BL: „A Ludogorec vezetői vérfrissítést akarnak az öltözőben”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 10:15
A Ferencváros nehéz párharcra számíthat a Ludogorec ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörében – állítja Teodor Boriszov bolgár sportújságíró, aki a Nemzeti Sport megkeresésére beszélt a bolgár bajnokról.

„Az elmúlt időszakban a Ludogorec átalakuláson megy át. A vezetők némi vérfrissítést akarnak az öltözőben, s ez rá is fér az együttesre – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére Teodor Boriszov, a bolgár Meridian Match újságírója. – Az elmúlt idényben jelentős pofon volt a csapatnak a Vidi elleni BL-kiesés, onnantól kezdve a játékosok önmaguk árnyékai voltak a bajnokságban. Az más kérdés, hogy így is aranyérmesek lettek.”„Az elmúlt időszakban a Ludogorec átalakuláson megy át. A vezetők némi vérfrissítést akarnak az öltözőben, s ez rá is fér az együttesre – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére Teodor Boriszov, a bolgár Meridian Match újságírója. – Az elmúlt idényben jelentős pofon volt a csapatnak a Vidi elleni BL-kiesés, onnantól kezdve a játékosok önmaguk árnyékai voltak a bajnokságban. Az más kérdés, hogy így is aranyérmesek lettek.”

Teodor Boriszov a Ludogorec átalakítására számít
Teodor Boriszov a Ludogorec átalakítására számít

A bolgár „sasok” 2011 nyarán jutottak fel történetük során először az első osztályba, az utóbbi nyolc évben egyetlen csapat sem tudta megelőzni őket – a Ludogorec mindannyiszor bajnoki aranyérmes lett. Ennek köszönhetően immár jelentős európai tapasztalat van a háta mögött.

„Néhány kulcsjátékos pályája vége felé jár, ilyen Marcelinho és a csapatkapitány, Szvetoszlav Djakov, az ő gyorsaságuk megkopott. Ettől függetlenül nehéz mérkőzések várnak a Ferencvárosra, a Ludogorec a napokban felkészülési mérkőzésen az egyik harmadosztályú csapatnak tizenkét gólt lőtt, s a tétmérkőzésekig még inkább szeretne formába lendülni” – folytatta Boriszov.

A szakíró szerint a két csapat párharcában nagy szerepe lesz a kapusok teljesítményének.

„A közelmúltban jártam Magyarországon, a kupadöntőt a helyszínen néztem meg, hallottam, hogy a Honvéd kapusa, Gróf Dávid a Ferencvároshoz igazolt. Ha a Ludogorec ellen is úgy véd, mint a kupadöntőben, nehéz dolgunk lesz” – mondta Boriszov.

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

1. MÉRKŐZÉSEK (július 9. és 10., az elöl szereplő csapatok rendezik az első meccseket, a hátul szereplők a visszavágókat egy héttel később, július 16-án és 17-én. A pontos órarend még nem ismert, ezt a szokásoknak megfelelően később készíti el az UEFA)

FERENCVÁROS (magyar)–Ludogorec Razgrad (bolgár)
Budapest, Groupama Aréna

Nomme Kalju (észt)–Shkëndija (északmacedón)
Suduva Marijampole (litván)–Crvena zvezda (szerb)
Ararat-Armenia (örmény)–AIK (svéd)
Asztana FK (kazah)–CFR Cluj (Kolozsvári Vasutas, román)
Partizani Tirana (albán)–Qarabag (azeri)
Slovan Bratislava (Pozsony, szlovák)–Szutjeszka Niksics (montenegrói)
Celtic (skót)–FK Sarajevo (bosnyák)
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Szaburtalo Tbiliszi (grúz)
F91 Dudelange (luxemburgi)–Valletta FC (máltai)
Linfield FC (északír)–Rosenborg (norvég)
Valur Reykjavík (izlandi)–Maribor (szlovén)
Dundalk (ír)–Riga FC (lett)
The New Saints (walesi)–az előselejtező egyetlen továbbjutója
HJK (finn)–HB Tórshavn (feröeri)
BATE (fehérorosz)–Piast Gliwice (lengyel)
Az első mérkőzéseket július 9-én és 10-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik