Válogatott: Storck már személyesen is megnézte Futácsot

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2017.08.04. 10:09
null
Futács Márkó Bernd Storcktól is lehetőséget kaphat a bizonyításra (Fotó: goal.com, archív)
A Nemzeti Sport Online Horvátországból származó információi szerint Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya immár személyesen is megfigyelte a horvát élvonal gólkirályát, a Hajduk Splitben futballozó Futács Márkót.

Az NSO a csütörtöki Hajduk Split–Bröndby (2–0) Európa-liga-meccs előtt tudta meg, hogy az előző fordulóban, a horvát együttes júliusi, Levszki Szófia elleni hazai mérkőzését Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is megtekintette. Azon a találkozón Futács tizenegyesből szerzett góljával 1–0-ra nyert a Hajduk.

Futács gólja a Levszki ellen

A horvát csapat a Bröndby elleni csütörtöki győzelmével bejutott az El playoffkörébe. Futács a dánok elleni visszavágón kezdő volt, a 91. percben cserélték le. Az El-ben eddig csapata mind a négy mérkőzésén szerepelt, három találkozót végigjátszott.

Mint ismeretes, Bernd Storck szövetségi kapitány az andorrai vereség után sok kritikát kapott, amiért nem hívta meg a keretbe Futácsot, aki az előző szezonban 18 góllal gólkirály lett a horvát élvonalban. Sőt, úgy tudjuk, személyesen az előző idényben nem is látta a kapitány a Hajduk gólvágóját.

Most viszont a jelek szerint már szemmel tartja, így arra is van esély, hogy a következő kerethirdetésnél, a Lettország (augusztus 31.) és a Portugália (szeptember 3.) elleni vb-selejtezőre készülő csapatba már meghívja a 27 éves, U20-as vb-bronzérmes csatárt, aki az A-válogatottban háromszor szerepelt, legutóbb 2014 júniusában, Kazahsztán ellen.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SORON KÖVETKEZŐ VB-SELEJTEZŐI
Augusztus 31., (csütörtök), 20:45: Magyarország–Lettország
Szeptember 3. (vasárnap), 20:45: Magyarország–Portugália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik