Sidibe góljaival döntetlent játszott a Debrecen

Vágólapra másolva!
2012.08.01. 17:55
null
Sidibe az ellenfél és a saját kapuját is bevette (Fotó: MTI)
Címkék
A Debrecennek a fehérorosz BATE Boriszovot kell kiütnie, hogy bejusson a Bajnokok Ligája selejtezőinek playoffkörébe. Az első lépést megtette efelé a hajdúsági csapat: nem kapott ki idegenben, sőt kevés híján nyerni tudott.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Mi tagadás, kaphatott volna könnyebb ellenfelet is a Debrecen a fehérorosz BATE Boriszovnál, annak viszont örülni lehet, hogy az ellenfél öt alapembere az olimpián szerepel, karmestere és legismertebb játékosa, Aljakszandr Hleb pedig jelentős mérkőzéshiánnyal küzd.

Kondás Elemér óvatosan csak egy csatárral, Adamo Coulibalyval kezdette csapatát, a jól megszokott 4–2–3–1-es hadrendben, míg a boriszoviak három támadóval rohamozták a hétvégén megsérült Nenad Novakovicsot helyettesítő Verpecz István kapuját.

Óvatosan és rengeteg hibával kezdtek a felek – a bizonyos részleteiben meglepően kisvárosias hangulatot árasztó stadionban –, majd a 10. percben Artyom Radkov lövése kis híján beakadt a bal felsőbe.

ISMERJE MEG A BATE-T!
Feltörekvő fehéroroszok

Megúszta a Debrecen, akárcsak Hleb szólóját, és szoros, fegyelmezett középpályás védekezéssel hosszú-hosszú percekig lövéshez sem engedte a hazaiakat. Igaz, a magyarok erejét teljes mértékben lekötötte a védekezés, amelyből Coulibaly is derekasan kivette részét, sokszor mélyen visszalépve a középpályára.

Mondjuk meg őszintén, meglehetősen unalmasan csordogáltak az események, a hazaiak közül messze Hleb volt a legkreatívabb, de mindig elé került egy láb, egy váll vagy egy felkar, és megállt a BATE-támadás.

Az első félidő végére felbátorodott a DVSC, ekkorra jött rá a magyar csapat, hogy igencsak szerény képességű a BATE – Mészáros Norbert figyelme viszont ellankadt a végére, mert eladott egy labdát a 16-os előtt, szerencsére Vitalij Rogyionovot szerelték a többiek. A szünet előtt közvetlenül viszont kétszer is gólt szerezhetett volna a BATE, de előbb Korhut Mihály szerelt csodaszépen, majd Verpecz védett hatalmasat.

PINK

A hazai vezérszurkoló kihangosítva buzdította csapatát, egy trombitástól kísérve. Harci indulójuk kísértetiesen hasonlított A rózsaszín párduc fő témájához...

A második félidőt bátrabban kezdte a Debrecen, de helyzetig azért nem jutott, a hazai rohamok pedig már rendre elhaltak a középpályán. A hazaiak mestere, Viktor Goncsarenko ezt kettős cserével próbálta meg orvosolni, Kondás pedig a szűrő, Luis Ramos helyére beküldte Sidibét.

Sidibe bizonyult a jobb cserének, Kondás az előrelátóbb vagy szerencsésebb edzőnek, a 69. percben ugyanis Coulibaly szépen ment el a jobb oldalon, beadása fölött csúnyán elrúgott Radkov, Ibrahima Sidibe pedig 12 méterről higgadtan a jobb alsóba gurított. 1–0

SIDIBE GÓLJA SOKAT ÉRT

Egy csapásra aktívabb lett a BATE, beállt a fehérorosz bajnokság nemrégiben igazolt gólrekordere, Roman Vasziljuk is az utolsó húsz percre.

A hajrá nyitányaként Filipp Rudik lőtt kapura az ötös elől, de Sidibe (!) blokkolta a gólba tartó labdát, majd állandósult a hazai nyomás. A vége paprikásra sikeredett, majd a ráadás harmadik percében Pavlov kapu mellé tartó szabadrúgásába olyan szerencsétlenül ért bele az ötösön Sidibe, hogy a labda a debreceni kapu jobb alsó sarkában között ki. 1–1

Az utolsó pillanatban csúszott ki tehát a győzelem a magyar bajnok kezéből, de az idegenben elért döntetlennel elégedett lehet a DVSC.

A mutatott játékkal már kevésbé.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
BATE BORISZOV (fehérorosz)–DEBRECENI VSC (magyar) 1–1
Boriszov, Városi stadion. V: Zeder (svájci)
BATE: Gorbunov – Jurevics, Radkov, M. Simics, Bordacsev –Lihtarovics (Rudik, 56.), A. Hleb (Vasziljuk, 74.),Volodko – Koncevoj (A. Pavlov, 56.), Rogyionov, Mozolevszkij. Vezetőedző: Viktor Goncsarenko
A kispad: Soroko (k.), Badojan, Olehnovics, Kuncevics
DEBRECEN: Verpecz – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – L. Ramos (Sidibe, 59.), Varga J. – Bódi Á., Szakály P., Rezes L. (Yannick, 78.) – Coulibaly (Máté P., 86.). Vezetőedző: Kondás Elemér
A kispad: Polekszics (k.), Nagy Z., Lucas
Gólszerző: Sidibe (93. – öngól), ill. Sidibe (67.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik