bajnokira szabad gondolnunk. Pontokra van szükségünk a bajnokságban, és nem lesz egyszerű meccs.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Roma (olasz) 3–0 (1–0)
Madrid,
Santiago Bernabéu Stadion, 69 251 néző. Vezette: Kuipers (holland)
Gólszerző: Isco (45.), Bale (58.), Mariano Díaz (91.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 1 1 3–0 +3 3
2. CSZKA Moszkva 1 1 2–2 0 1
3. Viktoria Plzen 1 1 2–2 0 1
4. Roma 1 1 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik