BL: az AEK edzője újabb győzelmet vár csapatától

Vágólapra másolva!
2018.08.27. 18:41
null
Most még csendes az Olimpiai Stadion
Az AEK Athén vezetőedzője, Marinosz Uzunidisz szerint a játékosai tudják, mi a feladatuk, és újabb győzelmet vár csapatától a Mol Vidi ellen a Bajnokok Ligája playoffvisszavágóján.

A Vidi egygólos hátrányban van, vagyis nincs veszítenivalója, felszabadultan futballozhat. Ez akár azt is eredményezheti, hogy csapatának nehezebb dolga lesz, mint az előző körben, a Celtic elleni hazai meccsen volt?
– A rivális játékával nem szeretnék foglalkozni – reflektált a Nemzeti Sport kérdésére Marinosz Uzunidisz, az AEK vezetőedzője a házigazdák hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. – Tisztelem és becsülöm a magyar bajnokot, de ha mi komolyan vesszük a meccset – márpedig nyilván komolyan vesszük –, akkor tovább kell jutnunk. Az előny nálunk van, ettől függetlenül nem a védekezésre összpontosítunk majd. Ahogyan az első, úgy a második mérkőzést is meg akarjuk nyerni!

A LEGFONTOSABB CSATA

Száz százalékig biztos vagyok a továbbjutásunkban! Amellett, hogy nyertünk Budapesten, a rutin is mellettünk szól: az európai porondon tavaly is kiválóan szerepeltünk, és az idén sem találtunk még legyőzőre. Legalább negyvenezren, ha nem többen lesznek a lelátón, ez mindkét csapatot feldobja, de minket még jobban, hiszen mindenki nekünk szurkol majd. Életünk egyik legfontosabb meccse előtt állunk, ám ez nem jelent nyomást, megfelelően kezeljük a téttel párosuló helyzetet” – mondta el Kosztasz Galanopulosz, az AEK középpályása.

Milyen Vidire számít?
– Pontosan olyanra, amilyennel Budapesttel találkoztunk: keményre és technikásra. Az első perctől fogva észnél kell lennünk, nem követhetünk el hibákat. Lám, Magyarországon is elkövettünk egyet, nyomban góllal büntetett az ellenfél. A találkozó elején különösen ügyelnünk kell arra, hogy ne kapjunk gólt, de nem féltem a játékosaimat, tudják, mi a feladatuk. Arra azért szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy még nem jutottunk tovább. Ahhoz százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk. Nem kényelmesedhetünk el annyira, mint Magyarországon a második gólunk után.

A kiállításáig Taszosz Bakaszetasz az AEK legjobbja volt az első találkozón. Tudják őt pótolni?
Azért vagyunk tizennyolcan a keretben, hogy megoldjuk a helyettesítését.

Mennyire motiválja, hogy görög edzőként vezethet be egy görög csapatot a Bajnokok Ligája csoportkörébe?
Hogy őszinte legyek, nem ezen rágódtam az elmúlt napokban. A siker egyébként is mindenkié – de elsősorban a futballistáké, s nem az edzőé.

Az AEK-nél újabb győzelemre készülnek
Az AEK-nél újabb győzelemre készülnek

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFF, VISSZAVÁGÓ

Augusztus 28., kedd
21.00:
AEK Athén (görög)–MOL VIDI FC (Tv: M4 Sport)

Az első mérkőzésen: MOL VIDI FC (magyar)–AEK Athén (görög) 1–2 (Lazovics 68., ill. Klonaridis 35., Bakaszetasz 49.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik