BL: A nyugalom és az erő volt a siker titka - Pirlo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.04. 23:16
null
Pirlo szerint a csapat nyugalmat sugárzott, és ez győzelmet ért (Fotó: Action Images)
A Juventust erősítő Andrea Pirlo a csapata nyugalmát és erejét emelte ki az Olympiakosz felett aratott 3–2-es BL-győzelmük után.

 

Andrea Pirlo a századik BL-mérkőzésén lépett pályára kedd este, és szabadrúgásgóljával 1–0-ra vezetett a Juventus. Az Olympiakosz azonban ezután fordítani tudott, így igen nehéz helyzetbe került a torinói csapat.

SZÁZ ÉS ELSŐ
Az OptaPaolo statisztikája szerint Paul Pogba az első BL-gólját a 100. juventusos tétmeccsén szerezte.

„Létfontosságú győzelmet arattunk – nyilatkozta Pirlo a Sky Sport Italiának. – A csapat a nyugalmának és az erejének köszönhetően volt képes a maga javára fordítani a mérkőzést. A kihagyott tizenegyesért nagy kár, de elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel.”

„Muszáj volt nyernünk, és tudtuk, hogy ez csak rajtunk múlik. Van még két mérkőzésünk, amelyekből a legtöbbet kell kihoznunk, addig is azonban a Serie A-ra kell figyelnünk” – folytatta a rutinos középpályás.

A Juventus az idény során először játszott négy védővel és az úgynevezett gyémánt alakzattal a középpályán. Az új rendszer? Jól működött. Számos helyzetet kialakítottunk, de sajnos nem tudtunk még többet gólra váltani” – mondta ezzel kapcsolatban Pirlo.

„Még van két meccsünk, úgyhogy még minden nyitott – mondta a lefújás után az Olympiakosz trénere, Míchel. – A meccs több részében nagyon jól játszottunk, de természetesen csalódottak vagyunk. Talán az európai színtéren csak egy átlagos csapatnak számítunk, de a két hazai győzelmünkkel bizonyítottunk, és a mai este nagy részében is igazodtunk ehhez. Volt néhány játékosunk, aki fáradtnak mutatkozott, ezért változtatnunk kell bizonyos dolgokon. Lassan vettük fel a ritmust, de aztán gondokat okoztunk a Juventusnak. Roberto tizenegyesvédése még döntő is lehet a csoport alakulása szempontjából, bizonyította, hogy milyen fantasztikus kapus.”

Az Atlético, ha nehezebben is, mint az 5–0-ra megnyert hazai meccsen, de a papírformának megfelelően legyőzte a Malmőt Svédországban. A madridiak győzelmét Koke sarokkal szerzett gólja alapozta meg.

„A két héttel ezelőttitől különböző meccs volt ez. Támadó felfogásban játszottunk, és sikerült helyzeteket kialakítanunk. A gólom szép megoldás volt, sikerült egy kontrát végigvinni, tudtam, hogy Juanfran képes végigmenni a szélen, figyeltem a pozíciómra, és a végén már csak bele kellett tennem a lábam a labdába” – mondta az első vendégtalálatot jegyző középpályás.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

Juventus–Olympiakosz 3–2 (Pirlo 21., Roberto 65. – öngól, Pogba 66., ill. Botía 24., N’Dinga 61.)
Malmö–Atlético Madrid 0–2 (Koke 30., Raúl García 79.)

AZ ÁLLÁS
1. Atlético Madrid 4 3 0 1 10–3 +7 9
2. Juventus 4 2 0 2 5–4 +1 6
3. Olympiakosz 4 2 0 2 6–7 –1 6
4. Malmö 4 1 0 3 2–9 –7 3
Jelenleg jobb gólkülönbségével a Juventus áll az Olympiakosz előtt, ám az egymás elleni eredmények – ez számít a csoport végelszámolásánál azonos pontszám esetén – alapján a görög csapat jobb (1–0, 2–3)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik