BL: „Brutálisan fáj” – a német és az angol lapok is a Bayernt temetik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 12:48
null
Hanyatlik a Bayern München? Sokak szerint igen (Fotó: AFP)
A Liverpool FC a Bayern München otthonában aratott 3–1-es győzelemmel kvalifikálta magát a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Az összecsapás után a német lapok nem kímélik a Bayern Münchent, az angolok ezzel szemben nem bírnak betelni az angol klubok sikerével.

 

A The Guardian szerint a Liverpool hathatós közbenjárásával az angol klubok ismét felkerültek a „futballtérképre, s a Pool a labdarúgás „legmagasabb szintjét produkálta” szerda este. A britek kitérnek a Bayern Münchenre is, amely az újság szerint hanyatlik.

„Az egyértelmű és szemmel látható bizonyítékokat nem lehet megcáfolni: a Bayern hanyatlásba kezdett, amit megmutat például az egykor zseniális Franck Ribéry teljesítménye is.”

A Daily Mail arról ír, hogy „a Liverpool a valaha volt egyik legjobb meccsét hozta, amit angol együttes valaha játszott a Bajnokok Ligájában.”

„A Liverpool tökéletes estéje százszázalékossá tette az angol mezőnyt a negyeddöntőben” – utalt a The Sun arra, hogy bejutott a következő körbe mind a négy angol csapat.

A portál közben odaszúrt egy kicsit a németeknek is: „A német klubok gyakran használják a »hülye angol pénz« jelzőt, mondván, a mi gazdag klubjaink kifosztják az ő csapataikat, miközben jócskán túlfizetünk mindenkit. Ám most, évek múltán ezek az elköltött pénzek meghozzák az eredményt, aminek a jutalma a Bajnokok Ligájában érezhető. A szegény–gazdag ellentétbe persze nem sorolható bele a Bayern, a Liverpool által elért eredmény így még inkább kiváló.”

„Klopp kirúgta a Bayernt a Bajnokok Ligájából” – olvasható a Bild hasábjain. A német lap kiemeli Manuel Neuert, aki a Liverpool első gólja előtt nem épp magabiztosan mozdult ki a kapujából, s Sadio Mané könnyedén ki is cselezte.

Matthias Brügelmann, a lap egyik újságírója nem rejtette véka alá a csalódottságát.

„A Bayern München a párharc első felvonásán küzdelmes, remek meccset játszott a kiváló Liverpoollal, de a második összecsapás ettől már nagyon messze volt. Néhány évvel ezelőtt még a klub és a válogatott is címeket nyert, ám tavaly a nemzeti együttes a vébétől köszönt el gyorsan, míg most a klubcsapataink a Bajnokok Ligájától búcsúztak el hamar, minden párharcot az angolok nyertek meg. Ez brutálisan fáj! A Bayernnek és Németországnak radikális változtatásokra lesz szüksége ahhoz, hogy újra címekre esélyessé váljon.”

A Kicker címlapján a sokatmondó „Német katasztrófa” olvasható. A német lap hozzáteszi, hogy Jürgen Klopp lemeccselte az oldalvonal mellett Niko Kovacot, illetve azt is megemlíti, hogy a 2005–2006-os idény óta nem volt példa arra, hogy egyetlen Bundesliga-csapat sem jutott be a legjobb nyolc közé a BL-ben.

A lap Lewandowski kritikájával is foglalkozik – a lengyel támadó a taktikát bírálta, ami szerinte túlságosan is védekező felfogású volt.

„A párharc mindkét találkozóján defenzívek voltunk, nem próbáltuk nyomás alá helyezni a Poolt. Igazából nem is kockáztattunk. Hazai pályán játszottunk, de a meccs valahogy mégsem volt a miénk, ezért veszítettünk. Nem voltunk jók.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Bayern München (német)–Liverpool FC (angol) 1–3 (1–1)

München, Allianz Aréna, 68 145 néző. Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Bayern München: Neuer – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martínez (Goretzka, 72.), Thiago Alcantara – James Rodríguez (Renato Sanches, 79.) – Gnabry, Lewandowski, Ribéry (Coman, 61.). Vezetőedző: Niko Kovac
Liverpool:
Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner (Lallana, 87.), Henderson (Fabinho, 13.), Wijnaldum – Szalah, Firmino (Origi, 83.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző:
Matip (39. – öngól), ill. Mané (26., 84.), Van Dijk (69.)
Továbbjutott:
a Liverpool, 3–1-es összesítéssel.

A BL NEGYEDDÖNTŐJÉNEK MEZŐNYE
Liverpool FC (angol)
FC Barcelona (spanyol)
Manchester City (angol)
FC Porto (portugál)
Manchester United (angol)
Ajax (holland)
Tottenham Hotspur (angol)
Juventus (olasz)
A sorsolást március 15-én rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik