Természetesnek veszik, hogy a BATE túllép a Lokin

Vágólapra másolva!
2012.08.01. 08:18
null
A Loki edzésen már tesztelhette a BATE 5400 fős stadionjának pályáját (Fotó: <a href="http://www.dvsc.hu">dvsc.hu</a>, Nyitrai Daniella)
Szerdán, magyar idő szerint 18 órakor a BATE Boriszov lesz a DVSC-Teva ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában, amely az elmúlt négy szezonban vagy a BL-ben vagy az Európa-ligában volt a csoportkör résztvevője. Fehéroroszországban szinte biztosra veszik, hogy az első mérkőzést hazai pályán játszó BATE lép tovább a párharcból.

 

Mint korábban többször megírtuk, a BATE öt játékosa is az olimpián szerepel, ám Fehéroroszországban így sem féltik a helyi élvonal küzdelmeit a legutóbbi hat évben megnyerő boriszovi alakulatot.

„Fehéroroszországban most nem a BATE Boriszov Debrecen elleni Bajnokok Ligája-selejtezője az első számú futballesemény, hanem az olimpia, amelyen mások mellett öt BATE-játékossal szerepel a csapat – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Igor Hadasevics, a Fehérorosz Hírügynökség sportmunkatársa. – Hozzáteszem, volt is ebből feszültség a szövetség és a klub között, amely nem szívesen engedte el futballistáit. Ettől függetlenül nem kérdés, hogy telt ház lesz az ötezer-négyszázas stadionban. Ahogy érzékelem, a közvélemény szinte természetesnek veszi, hogy a tavaly ősszel Európa legjobbjaival találkozó BATE túllép a Debrecenen, és én is hasonló véleményen vagyok.”

A fehérorosz újságíró meg is indokolta, miért ennyire optimista bajnokcsapatuk esélyeit illetően: „Raman Vasziljuk, de különösen Aljakszandr Hleb átigazolásával jelentősen erősödött az együttes, óriási siker a klubvezetőség számára, hogy megszerezte a Stuttgart, a Barcelona és az Arsenal korábbi légiósát. Mivel még nem játszott visszatérése óta, kíváncsi vagyok, miként sikerül a bemutatkozása. A Debrecenről nem sokat tudok, a magyar csapatok az utóbbi években kiszorultak az európai sorozatokból. Hallottam viszont az ellenfélről, hogy száztíz éve alapították, és sokszor megváltoztatták a nevét.”

A DVSC-nél persze azon vannak, hogy ne csak megismerjék, hanem meg is jegyezzék a nevüket. Ehhez többek között arra lenne szükség, hogy az első találkozón sokkal jobb teljesítményt nyújtsanak Kondás Elemér fiai, mint tették azt az előző körben az albán Skënderbeu otthonában.

„Biztosra veszem, még egyszer nem futballozunk annyira gyengén, mint Albániában – mondta a debreceniek vezetőedzője. – Sajnos a bajnoki rajton kényszerű cseréket kellett végrehajtanom, pedig szerettem volna több játékost is pihentetni – nem zárható ki, hogy a bajnoki szünet miatt a fehéroroszok frissebbek lesznek. A cél az, hogy gólt szerezzünk és szoros eredményt érjünk el.”

A Győri ETO elleni bajnokin kisebb sérülést szenvedő Varga József végigcsinálta a Loki keddi, Fehéroroszországban megtartott edzését, és Bódi Ádám is felépült betegségéből. Kondás Elemér ugyanakkor nem számíthat a szintén a Győr elleni találkozón kidőlt Nenad Novakovicsra, így a kapuban Verpecz István vagy Vukasin Polekszics áll majd.

Ha a BATE jut tovább, kiemelt lesz a rájátszásban, de ugyanez igaz a Debrecenre is, ha búcsúztatja a remek együtthatóval büszkélkedő riválisát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik