BL: 86 éves gólrekordot döntött meg Cristiano Ronaldo

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.08.08. 13:47
null
Cristiano Ronaldo 86 éves gólrekordot döntött meg a Lyon elleni duplájával (Fotó: AFP)
Habár Cristiano Ronaldo két gólt is szerzett a visszavágón, a Juventus így is kiesett a Bajnokok Ligájából a Lyon elleni nyolcaddöntős párharc során. A fájó búcsú mellett is van mire büszkének lennie a portugálnak: a klubnál 86 éves gólrekordot döntött meg a két találattal.

A pénteki mérkőzésig senki nem szerzett még 37 gólt (minden sorozatot figyelembe véve) a Juventus játékosaként egy idény során. Az eddigi rekord 36 volt, ezt döntötte meg most C. Ronaldo.

A találkozó előtt a Juve sztárjának 35 gólja volt, a magyar Hirzer Ferenc 1925–1926-os idényben hozott gólterméséhez hasonlóan. Azonban még nála is több gólt szerzett Felice Borel az 1933–1934-es idényben – ő 36-szor volt eredményes, de most mindkettejüket lehagyta CR, aki a BL-kiesés után már nem növelheti idénybeli góljainak számát.

A mérkőzés összefoglalóját ITT, a főszereplők nyilatkozatait ITT olvashatják.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

JUVENTUS (olasz)–OL. LYON (francia) 2–1 (1–1)
Torino,
Allianz Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Zwayer (német)
Juventus: Szczesny – Cuadrado (Danilo, 70.), De Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic (Ramsey, 61.), Rabiot – Bernardeschi (Dybala, 71.; Olivieri, 84.), Higuaín, C. Ronaldo. Vezetőedző: Maurizio Sarri
Lyon: AnthonyLopes – Denayer (J. Andersen, 61.), Marcelo, Fernando Marcal – Bruno Guimaraes – Dubois (Tete, 91.), Caqueret, Aouar (Thiago Mendes, 91.), Cornet – Depay (Moussa Dembélé, 67.), Toko Ekambi (Reine-Adélaïde, 67.). Vezetőedző: Rudi Garcia
Gólszerző: C. Ronaldo (43., 60. – az elsőt 11-esből), ill. Depay (12. – 11-esből)
Továbbjutott:
a Lyon, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik