Nagyon ötös: Nikolics ismét betalált, mérlege a BL-ben 5/5

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.17. 22:31
Szerda este folytatódtak a Bajnokok Ligája selejtezői, Nikolics Nemanja ismét gólt szerzett, csapata, a Legia Warszawa 2–0-ra diadalmaskodott Dublinban a Dundalk ellen. A nap rangadóján ikszelt a Roma a Porto otthonában, a Villarreal hazai pályán kikapott a Monacótól, egy hullámvölgy után hozta a kötelezőt a Celtic, és a bolgárok kerültek lépéselőnyben a csehekkel szemben a Ludogorec–Viktoria Plzen párharcban.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF), 1. MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG

Ludogorec (bolgár)–Viktoria Plzen (cseh) 2–0 (Moti 51. – 11-esből, Misidjan 64.)
Celtic (skót)–Hapoel Beer-Seva (izraeli) 5–2
(Rogic 9., Griffiths 39., 45., Dembélé 73., S. Brown 85., ill. Lúcio Maranhao 55., Melikson 57.)
Dundalk (ír)–Legia Warszawa (lengyel) 0–2
(Nikolics 56. – 11-esből, Prijovic 94.)
NEM BAJNOKI ÁG
FC Porto (portugál)–AS Roma (olasz) 1–1 (André Silva 61. – 11-esből, ill. Felipe 21. – öngól)
Kiállítva:
Vermaelen (41., AS Roma)
Villarreal (spanyol)–Monaco (francia) 1–2
(Pato 36., ill. Fabinho 3. – 11-esből, Bernardo Silva 72.)BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF), 1. MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG

Ludogorec (bolgár)–Viktoria Plzen (cseh) 2–0 (Moti 51. – 11-esből, Misidjan 64.)
Celtic (skót)–Hapoel Beer-Seva (izraeli) 5–2
(Rogic 9., Griffiths 39., 45., Dembélé 73., S. Brown 85., ill. Lúcio Maranhao 55., Melikson 57.)
Dundalk (ír)–Legia Warszawa (lengyel) 0–2
(Nikolics 56. – 11-esből, Prijovic 94.)
NEM BAJNOKI ÁG
FC Porto (portugál)–AS Roma (olasz) 1–1 (André Silva 61. – 11-esből, ill. Felipe 21. – öngól)
Kiállítva:
Vermaelen (41., AS Roma)
Villarreal (spanyol)–Monaco (francia) 1–2
(Pato 36., ill. Fabinho 3. – 11-esből, Bernardo Silva 72.)

Bajnoki ág

Ludogorec (bolgár)–Viktoria Plzen (cseh)

A múltat tekintve ez volt a szerdai nap legszürkébb párosítása, de ne feledjük, sok meglepetést okozott már ez a két gárda az elmúlt években. A bolgárok megnyugtatónak nevezhető előnyre tettek szert, a második félidőben a BL-hős Cosmin Moti ismét sikerrel ténykedett egy 11-es körül, majd a holland Virgil „Vura” Misidjan is betalált.

Celtic (skót)–Hapoel Beer-Seva (izraeli)

A BL-rájátszás talán legegyértelműbb kimenetelű párosítása ez a Manchester City és a Steaua kettőse mellett, még akkor is, ha a skótok a nyáron ismét csak szőrmentén tudtak erősíteni, a balszélső Scott Sinclair mellett a legismertebb fogás a 35 éves Kolo Touré. Sinclair mindenesetre főszereplő volt a mérkőzés elején az ausztrál Tom Rogic találatában, amely megadta az alaphangot, majd Leigh Griffiths két igen szép gólja olyan megnyugtató előnyt jelentett, hogy az majdnem elolvadt, mert a pihenőt követően Lucio Maranhao és Maor Melikszon is betalált. Akár csak a hazai csereember, a nyári vétel Moussa Dembélé (Griffiths szöglete után). A hazai örömöt a hajrában a csapatkapitány Scott Brown bombagólja tette teljessé ezen a hétgólos mérkőzésen.

Dundalk (ír)–Legia Warszawa (lengyel)

Az amatőr és félamatőr erőkből álló írek állnak csak a Legia útjában az aranybánya, a BL-csoportkör kapujában, és természetesen kezdett a lengyeleknél az a Nikolics Nemanja, aki az előző két körben az öt mecsen összesen négyszer volt eredményes. A szakadó eső a hazaiaknak (a mérkőzést Dublinban rendezték) kedvezett, és kevés helyzetet láthattunk az első félidőben, azok is inkább az írek előtt adódtak. Nikolics előbb egy sorfalon csattanó szabadrúgással jelentkezett, majd a szünet után Steeven Langillal kiharcolt egy büntetőt – amelyet higgadtan értékesített is. Sok érdekes már nem történt a meccsen, válogatott támadónkat a hajrában lecserélték. Nem kis túlzással: Nikolics Cristiano Ronaldo és Lionel Messi szintjéhez mérhető mutatóval áll jelenleg a BL-ben, csapata hat góljából ötöt ő szerzett – a 94. percig 5/5 volt ez a mutató is, de akkor betalált a svájci Aleksandar Prijovic.

Nagy kérdés, hogy a selejtezőkben öt találkozón öt gólt szerző Nikolics marad-e a Legiában a csoportkörre is...

nem bajnoki ág

Porto (portugál)–Roma (olasz)

A BL-playoffkör legnagyobb rangadóját vívta ez a két csapat: bármelyikük esik is ki, a semleges szurkolók sajnálni fogják. Pontosabban talán a semleges szurkolók az olaszoknak szorítottak most, természetesen az ezúttal is a kispadon kezdő Francesco Totti miatt. Miután Iker Casillas majdnem gólt rúgatott Edin Dzekóval, a brazil Felipe öngóljával csak vezetést szereztek az olaszok, de izgalmassá tette a folytatást, hogy pár Casillas-bravúr után a „farkasok” között debütáló Thomas Vermaelen még a szünet előtt begyűjtötte második sárga lapját. Bőszen rohamozott a roppant feszült hangulatú mérkőzésen a győzelemért a Porto, André Silva egyenlített is egy 11-esből, de tovább nem jutottak a portugálok.

Villarreal (spanyol)–Monaco (francia)

Nagy várakozás övezte a La Liga elmúlt kiírásának meglepetéscsapatának, a nyáron alaposan megerősített, új edzővel operáló Villarreal és az ezen a nyáron is tízmilliós transzferekkel operáló hercegségbeliek összecsapását. A spanyolok egyik új emberének, a nyolcmillióért vett Alfred N'Diayének nem a legjobban indult BL-es kalandja, mert a második percben összehozott egy büntetőt az ellenfélnek, amelyet értékesített is Fabinho. Két másik nyári szerzemény, Pato és Rafael Borré még a szünet előtt összehozta az egyenlítő találatot, de Bernardo Silva gyönyörű góljával ismét magához ragadta a vezetést a Monaco, amelyet már ki sem engedett kezéből. Ismerve a Monaco hektikus teljesítményét, nem lefutott a párharc.

BL-ADATBANK ITT!

KEDDEN JÁTSZOTTÁK

FC Köbenhavn (dán)–APOEL (ciprusi) 1–0 (A. Pavlovics 43.)
Dinamo Zagreb (horvát)–Salzburg (osztrák) 1–1
(Rog 76. – 11-esből, ill. Lazaro 59.)
Steaua Bucuresti (román)–Manchester City (angol) 0–5
(D. Silva 13., Agüero 41., 78., 89., Nolito 49.)
Young Boys–Borussia Mönchengladbach 1–3
(Szulejmani 56., ill. Raffael 11., 69., Hahn 67.)
Ajax (holland)–Rosztov (orosz) 1–1 (Klaassen 38. – 11-esből, ill. Noboa 13.)

A KEDDI BL-MÉRKŐZÉSEKRŐL ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik