BL: Ancelottiék nem hülyék - még nem jutottak tovább

Vágólapra másolva!
2014.04.28. 21:40
null
Carlo Ancelotti nem él tévhitben, tudja, hogy még hátravan a visszavágó (Fotó: Reuters, archív)
Egygólos előnyből várhatja a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntő idegenbeli visszavágóját a Real Madrid, melynek vezetőedzője, Carlo Ancelotti a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón leszögezte, nem gondolják úgy, hogy már továbbjutottak. Az olasz szakember hozzátette, jobban szereti a gyors ellentámadásokra épülő játékot, mint a labdabirtokláson alapulót.

 

„Remélem, hogy bejutunk a döntőbe. Senki nem mondta, hogy már a fináléban érezzük magunkat. Kedden nagyon nehéz meccs vár ránk egy topcsapat ellen. Nem vagyunk olyan hülyék, hogy azt gondoljuk, már továbbjutottunk. Az első mérkőzésen egy kis előnyre tettünk szert, amiből szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni” – mondta Ancelotti, arra reagálva, hogy a bajorokat irányító Pep Guardiola szerint a spanyolok már a döntőre készülnek. A Bayern trénere egyébként úgy véli, a Real Madrid keretét atléták alkotják.

„Nem hiszem, hogy Guardiola szavai bántóak lennének. Kiváló edzettségi állapotban lévő futballistáink vannak” – reagált a BL-győztes szakember, majd rátért a tárgyra, a keddi visszavágóra.

„Nem sok minden változik az első meccshez képest. Nem gondolom, hogy a Bayern változtatni fog a játékfilozófiáján, miképp azt sem, hogy a taktikai elemek lennének a legfontosabb tényezők, fejben fog eldőlni a döntőbe jutás sorsa. Jó emlékeim vannak az Allianz Arenáról, de a játékosoknak nem beszéltem ezekről” – mondta Ancelotti, akihez közelebb áll a villámgyors ellencsapásokon alapuló játék, mint a labdabirtoklásos filozófia.

„Ez játékosoktól függ. Gareth Bale, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo olyan típusú labdarúgók, akiknek területre van szükségük és nagyon gyorsan felfejlődnek védekezésből támadásba. Attól olyan kiváló dolog a futball, hogy mindenkinek más elképzelései vannak róla. A gyors ellencsapásokon alapuló játékot én jobban szeretem” – vélekedett a Real Madrid vezetőedzője, aki úgy véli, Sergio Ramos és Xabi Alonso ugyanolyan felfogásban lépnek pályára, mint normál esetben. Mindez azért érdekes, mert mindkét játékos egy sárga lapra van az eltiltástól, melyet a döntőben kellene letölteniük.

„Szükségünk van a szurkolóinkra. A Barcelona elleni kupadöntőt nem kis részben nekik köszönhetően nyertük meg. Nem a rajongók száma a lényeg, hanem a minősége” – egészítette ki mondandóját Ancelotti, majd hozzátette, idegenben szerzett gól nélkül is képesek lehetnek a továbbjutásra.

A Bayern München–Real Madrid BL-elődöntő második mérkőzése – melyet a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításban közvetít – kedden 20.45 órakor kezdődik.

A német együttes sajtótájékoztatóján elhangzottakról itt olvashat!

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐK, VISSZAVÁGÓK
BAYERN MÜNCHEN (német)–REAL MADRID (spanyol)

München, Allianz Arena, kedd 20.45. V: Proenca (portugál), Tv: Sport1
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Bayern: Neuer – Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba – Martínez, Schweinsteiger – Robben, Th. Müller, Ribéry – Mandzukic. Vezetőedző: Pep Guardiola
Real: Casillas – Carvajal, Pepe, S. Ramos, Coentrao – Modric, Xabi Alonso, Di María – Bale, Benzema, C. Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik