nemzetisport.hu 2020.09.22 23:03 Frissítve: 2020.09.22 23:15

BL: az FTC mindenre figyelt, két géppel repült Norvégiába

Már Norvégiában készül a Molde elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésre a Ferencváros labdarúgócsapata, amely – mint az a klub hivatalos honlapján olvasható beszámolóból kiderül – két repülőgéppel utazott el a skandináv országba. Ennek oka, hogy ha valaki netán pozitív koronavírustesztet adna, akkor ne kelljen a teljes csapatnak karanténba vonulnia a meccs előtt.

 

Myrto Uzuni (Fotó: fradi.hu)


„Az FTC számára nagyon fontos a szerdai találkozó, ezért minden korábbinál jobban odafigyeltünk minden tekintetben – idézi Orosz Pált, az FTC Zrt. vezérigazgatóját a fradi.hu. – Az emberi egészséget és a klub érdekeit egyszerre tartjuk szem előtt, ezért például két repülőgéppel utaztunk ki, az utazás során folyamatosan mindenki maszkot hordott, és tartotta a megfelelő távolságot egymástól. Erről felvételek is készültek, az utazás minden pillanatát rögzítette a FradiMédia. A hétfői, magyarországi tesztelésen mindenki negatív lett, mégis úgy döntöttünk, hogy az esetleges fertőzések kockázatának minimalizálása érdekében két géppel utazunk.”

 
Rebrov: Többféleképpen lehet értelmezni, hogy szétszedjük a Moldét

Az FTC csapatorvosa, Pánics Gergely is elmondta, miért volt szükség a rendkívüli intézkedésekre.

„Konzultáltam az UEFA orvosi bizottságának vezetőjével, akitől többféle ajánlást is kaptunk. Azt fontos tudni, hogy ha valaki a kötelezően előírt norvégiai tesztelés során véletlenül mégis pozitív mintát adna, akkor lehetőség van rá, hogy csak azt az egy személyt különítsék el, és ne az egész csapatot, így a mérkőzést le lehet játszani. A kontaktkutatásról a norvég járványügyi hatóság dönt, és számtalan különböző szempontot vesznek figyelembe. Éppen ezért vettük komolyan az ajánlásokat: FFP2-es maszkokat hordtunk, a Népligetből két busszal mentünk a reptérre, majd két, 189 fős Boeing 737-essel utaztunk, hogy mindenki megfelelő távolságban lehessen a másiktól, ahogy azt ajánlották nekünk. A repülőn két teljes sor és két szék távolság volt az utasok között. A teljes utazást rögzítettük, hogy bizonyítani tudjuk, tényleg mindent megtettünk azért, hogy ha valaki mégis pozitív mintát adna, az ne tudja átadni a fertőzést a társának.”

A Bajnokok Ligája playoffkörében rendezendő Molde–Ferencváros párharc első mérkőzésére szerdán 21 órától kerül sor.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF (4. FORDULÓ)
ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAJNOKI ÁG

Szeptember 23., szerda
21.00:
Molde FK (norvég)–FERENCVÁROS (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A FERENCVÁROS BL-KERETE A MOLDE ELLENI ELSŐ MÉRKŐZÉSRE
Kapusok: Dibusz Dénes, Bánki Márton, Bogdán Ádám
Védők: Abraham Frimpong, Lovrencsics Gergő, Eldar Civic, Botka Endre, Miha Blazic, Marcel Heister, Lasa Dvali, Csontos Dominik, Iyinbor Patrick
Középpályások: Somália, Tokmac Nguen, Ihor Haratin, Sigér Dávid, Csonka András, Hajdú Roland, Katona Bálint, Michal Skvarka, Aissa Laidouni
Támadók: Olekszandr Zubkov, Roko Baturina, Pócsik Botond, Redzic Damir, Franck Boli, Myrto Uzuni, Isael, Varga Roland

2020.10.21 22:34:14

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Barcának presztízskérdés volt, hogy győzelemmel nyisson az új BL-idényben.

2020.10.21 19:11:49

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Bátran futballozott az Ajax, de balszerencsés volt mindkét kapu előtt • Hengerelt idegenben az Atalanta.

2020.10.21 20:23:32

Bajnokok Ligája B. Á.

A BL-címvédő a duplázó Kingsley Coman vezérletével kiütötte a madridiakat a nyitányon.

2020.10.21 18:25:54

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Egycsapatnyi sérült és koronavírusos nélkül utazott el Madridba az ukrán csapat – hogy ott csodát tegyen.