Barca: máris bejelentkezett az exelnök; Coutinho távozhat?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.08. 20:24
null
Laporta jöhet, Coutinho mehet a Barcelonától? (Fotó: AFP)
Nem meglepő módon a Liverpool elleni megdöbbentő BL-kiesés után özönlenek a hírek a Barcelonát érintő jövőbeli esetleges változásokkal kapcsolatban. A korábbi elnök, Joan Laporta máris bejelentkezett az általa korábban betöltött pozícióra, Philippe Coutinho és Ernesto Valverde távozását pedig egyre többen követelik.


Az ESPN értesülései szerint a katalánok Josep Maria Bartomeu elnök vezetésével válságértekezletet hívtak össze szerda délutánra, amelynek keretein belül megvitatják a BL-ben két éven belül kétszer háromgólos előnyről bukó Ernesto Valverde vezetőedző és több kulcsjátékos sorsát.

Egy klubhoz közeli forrástól az ESPN arról is értesült, hogy a vezetők szerint a Pool elleni mérkőzésen világosan megmutatkozott, hogy Coutinho nem Barca-szintű játékos, így várhatóan nem sokáig lesz már a katalánok játékosa.

További hír a gránátvörös-kékek háza tájáról, hogy a korábbi elnök, Joan Laporta Twitteren bejelentkezett az általa korábban már betöltött pozícióra.

„Tényleg, nem úgy volt, hogy nyárra elnökválasztást ír ki a vezetőség? Legyen így! Én pedig hajlandó vagyok újra pályázni, aki szeretné visszaállítani a régi klubmodellt, és újra történelmi győzelmeket aratni, ha akar, szavazzon rám. Éljen a Barca!”

Laporta 2003 és 2010 között volt a Barcelona elnöke, vele négy bajnoki címet, egy Király-kupát, három Spanyol Szuperkupát, két Bajnokok Ligája-elsőséget, valamint egy európai Szuperkupát és egy klubvilágbajnokságot nyert a gárda. Őt Sandro Rosell követte, majd 2014 nyarán jött Bartomeu, akivel három bajnoki cím, négy kupagyőzelem és két hazai Szuperkupa mellett egy-egy BL-trófea, európai Szuperkupa és klubvilágbajnoki cím jött össze.

Joan Laporta Estruch on Twitter

Per cert, la directiva no volia convocar eleccions aquest estiu? Doncs que ho faci! Estic disposat a presentar-me, i qui vulgui recuperar el model de Club per tornar a aconseguir la Glòria per fer Història, si ho vol, em podrà votar. Visca el #Barça!


BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Liverpool (angol)–Barcelona (spanyol) 4–0 (1–0)

Liverpool, Anfield Road. V: Cüneyt Cakir (török)
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum, a szünetben) – Milner, Fabinho, Henderson – Shaqiri (Sturridge, 90.), Origi (J. Gomez, 85.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
Barcelona:
Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Rakitic (Malcom, 80.), Busquets, Ar. Vidal (Arthur, 75.) – Messi, L. Suárez, Coutinho (N. Semedo, 60.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
G: Origi (7., 79.), Wijnaldum (54., 56.)
Továbbjutott: a Liverpool, 4–3-as összesítéssel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik