BL: Az év egyik legfontosabb Fradi-meccse jön – Lovrencsics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.20. 09:38
Mindenki maximálisan koncentrál, nem szeretnénk pórul járni – Lovrencsics Gergő, a Ferencváros labdarúgója mondta ezt a Partizani Tirana elleni BL-selejtező visszavágója előtt. A meccs szerda este fél nyolckor kezdődik.

„Nincs a kelleténél nagyobb feszültség bennem – nyugtatta meg a Fradi-rajongókat Lovrencsics Gergő, a Ferencváros nyáron igazolt szélsője. – Tudjuk, hogy az év egyik legfontosabb mérkőzése vár ránk, ennek megfelelően az öltözőben mindenkin azt látom, hogy maximálisan koncentrál, nem szeretnénk pórul járni. Azért is jobb, hogy idegenben kezdtünk a párharcban, mert ott kiderült, igenis erős ellenfél a Partizani, de itthon ennek ellenére is ki kell vívni a továbbjutást. Győzni akarok, a BL-ben futballozni, elvégre ezért igazoltam a Fradiba.” Lovrencsics Gergő, a Ferencváros nyáron igazolt szélsője. – Tudjuk, hogy az év egyik legfontosabb mérkőzése vár ránk, ennek megfelelően az öltözőben mindenkin azt látom, hogy maximálisan koncentrál, nem szeretnénk pórul járni. Azért is jobb, hogy idegenben kezdtünk a párharcban, mert ott kiderült, igenis erős ellenfél a Partizani, de itthon ennek ellenére is ki kell vívni a továbbjutást. Győzni akarok, a BL-ben futballozni, elvégre ezért igazoltam a Fradiba.”

„A visszavágó olyan lesz, mint egy ökölvívó-mérkőzés, ahol az egyik bokszoló jóval esélyesebb, mint a vetélytársa – mondta Adolfo Sormani, a Partizani Tirana olasz vezetőedzője. – Állni kell a pofonokat, és megtalálni azt a technikát, amivel a leghatékonyabban tudunk visszatámadni. Sajnos néhány labdarúgóm játéka még kérdéses, de akármilyen összeállításban is lépünk pályára, megpróbáljuk kivívni a továbbjutást. A Ferencvárosban szerepelnek a jobb játékosok, nem véletlen, hogy már az első mérkőzés második felében is bátran támadott, de bízom benne, hogy szervezett csapatjátékkal eltüntethetjük a különbséget. Mindent kiadunk magunkból, meglátjuk, mire lesz elég."

„Európa-liga-indulóként kerültünk a Bajnokok Ligájába, tudtuk, hogy még nehezebb csapatok várnak ránk, de a nemzetközi futballban folyamatosan csökken a különbség az együttesek között – mondta Renato Arapi, az albánok 29 esztendős védője. – Egyre több az olyan meccs, amelyet egyetlen villanás dönt el, remélem, a szerdai találkozón mi villanunk. Tudjuk, hogy papíron a Ferencváros az esélyes, de az első mérkőzés bebizonyította, hogy a magyar csapat védelme sem átjátszhatatlan. Ha kihasználjuk a megingásaikat, lehet keresnivalónk. Ami a hazai rohamokat illeti, külön egyetlen játékosból sem készültünk, hiszen a mi taktikánk a zónavédekezés, nem pedig a szoros emberfogás. Igyekszünk minden területet lezárni, és besegíteni egymásnak, ahol csak kell. Bízunk magunkban.”

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROS–PARTIZANI TIRANA (albán)
Groupama Aréna,
19.30 (Tv: M4 Sport). Vezeti: Tohver (észt)
Az első mérkőzés eredménye: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik