BL: Többféleképpen lehet értelmezni, hogy szétszedjük a Moldét – Rebrov

Vágólapra másolva!
2020.09.22. 19:44
null
Rebrov amondó, nem véletlenül jutottak el a playoffig (Fotó: Török Attila)
A tét immár a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutás: a norvégiai első meccset megelőzően a Ferencvárost irányító Szerhij Rebrov elmondta, kemény találkozóra számítanak, de tudják, hogyan érhetnek el jó eredményt a Molde ellen.

 

Melegből a hidegbe, napsütésből az esőbe, Európa közepéből az Északi-tenger partjára.

Míg kedden délután idehaza 27 Celsius-fok volt, Molde városában 9 fokos zimankó fogadta a Ferencváros futballistáit, de a jókora kontraszt nem csak az időjárásra volt jellemző. Norvégia egészen más képet mutat, mint Budapest. A nagyjából Gyula városával megegyező méretű Moldében szinte nincs is olyan lakóépület, melynek ablakai ne a tengerre néznének, Szerhij Rebrov legénységének szállodája is közvetlenül a sziklákon volt, a hajóvitorlára emlékeztető hotel ablakaiból akár horgászni is lehetett volna…

A Molde FK otthonául szolgáló Aker Stadiont sem rejtették el, a 11 200 férőhelyes aréna is közvetlenül a parton található, kis túlzással ha valaki felszabadításképpen nagyobbat bikázik bele a labdába, az könnyen az Északi-tengerben landolhat. Ha a morajló hullámok szerda este nem is zavarják meg Dibusz Déneséket, a műfűvel borított talaj némileg zavaró lehet, a futballisták mindössze a kedd esti tréningen ismerkedhettek meg a pálya keménységével. A norvég bajnok játékstílusát ismerve a Molde FK sem lesz éppen puhány, noha a csapat a labdatartáson alapuló stílusra épít, játékosai nem riadnak vissza a férfias belépőktől sem.

AZ ELSŐ MECCS FONTOSABB

Somália, a Ferencváros középpályása:

– Ilyenkor fokozódik már a feszültség a játékosokban?
– Hatalmas motiváció van bennem, nagy örömmel indultam útnak kedden reggel Norvégiába, hiszen tudom, most hatalmas lépést tehetünk előre. Izgatottan várom az összecsapást.

– Átérzik mekkora a tét? Eljátszik a gondolattal, milyen lenne a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelni?
– Ez nagy lehetőség a csapatnak és a klubnak, nagyon elszántak, lelkesek vagyunk. Reméljük, a meccs után is boldogak lehetünk.

– Elégedett lenne a döntetlennel az első mérkőzésen?
– A legfontosabb, hogy elvégeztük a lehető legjobb felkészülést, pontosan tudjuk, mire készülünk a Molde ellen. Az első meccs fontosabb, mint a visszavágó, hiszen itt adhatjuk meg az alapját mindennek.

Forrás: fradi.hu

„Kemény mérkőzésre készülünk – mondta a mérkőzést megelőző kedd esti sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője. – Mindenkinek más tervei vannak a meccsre, a Molde hazai pályán alighanem előnyt szerezne, ám mi is az erősségeinkre összpontosítunk. Kiélezett találkozó lesz, nagyon oda kell figyeljünk, hiszen a selejtezők utolsó lépcsőfoka vár ránk. Megvan a tervünk, tudjuk, hogyan lehetünk eredményesek, de ha megengedik, most nem részletezném, milyen taktikával készültünk, hogyan szeretnénk jó eredményt elérni.”

A mérkőzés előtt helyi újságírók emlékeztették Szerhij Rebrovot arra, hogy csatára, a korábban Norvégiában futballozó Franck Boli néhány nappal ezelőtt meglehetősen magabiztosan nyilatkozott a helyi lapokban, mondván: nem akar nagyképű lenni, de szétszedik a Moldét.

„Szerintem többféleképpen lehet értelmezni azt, hogy szétszedjük – reagált a zöld-fehérek trénere. – Nem gondolom, hogy a csatárom lenézné ellenfelünket, hiszen pontosan tudja, milyen kemény csapat vár ránk. Egészséges magabiztosság mindenkinek kell, de elhihetik, tiszteljük a Moldét, járt már korábban a Bajnokok Ligájában, biztosak vagyunk benne, odateszik magukat. De mi is rászolgáltunk arra, hogy itt legyünk, nem véletlenül jutottunk el idáig.”

Ha már Franck Boli…

Szerhij Rebrovnak bizonyos szempontból két Jolly Joker kártyája is akad: a már említett Frank Bolin kívül Tokmac Nguen is Norvégiából érkezett, és ami ennél sokkal fontosabb, mind a ketten tudják, milyen érzés gólt lőni a Moldénak. Előbbi a Strömsgodset FC játékosaként talált a kapujába, utóbbi a Stabaek csatáraként egy 3–1-re megnyert bajnokin duplázott, a második és a harmadik gólt is ő szerezte. A két futballista pontosan tisztában van vele, mi vár a Ferencvárosra az Aker Stadionban, milyen stílusban védekeznek a Molde hátvédjei, ahogy mondani szokták, tudják mi a dörgés arrafelé. Ez szerda este nagy előny lehet!

Szerhij Rebrov szokásához híven alaposan kielemezte az aktuális ellenfelet, a végső taktikai hadrend kialakításánál ezúttal azonban azt is figyelembe kellett vennie, hogy az eddigi egy meccses BL-párharcok után a rájátszás már két mérkőzésen dől el, a szerdai norvégiai összecsapást követően jövő kedden Budapesten méri össze erejét a két együttes.

A tét nem kicsi, a több mint ötmilliárdos bevételen túl a presztízs forog kockán, a Ferencváros 25 év elteltével térne vissza az elitfutball csoportkörébe.

MOLDE: ELSŐ PERCTŐL IRÁNYÍTANI

NÉGY ESETBEN SEGÍT A VAR

A Ferencváros szerda esti Bajnokok Ligája találkozóján a játékvezető segítségére lesz a VAR-rendszer, a videobíró azonban csupán négy esetben lesz használható. A mérkőzésen esett gólok alapos kivizsgálására, a tizenhatoson belül történő szabálytalanságok visszanézésére, a közvetlen piros lapot érdemlő szituációk lelassítására, valamint a tömegjelenetek újrajátszására, hogy pontosan meg lehessen állapítani, kinek jár sárga, esetleg piros lap.

A hétköznapi ember azt gondolná, Norvégiában senkinek sincsen anyagi gondja, az emberek anyagi biztonságban élnek, és a labdarúgókluboknak sem kell adományokért folyamodnia. Nos, ezzel szemben a Molde FK saját honlapján kéri szurkolói segítségét, a közleményben úgy fogalmaznak: „…A koronavírus kitörése óta – mint más norvég klubok – mi is rengeteg bevételtől estünk el. Ha támogatni szeretnél bennünket, bármilyen csekély összeggel is, kérlek hívd a 1911-es telefonszámot. Nagyra értékeljük a hozzájárulásokat, és nagy köszönetet mondunk azoknak, akik ezekben a nehéz időkben támogatnak bennünket.”

Noha a hazai drukkerek óvatosan fogalmaznak a szerdai összecsapás kapcsán, Erling Moe vezetőedző optimistán várja a találkozót, és magabiztosan állt a sajtó elé.

„Olyan csapat vagyunk, amely nem szeret kivárásra játszani és az ellenfél hibáira várni – fogalmazott a tapasztalt tréner. – Úgy készülünk, szerda este is az első perctől kontrolláljuk majd az összecsapást, hiszen ez a mi stílusunk. Alaposan kielemeztük a Ferencvárost, tudjuk, mik az erősségei, de azt is, hogy hol lehet őket megfogni… Nem véletlenül jutottunk el a Bajnokok Ligája rájátszásába, és ezt most újra be kell bizonyítanunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF (4. FORDULÓ)
ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAJNOKI ÁG
Szerda, 21.00:
Molde FK (norvég)–FERENCVÁROS (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A FERENCVÁROS BL-KERETE A MOLDE ELLENI ELSŐ MÉRKŐZÉSRE
Kapusok: Dibusz Dénes, Bánki Márton, Bogdán Ádám
Védők: Abraham Frimpong, Lovrencsics Gergő, Eldar Civic, Botka Endre, Miha Blazic, Marcel Heister, Lasa Dvali, Csontos Dominik, Iyinbor Patrick
Középpályások: Somália, Tokmac Nguen, Ihor Haratin, Sigér Dávid, Csonka András, Hajdú Roland, Katona Bálint, Michal Skvarka, Aissa Laidouni
Támadók: Olekszandr Zubkov, Roko Baturina, Pócsik Botond, Redzic Damir, Franck Boli, Myrto Uzuni, Isael, Varga Roland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik