Jesus-mesterhármas Zágrábban, az El sem lett meg a Dinamónak

B. J., H. T.B. J., H. T.
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 18:50
null
Gabriel Jesus mesterhármast szerzett a Dinamo Zagreb ellen (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája C-csoportjában az Atalanta idegenben győzte le 3–0-ra a Sahtar Donecket, ezzel bejutott a sorozat nyolcaddöntőjébe. A másik mérkőzésen a Manchester City 4–1-re nyert a Dinamo Zagreb otthonában, így a horvátok az Európa-ligában sem folytathatják.


BAJNOKOK LIGÁJA,
CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
C-CSOPORT
Dinamo Zagreb (horvát)–Manchester City (angol) 1–4
(Olmo 10., ill. G. Jesus 34., 50., 54., Foden 84.)
Sahtar Doneck (ukrán)–Atalanta (olasz) 0–3 (Castagne 66., Pasalic 80., Gosens 94.)
Kiállítva: Dodo (77., Sahtar)

DINAMO ZAGREB–MANCHESTER CITY KÖZVETÍTÉS ITT!

Már biztos csoportelsőként igen tartalékos kerettel utazott el Zágrábba a Manchester City, amelynek egyébként is több sérültje akadt, és a bajnokságban sem remekel, így Pep Guardiola bátran kísérletezhetett az összeállítással.

Bekerült a kezdőbe Claudio Bravo, elé Eric García a védelembe, a középpályára Phil Foden, a támadóhármast pedig a Rijad Mahrez, Gabriel Jesus, Bernardo Silva hármas alkotta – a hazaiak fő reménysége a spanyol Dani Olmo volt, aki a 10. percben egy remekbe szabott góllal jelezte, hogy tényleg megérett már a topligákra. Nem adta fel azonban a City, nagyon keményen futballoztak a vendégek, Mahrez passzából Gabriel Jesus fejes góllal egyenlített még az első félidőben. A horvátok igencsak tiltakoztak a találat után, ugyanis egy hazai játékos a földön maradt, és közben futott a City-akció.

A VAR szerint szabályos volt a gól (egymást rúgta le két hazai játékos), ellenben egy későbbi, roppant durva könyöklése után hogyan maradhatott a pályán Amer Gojak? Rejtély.

Jesus igencsak otthon érzi magát idegenben, a szünet után hamar lőtt egy újabb, majd még egy gólt: utóbbi 14 találatát mind idegenben szerezte, és 22 évével és 252 napjával a legfiatalabb brazil lett, Neymart megelőzve, aki ebben a sorozatban tíz gólig jutott. Jesus a mesterhármassal idénybeli ötödik BL-mérkőzésén a hatodik kanadai pontját szerezte, 308 percnyi futball után, és meglehetett volna a negyedik zágrábi találata is, de hat méterről a bal felső mellé fejelt – majd a 66. percben átadta a helyét Olekszandr Zincsenkónak.

A City nem mellesleg az ötszázadik gólját szerezte Guardiola alatt, ez 95-tel több, mint amennyit bármelyik más angol csapat szerzett ez alatt az idő alatt, azaz 2016 nyarától!

Jesus második és harmadik gólját Benjamin Mendy és Phil Foden készítette elő, utóbbi maga is betalált a hajrában: a vezetés megszerzése után először akadozni kezdett a Dinamo gépezete, amely szép lassan le is állt.

DINAMO ZAGREB–MANCHESTER CITY KÖZVETÍTÉS ITT!

A Sahtar Doneck az Atalantát fogadta, az ukránoknak pedig a saját kezükben volt a sorsuk, ugyanis egy győzelemmel a másik mérkőzés eredményétől függetlenül is továbbjuthattak volna.

Volt nagy helyzete az olaszoknak is az első félidőben, ám a kapuba a Sahtar tudott betalálni – de közbeszólt a VAR, les miatt nem született érvényes gól.

A 65. percben az Atalanta, pontosabban Timothy Castagne zörgette meg a hazaiak hálóját, az eset után percekig állt a játék, a videobíró pedig úgy döntött, ezúttal érvényes találat született.

Az olasz együttesnek sikerült tovább növelnie előnyét – a 80. percben Mario Pasalic talált be –, pláne, hogy a 77. perctől emberelőnyben játszhatott, a győzelem pedig továbbjutást ért. Az már csak hab volt a tortán, hogy a 94. percben Robin Gosens is betalált, így 0–3 lett a vége.

Az Európa-ligában a Sahtar Doneck folytathatja, a Dinamo Zagrebnek véget ért az európai kaland.

Az Atalanta először szerepel a Bajnokok Ligájában, s máris egy továbbjutással örvendeztette meg szurkolóit. Mindezt úgy, hogy az utolsó forduló előtt a negyedik helyen állt a csoportjában.

A bergamói együttes az első csapat, amely úgy jut tovább a BL-ben, hogy négy forduló után csupán egy pontja volt.

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Manchester City 6 4 2 0 16–4 +12 14
2. Atalanta 6 2 1 3 8–12 –4 7
3. Sahtar Doneck 6 1 3 2 8–13 –5 6
4. Dinamo Zagreb 6 1 2 3 10–13 –3 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik