Ronaldo-gólra Neres válaszolt: semmi sem dőlt még el

Vágólapra másolva!
2019.04.10. 20:50
Nem győzte le az Ajax odahaza a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán, a mérkőzés az olaszok számára sokkal kedvezőbb 1–1-gyel zárult. 
A Juventus lehet elégedettebb az eredménnyel (Fotó: AFP)
A Juventus lehet elégedettebb az eredménnyel (Fotó: AFP)
A Juventus lehet elégedettebb az eredménnyel (Fotó: AFP)
A Juventus lehet elégedettebb az eredménnyel (Fotó: AFP)
A Juventus lehet elégedettebb az eredménnyel (Fotó: AFP)

BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Ajax (holland)–Juventus (olasz) 1–1(0–1)
Amszterdam,
Johan Cruyff Aréna, 50 390 néző.Vezette: Del Cerro (spanyol)
Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek, F. de Jong, Schöne (Ekkelenkamp, 75.) – Zijes, Tadics, David Neres. Vezetőedző: Erik ten Hag
Juventus: Szczesny – Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic, Matuidi (Dybala, 75.) – Bernardeschi (Khedira, 93.), Mandzukic (Douglas Costa, 60.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző: David Neres (46.), ill. C. Ronaldo (45.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Hatalmas közös futballmúlt áll a Juventus és az Ajax háta mögött, és a két csapat legújabb mérkőzése előtt régi rossz emlékek is megelevenedtek: a holland és az olasz szurkolók is többször összecsaptak a rendőrökkel a meccset megelőzően; 120, szúró-, fújó- és vágóeszközökkel felszerelt vendégdrukker a Johan Cruyff Aréna csodás élőképe helyett az amszterdami rendőrőrsök kevésbé lakájos enteriőrjében gyönyörködhetett.

És így lemaradt az első félidőbeli Hakim Zijes–Federico Bernardeschi lövőpárbajról: a Dusan Tadics passzaival pazarlóan gazdálkodó hazai szélső háromszor is rosszul célzott, míg a taljánt egy rossz lövés mellett egyszer Matthijs de Ligt, egyszer Frenkie de Jong szerelte remekül.

A kisebb sérüléséből felépült Cristiano Ronaldo keveset mutatott az első félidőben, de a szünet előtt gyönyörű gólt fejelt – a pihenő után pedig az olasz védelem szundikált még egy picit, így David Neres a 46. percben egyenlített.

Massimiliano Allegri Douglas Costát és Paulo Dybalát küldte pályára még a hajrá előtt, eközben a hazai mester, Erik ten Hag a 19 éves Jurgen Ekkelenkampot vetette be először, aki a bajnokságban is csak egyszer lépett pályára a felnőttek között ebben az idényben, 17 perc erejéig. Ő volt egyébként az egyetlen középpályás a hazai kispadon – és pár percnyi futballozás után majdnem a bal alsóba lőtt egy szép csel után, ám védett Wojciech Szczesny.

A másik oldalon a nagy kedvvel futballozó Costa lőtt kapufát, az utolsó helyzet Dusan Tadicsé volt – semmi sem dőlt még el az első felvonáson, gondoljunk csak a Real Madrid esetére.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A másik mai mérkőzésen

Manchester United (angol)–FC Barcelona (spanyol) 0–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik