Káosz Madridban! Négy gólt kapott, de továbbküzdötte magát a Real

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.10. 20:43
null
Hatalmasat küzdött a Schalke, de a négy gól is kevésnek bizonyult Madridban (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligájában a Real Madrid fordulatos, végig izgalmas – néhol kaotikus – találkozón 4–3-as vereséget szenvedett a Schalkétól a Santiago Bernabéu Stadionban, az első találkozón elért sikernek köszönhetően azonban 5–4-es összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Real Madrid (spanyol)–Schalke (német) 3–4 (2–2)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Skomina (szlovén)
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa (Nacho, 83.), Varane, Pepe, F. Coentrao (Marcelo, 58.) – Kroos, Khedira (Modric, 58.), Isco – Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
SCHALKE: Wellenreuther – Höwedes, Matip, Nasztaszics, Fuchs – Höger (Goretzka 57.), Neustädter – Barnetta (Ucsida, 81.), M. Meyer, Choupo-Moting (Sané, 29.) – Huntelaar. Vezetőedző: Roberto Di Matteo
G: Cristiano Ronaldo (25., 45.), Benzema (53.), ill. Fuchs (20.), Huntelaar (40., 84.), Sané (57.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 5–4-es összesítéssel

„Krízis? Szó sincs krízisről...” – mondta a találkozó előtt Lucas Silva, a Real Madrid nyáron szerződtetett középpályása.

Bár a brazil szerint csak a média gerjeszti a feszültséget, a királyiak fanatikus drukkerei egyre több kritikát fogalmaztak meg, sőt a Villarreal elleni iksz, valamint az Athletic Bilbao elleni bajnoki vereség után az As, valamint a goal.com szavazói is kirakták volna a kezdőcsapatból Cristiano Ronaldót.

Carlo Ancelottit azonban nem hatotta meg a szurkolói aggodalom, betartotta ígéretét, és az „érinthetetlennek” titulált Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo hármasnak szavazott bizalmat a visszavágón is.

Akár meglepetéssel is indulhatott volna a találkozó, a kezdőrúgás után nem sokkal ugyanis Huntelaar lépett meg egy erős sprinttel a madridi védelem bal oldalán, bent pedig teljesen üresen érkezett a tizenegyespontnál Choupo-Moting. Csakhogy a holland indokolatlanul Iker Casillas kezébe emelt, ezzel rögtön megölve az ígéretes akciót.

A folytatásban aztán jött a Real-dominancia, Isco magához ragadta a karmesteri pálcát, és középen osztogatott, sőt lövésre is adódott lehetősége, ám a jól záró Schalke-védők között nem talált utat a kapuig a labdája.

CR duplázott, és az élre állt (Fotó: AFP)
CR duplázott, és az élre állt (Fotó: AFP)

A másik oldalon viszont... A középpályán bóklászó Arbeloa helyén tökéletesen követte a gelsenkircheni kontrát az osztrák Christian Fuchs, aki meg is kapta a labdát a jobbon elfutó Barnettától – ehhez Huntelaar remek helyzetfelismerése és labdaátlépése is kellett –, majd teljes higgadtsággal kilőtte a jobb alsót a kővé dermedő Casillas mellett (0–1).

Sokáig nem kellett izgulniuk a madridiaknak, jött ugyanis öt perccel később Cristiano Ronaldo, és Kroos szöglete után Matipot egy testcsellel lerázva, csupán néhány centit emelkedve a kapu jobb oldalába bólintott (1–1). A portugál ezzel a góllal az élre tört, és Raúlt, valamint Lionel Messit megelőzve már egyedül vezeti az UEFA égisze alatt zajló klubtornák örökgólrangsorát.

Ha a madridi gól nem lett volna elég a királykékek drukkereinek elszomorításához, jött egy sérülés is, Maxim Choupo-Moting kényszerült elhagyni a pályát. És bejött helyette Leroy Sané, az egykori szenegáli Bundesliga-spíler, Souleymane Sané Németországban született, 19 éves fia.

A vendégeknek két gól kellett volna a továbbjutáshoz, mégis a madridiakon érződött a feszültség.

Előbb CR begyűjtött egy sárgát reklamálásért, majd a Schalke újra átvette a vezetést a sokadik madridi védelmi megingás után. Álvaro Arbeloa megint a tizenhatos vonalán ragadt a vendégek támadásánál, Max Meyer lövését pedig középre, a lehető legrosszabb helyre ütötte ki Casillas – Klaas-Jan Huntelaar befejezésével újra előnybe került a Schalke (1–2).

És már csak egy gól kellett volna a továbbjutáshoz…

Igen ám, de CR újra lecsapott! Villámgyors madridi kontra végén Coentrao középre tekert, a portugál klasszis pedig megint lerázta magáról Matipot, és hibátlan fejessel újra megnyugtató előnyhöz juttatta a Realt (2–2).

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, többet volt a labda a vendégeknél, akik lelkesebbek és veszélyesebbek is voltak – mégis a Real rúgott gólt. Karim Benzema visszakapta a labdát a leshatáron – vagy talán azon is túl – Coentraótól, majd a teljes gelsenkircheni védelmet átcselezve lazán a kapuba emelt az ötösről (3–2). Ez volt a francia csatár 42. találata a BL-ben, ezzel az örökranglistán beérte a 10. helyen álló Alessandro Del Pierót.

Itt el is dőlhetett volna a meccs, de a Schalke egyszerűen képtelen volt padlót fogni, és a madridi gól után kiegyenlített. A csereként beálló Sané gondolt egy merészet, a tizenhatos sarkáról tüzelt, lövése pedig Casillas feje felett a jobb felsőbe csapódott (3–3).

Helyzetek itt, helyzetek ott – az egyik oldalon Arbeloa és Kroos, a másikon egy védőkön megpattanó beadás okozott aggodalmat, de úgy tűnt, leálltak a gólhengerrel a csapatok.

Huntelaar azonban nem állt meg, a csereként beálló Luka Modric szerelése után lecsapott a labdára, majd a léc segítségével újra reményt adott a vendégeknek (4–3). Hatalmas löket volt.

A hajrára mindent bedobott a Schalke, záporoztak a gelsenkircheni lövések, a végig álmosan védő Iker Casillas eszén azonban nem tudtak ötödször is túljárni a vendégek, így a sokat hibázó blancók örülhettek a végén, hiszen 5–4-es összesítéssel bejutottak a negyeddöntőbe.

Real Madrid–Schalke 3–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik