BL, C-csoport: a bayeres Szon Hung Min elintézte a Zenitet

Vágólapra másolva!
2014.11.04. 19:52
null
Szon Hung Min az első gólját ünnepli (Fotó: Reuters)
A Bayer Leverkusen 2–1-re nyert a dél-koreai Szon Hung Min duplájával a Zenit Szentpétervár vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjában. A német csapat 9 ponttal vezeti a kvartettet, mögötte viszont nagy a „tolongás”, miután a Benfica hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Monacót.


ZENIT–LEVERKUSEN

A Leverkusen kezdett aktívabban, az első félidő két legnagyobb lehetősége azonban a Zenit előtt adódott. A 13. percben Hulk szabadrúgását követően Bernd Leno csak nézte, ahogy a labda a kapufa tövéről kivágódik, nem sokkal később Alekszandr Kerzsakov nagy helyzeténél már a német kapus hárított.

A HARMADIK ÁZSIAI DUPLÁZÓ
Szon Hung Min a harmadik ázsiai labdarúgó, aki két gólt tudott szerezni egy BL-mérkőzésen. Korábban az üzbég Maxim Shatskikhnak és az iráni Ali Daeinek sikerült ez a bravúr.

A második játékrész elején Szon Hung Min rossz lövéssel fejezett be egy Leverkusen-kontrát, a 68. percben azonban már tökéletesen célzott a dél-koreai támadó, mégpedig egy remek szabadrúgás-kombináció végén. 0–1

Öt perc múlva szintén Szon Hung Min volt a főszereplő, aki Stefan Kiessling kiugratása után higgadtan gurított a jobb alsó sarokba. 0–2

A Zenit erejéből a hajrában már csak a szépítésre futotta (a csereként beálló José Rondón talált be a 89. percben), így a szentpétervári gárda hazai nyeretlenségi sorozata már hét mérkőzést számlál (5 döntetlen, 2 vereség) a Bajnokok Ligájában.

Zenit–Leverkusen 1–2

BENFICA–MONACO

A Monaco 1–0-s gólkülönbséggel érkezett Lisszabonban, és úgy tűnt, lejátssza harmadik 0–0-s mérkőzését is a BL idei csoportkörében. A Benfica ment előre becsülettel első győzelméért, de a hajráig nem tudta feltörni a vendégek védelmét.

A 82. percben aztán megtört a jég, egy bal oldali szöglet után a brazil Talisca elé került a labda, ő pedig közelről nem hibázott. 1–0

Ez pedig elég is volt a Benficának a három pont begyűjtéséhez, a portugál csapat pontszámban beérte a Zenitet, a Monaco pedig csak egy ponttal előzi meg. Lesz itt még izgalom az utolsó két fordulóban.

Benfica–Monaco 1–0

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 4. FORDULÓ

Benfica (portugál)–Monaco (francia) 1–0 (Talisca 82.)
Zenit (orosz)–Leverkusen (német) 1–2 (Rondón 89., ill. Szon Hung Min 68., 73.)

AZ ÁLLÁS
1. Bayer Leverkusen 4 3
1 7–3 +4 9
2. Monaco 4 1 2 1 1–1 0 5
3. Zenit Szentpétervár 4 1 1 2 3–4 –1 4
4. Benfica 4 1 1 2 2–5 –3 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik