Cristiano Ronaldo duplázott, mégis kiesett a Juventus a BL-ből

KORMANIK ZSOLT (összefoglaló), MAROSI GERGELY (percről percre)KORMANIK ZSOLT (összefoglaló), MAROSI GERGELY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 20:47
null
Memphis Depay panenkás tizenegyessel szerzett vezetést a Lyonnak (Fotó: AFP)
A francia Olympique Lyon jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután 2–1-re kikapott Torinóban az olasz bajnok Juventustól, ám idegenben szerzett gólja a nyolc közé lépést jelentette. A Lyon Memphis Depay tizenegyesgóljával szerzett vezetést, a Juve Cristiano Ronaldo duplájával fordított, de ez sem volt elég. A lyoniak a nyolc között az angol Manchester Cityvel csapnak össze.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

JUVENTUS (olasz)–LYON (francia) 2–1 (1–1)
Torino, Allianz Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Zwayer (német)
Juventus: Szczesny – Cuadrado (Danilo, 70.), De Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic (Ramsey, 61.), Rabiot – Bernardeschi (Dybala, 71.; Olivieri, 84.), Higuaín, C. Ronaldo. Vezetőedző: Maurizio Sarri
Lyon: Lopes – Denayer (J. Andersen, 61.), Marcelo, Fernando Marcal – Bruno Guimaraes – Dubois (Tete, 91.), Caqueret, Aouar (Thiago Mendes, 91.), Cornet – Depay (Moussa Dembélé, 67.), Toko Ekambi (Reine-Adélaïde, 67.). Vezetőedző: Rudi Garcia
Gólszerző: C. Ronaldo (43., 60. – az elsőt 11-esből), ill. Depay (12. – 11-esből)

Továbbjutott: a Lyon, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A visszavágót hátrányban kezdő Juventus birtokolta többet a labdát, de az első veszélyes lövést a lyoni Aouar küldte kapura – Szczesny szögletre tolta az éles szögből érkező labdát –, sőt az első gólt is az OL szerezte: Memphis Depay kellően hidegvérű volt, hogy bepanenkázza a videózás után megítélt tizenegyest a 12. percben (0–1).

Más kérdés, hogy a visszajátszás alapján sem tűnt úgy, hogy Bentancur szabálytalanul szerelte volna Aouart. De Felix Zwayer megadta a büntetőt...

Az immár háromgólos vészhelyzetben lévő Juventus akár már a szünetig a maga javára fordíthatta volna az összesített állást, de a jobb szélről az alapvonalon mentén az üres kapu torkáig cselezgető Bernardeschit az utolsó pillanatban szerelte Marcelo (20. perc), Cristiano Ronaldo szabadrúgását pedig nagy bravúrral védte Anthony Lopes (40.).

A következő Ronaldo–Lopes párbajt aztán már a Juve világklasszisa nyerte meg: a 43. percben ő is magabiztosan értékesített egy büntetőt. A VAR-ra itt is szükség volt, Pjanic szabadrúgása után a sorfal szélén felugró Depay karjáról vágódott le a labda, Zwayer ezt szúrta ki (1–1).

Egy kis stat: amióta az Opta adatokat gyűjt a BL-ről, Memphis Depay az első, aki tizenegyesgólt szerzett, mielőtt összehozott volna egy tizenegyest az ellenfélnek.

A második félidő első negyedórája nem hozott nagy helyzeteket, a 60. percben azonban Cristiano Ronaldo gólhelyzet nélkül is lendületet adott a „zebráknak”: ballal, mintegy 22 méterről óriási gólt lőtt – a vetődő Lopes csak beleütni tudott a labdába, az a kapufáról a kapu bal oldalába vágódott. 2–1

Már csak egy gól hiányzott az olasz bajnoknak, az érezhetően megilletődötté váló Lyon átengedte a területet, a levegőben lógott a harmadik – a 76. percben például a nagy kedvvel játszó Ronaldo alig fejelt fölé. Sarri időközben behozta Dybalát is, de a sérüléséből nem teljesen felépülő argentin alig negyedórát bírt ki a pályán, le kellett cserélni.

Negyedórányi visszafogottság után az OL is épített egy-egy kontrát, volt is bennük némi gólveszély, gól azonban nem született sem itt, sem ott – pedig Ronaldo rúghatott még egy igencsak jó helyen megítélt szabadrúgást is (sorfal).

Egy kis stat: a Lyon az első francia klub, amelyik kiejtette a Juventust valamelyik európai kupa egyenes kieséses szakaszában. A korábbi kilenc alkalommal mindig a Juve lépett tovább (Opta).

Idegenben szerzett góllal, 2–2-vel a Lyon jutott be a negyeddöntőbe, ahol a Manchester City lesz az ellenfele.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Cristiano Ronaldo két gólja ezúttal nem volt elég a továbbjutáshoz (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo két gólja ezúttal nem volt elég a továbbjutáshoz (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik