BL, A-csoport: az Atlético visszavágott a Dortmundnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 22:53
null
Antoine Griezmann duplázta meg csapata előnyét (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid az idegenbeli kudarcot némileg feledtetve 2–0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, így pontszámban beérte legyőzött riválisát. A kvartett másik mérkőzésén az FC Bruges 4–0-ra kiütötte az egyre mélyebbre süllyedő Monacót.

ATLÉTICO MADRID–BORUSSIA DORTMUND

Alaposan fűthette a visszavágás az Atlético Madridot, amely Németországban óriási pofont kapott a Borussia Dortmundtól: a fekete-sárgák négyet lőttek a spanyoloknak, akik a hajrában teljesen szétestek, így Diego Simeone regnálása alatti legsúlyosabb vereségüket szenvedték el.

A madridi kaland kisebb fennakadással kezdődött a Dortmund számára, a csapatot szállító repülőgép nem tudott a tervezett időben landolni hétfőn a spanyol főváros Aeropuerto de Madrid-Barajas nevű légikikötőjének kifutópályáján, a gépet vezető pilótáknak ugyanis meg kellett szakítaniuk a leszállást.

Bár mindez a kedd esti teljesítményt nem befolyásolta, az Atlético gyakorlatilag lejátszotta ellenfelét a pályáról az első félidőben, hiába adta át a területet a BVB, a kontrákból életveszélyesek voltak a madridiak. Tizenegy lövésükre a Dortmund eggyel válaszolt – gól viszont a hazai lehetőségekből született, Saúl lövésébe hiába ért bele egy védő, a labda a kapuban kötött ki (1–0). A 23 éves középpályás a 2015–2016-os szezon kezdete óta a kilencedik gólját szerezte a Bajnokok Ligájában, többet, mint bármelyik másik spanyol futballista ezen idő alatt.

A fordulás után a mezőnyjáték nem sokat változott, a helyzetek azonban jócskán megfogyatkoztak: a Dortmund jobban játszott, mint az első játékrészben, de ezt nem tudta kihasználni, az Atlético pedig nem akart támadni. Amikor viszont odakerült a kapu elé, kíméletlen volt, Antoine Griezmann gyors ellentámadás végén okosan a hosszúba helyezett, eldöntve a három pont sorsát (2–0). A világbajnok francia támadó góllal ünnepelte 50. BL-mérkőzését.

A két továbbjutó szinte biztosan megvan, az viszont még kérdés, melyikük kaparintja meg az első helyet.

Az FC Bruges a Monaco fölé nőtt (Fotó: AFP)
Az FC Bruges a Monaco fölé nőtt (Fotó: AFP)

MONACO–FC BRUGES

Rájár a rúd mostanában a Monacóra: a szebb napokat is látott klubon Thierry Henry vezetőedzői kinevezése sem segített (egyelőre), a gárda 11 forduló óta nyeretlen, és a 19. helyen vesztegel a húszcsapatos francia bajnokságban, míg a BL-ben három csoportmérkőzésen egy pontot gyűjtött.

Ezúttal reális esély volt a javításra, a Belgiumban pontot szerző piros-fehérek most otthon léptek pályára az FC Bruges ellen. A kezdés biztatóra sikerült francia részről, több helyzetet is kialakítottak Radamel Falcaóék, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg, akik olyannyira sokkolták ellenfelüket, hogy rövid időn belül még kétszer betaláltak – a Monaco lett az első olyan francia csapat, amelyik 25 perc alatt három gólt kapott hazai pályán a Bajnokok Ligájában.

A Monaco ezután továbbra is fölényben futballozott, lehetősége is több volt – főleg a második félidőben –, ezen az estén azonban semmi sem jött össze neki, ráadásul a végén órási hibát kihasználva négyre növelte a különbséget az FC Bruges (0–4). Jól jellemzi a helyzetet, hogy Henry két 17 éves fiatalt küldött be, akik most mutatkoztak be a felnőttcsapatban, közülük Han-Noah Massengo lett a legfiatalabb francia debütáló a sorozatban.

A monacói továbbjutáshoz csoda kellene, igaz, jelenleg ez a legkisebb gondja a klubnak, amelynek elnökét éppen a mérkőzés napján vették őrizetbe. Szokás mondani, innen már csak felfelé vezethet az út...

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
A-CSOPORT
Monaco (francia)–FC Bruges (belga) 0–4 (0–3)
Monaco,
II. Lajos Stadion, 8347 néző. Vezette: Artur Dias (portugál)
Gólszerző: Vanaken (12., 17. – a másodikat 11-esből), Wesley (24.), Vormer (85.)

Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 2–0 (1–0)
Madrid,
Wanda Metropolitano Stadion, 61 023 néző. Vezette: Orsato (olasz)
Gólszerző: Saúl (33.), Griezmann (80.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 4 3
1 8– 2 +6 9
2. Atlético Madrid 4 3
1 7– 6 +1 9
3. FC Bruges 4 1 1 2 6– 5 +1 4
4. Monaco 4 1 3 2–10 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik