Hiába a dortmundi fölény, a Tottenham a visszavágót is behúzta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.05. 20:48
null
Harry Kane gólja végleg eldöntötte a párharcot (Fotó: AFP)
Habár az első félidőben több lehetősége is volt a Borussia Dortmundnak, hogy faragjon háromgólos hátrányából a Tottenham ellen, az angol gárda a második játékrész elején Harry Kane révén végleg eldöntötte a párharcot, így a Spurs lépett tovább a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Borussia Dortmund (német)–Tottenham Hotspur (angol) 0–1 (0–0)
Dortmund, Signal Iduna Park, 66 099 néző. V: Danny Makkelie (holland)
BVB:Bürki – Wolf (Bruun Larsen, 62.), Akanji, Weigl, A. Diallo – Witsel – Sancho, Reus (Delaney, 74.), M. Götze, R. Guerreiro (Pulisic, 62.) – Paco Alcácer.Vezetőedző:Lucien Favre
TOTTENHAM:Lloris – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Aurier, M. Sissoko, Winks (E. Dier, 55.), Eriksen (Rose, 83.), B. Davies – Szon Hung Min (Lamela, 71.), Kane.Menedzser:Mauricio Pochettino
G: Kane (48.)
Továbbjutott: a Tottenham, 4–0-s összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Hideg zuhannyal ért fel a Dortmundnak a londoni 0–3, a csoportkörben mindössze két gólt kapó (és az idény első felében nagyszerűen teljesítő) védelem csődöt mondott az odavágó második félidejében, így kisebb csodára volt szükség a továbbjutáshoz.

Lucien Favre nem bízott semmit a véletlenre, a svájci szakember a Borussiától szokatlan 4–1–4–1-es felállásban küldte pályára a kezdőcsapatát, amelyben először kapott egyszerre helyet a Marco Reus, Mario Götze, Paco Alcácer hármas. Mauricio Pochettino a biztos védekezést szem előtt tartva öt védőt nevezett a kezdőbe, elöl pedig a Harry Kane, Szon Hung Min duó igyekezett minél több gondot okozni Manuel Akanjiéknak.

A Dortmund elképesztő iramban kezdte a visszavágót, sokáig levegőhöz sem hagyta jutni ellenfelét, amely csupán másodpercekre tudta megtartani a labdát. A Spurs fegyelmezett védekezése ugyanakkor nem hagyta kibontakozni a sok rövid passzból álló hazai támadásokat, amikor pedig Götzéék eljutottak Hugo Lloris kapujáig, akkor a francia védett bravúrral. A túloldalon sokat kellett várni az első lehetőségre, azzal viszont majdnem eldőlt a párharc: Szon kapott remek indítást, de hiába vezethette rá Roman Bürkire a labdát, nem tudta megszerezni a tizedik gólját a Dortmund ellen.

A játékrész hajrájára még eggyel magasabb fokozatba kapcsoltak a németek, Julian Weigl fejesét Lloris védte, majd a kipattanónál Ben Davies mentett óriásit. Egy perccel később Götze lövésénél még nagyobb bravúrra volt szükség, Lloris egy kézzel szedte ki a dortmundi remek tekerését. Hetvennyolc százalékos labdabirtoklás, 328 passz 97 ellenében (a lövéseknél 8–1), mégis szerzett gól nélkül ment pihenőre Favre együttese.

A szünet után ott folytatta a Dortmund, ahol azt megelőzően abbahagyta, rögtön az első percben Reus lövése alig kerülte el a kaput. És ekkor jött a derült égből villámcsapás...

A 48. percben Moussa Sissoko adott kiváló indítást a leshatárról kilépő Harry Kane-nek, a Spurs klasszisa pedig nem hibázott, 16 méterről a rövid, bal sarokba tekert (0–1). A Dortmund elleni harmadik meccsén negyedik találatát jegyző Kane ezzel a Tottenham történelmének legeredményesebb góllövőjévé avanzsált az európai kupasorozatokat figyelembe véve.


A fontos kérdések ezzel eldőltek, a Dortmund próbálkozott ugyan a folytatásban, ám a hit eltűnt a hazaiak játékából, s végül a szépítés sem jött össze a fekete-sárgáknak. A BVB elleni negyedik meccsét is behúzó Tottenham másodszor jutott be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, ezt megelőzően a 2010–2011-es idényben a Milan kiejtésével lett meg a negyeddöntő, amelyben a Real Madrid már túl nagy falatnak bizonyult – idén ez biztosan nem fordul elő...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik