BL: Atyaég – Kleinheisler a sorsolás után

Vágólapra másolva!
2017.08.05. 07:44
null
Kleinheisler Lászlóék a Celtic ellen léphetnek pályára (Fotó: fca.kz)
Mint ismeretes, pénteken a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is sorsoltak, a selejtezőben versenyben maradó, illetve most bekapcsolódó csapatoknak egyetlen párharcot kell megnyerniük a főtáblára, vagyis a csoportkörbe kerüléshez. A BL-ben Szalai Ádámért, Kleinheisler Lászlóért és Korhut Mihályért, míg az El-ben Futács Márkóért, Korcsmár Zsoltért, Nagy Dominikért és Kádár Tamásért szoríthatunk. Előbbiek közül Kleinheisler László kommentálta a Nemzeti Sport megkeresésére a sorsolást.

Szalai Ádám együttese, a Bundesliga negyedik helyén végző, az európai kupaporondon újoncnak számító Hoffenheim csak most, a selejtező utolsó fordulójában csatlakozik a versenyhez, és ami azt illeti, jól „belehúzott" a sorsoláson, hiszen az ötszörös BEK-/BL-győztes Liverpoollal mérkőzik meg.

A kazah FK Asztanát erősítő Kleinheisler László legközelebb a skót Celtic ellen léphet pályára a BL-ben, az első meccset Glasgow-ban rendezik – 4786 kilométerre Asztanától.

„Atyaég! – reagált a kazah csapat magyarja, amikor felhívtuk figyelmét a két város közti távolságra. – Ráadásul nem szeretek repülőre ülni... Mindenesetre örülök, hogy a Celticet kaptuk a következő fordulóban, ez a meccs ennél sokkal több utazást is megérne.”

A magyar bajnok Budapest Honvédot kiejtő Hapoel Beer-Seva a szlovén Mariborral csap össze a csoportkörbe kerülésért, az erőviszonyokra tekintettel megállapítható: az izraeli együttesben szereplő Korhut Mihálynak minden esélye megvan, hogy főtáblás meccseket játsszon.

Nagy Dominik (Legia Warszawa) és Kádár Tamás (Dinamo Kijev) csapata elvérzett a BL-selejtező legutóbbi fordulójában, így keveredett az El-selejtezőbe, míg Korcsmár Zsoltnak (Midtjylland) és Futács Márkónak (Hajduk Split) már van tapasztalata az idei sorozatból. Utóbbi játékos kapcsán fontos megjegyezni, hogy, mint arról pénteken beszámoltunk, Bernd Storck szövetségi kapitány az Európa-liga második fordulójában jelen volt a Hajduk–Levszki Szófia mérkőzésen, amelyen Futács szerezte az egyetlen gólt tizenegyesből. A splitiek középcsatára 18 góllal az előző bajnoki szezon gólkirálya lett, s lehet, hogy ez megnyitja előtte a válogatottba visszavezető utat. Futácsék mindenesetre lehettek volna szerencsésebbek a sorsoláson, merthogy a Premier League-ben vitézkedő Evertonnal kerültek össze.

MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ PÁRHARCOK A BL-, ILLETVE AZ EL-SELEJTEZŐ UTOLSÓ FORDULÓJÁBAN

Bajnokok Ligája

Hoffenheim (német – SZALAI ÁDÁM)–Liverpool (angol)
Celtic (skót)–FK Asztana (kazah – KLEINHEISLER LÁSZLÓ)
Hapoel Beer-Seva (izraeli – KORHUT MIHÁLY)–Maribor (szlovén)

Az első mérkőzést augusztus 15-én vagy 16-án, a visszavágót 22-én vagy 23-án rendezik.

Európa-liga

Everton (angol)–Hajduk Split (horvát – FUTÁCS MÁRKÓ)
Apollon Limassol (ciprusi)–Midtjylland (dán – KORCSMÁR ZSOLT)
Legia Warszawa (lengyel – NAGY DOMINIK)–Sheriff (moldovai)
Marítimo (portugál)–Dinamo Kijev (ukrán – KÁDÁR TAMÁS)

Az első mérkőzést augusztus 17-én, a visszavágót 24-én rendezik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik