BL: Ez nem vita tárgya, a „BBC” érinthetetlen - Ancelotti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.09. 19:10
null
A Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo hármas érinthetetlen (Fotó: Reuters)
Carlo Ancelotti, a Real Madrid labdarúgócsapatának olasz vezetőedzője szerint nem lehet kérdés, hogy kedd este milyen támadószekcióval áll ki a Schalke elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján a királyi gárda. Nyilatkozatok a keddi játéknap előtt!

 

REAL MADRID–SCHALKE

Mint arról beszámoltunk, a spanyol As megszavaztatta a Real Madrid szurkolóit, a királyiak híveinek pedig 32.2 százaléka kitenné Cristiano Ronaldót a kezdőcsapatból. Carlo Ancelotti máshogy vélekedik, az olasz szakembernek esze ágában sincs változtatni a jól megszokott hármason elöl.

„A Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo hármas teljes bizalmamat élvezi, ha ők egészségesek, mindenképp a kezdőben kapnak helyet. Amikor a csapat bukdácsol, ők akkor is kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtanak. Nem a támadósorral van a gond…” – mondta Carlo Ancelotti csapata sajtótájékoztatóján a Schalke elleni BL-meccs előtt.

„Csak azért mert volt egy-két gyengébb meccsünk, még nem áll szándékomban mindent megváltoztatni. Tudom, hogy Gareth Bale nem elégedett a teljesítményével, de csak azért, mert egy játékos nem szórja a gólokat, még nem kell átszervezni a teljes csapatot” – tette hozzá Ancelotti, aki a sérültekről és a fiatalokról, valamint a Barcelona elleni bajnokiról is szót ejtett.

„Ödegaard továbbra sem tagja az első csapat keretének, nagyszerűen teljesít a Castillában, de azt még nem tudom megmondani, mikor kerül fel hozzánk. A sérülése után visszatérő Luka Modric a kispadon kezd a Schalke ellen, a második félidőben harminc percet kap a tervek szerint. Március huszonkettedikén a Barcelona ellen kell pályára lépnünk, ám addig még a Schalke, valamint a Levante ellen is játszunk, ezen a két meccsen múlik, milyen hangulatban futnak ki a játékosaim a pályára az el Clásicón” – mondta a Real Madrid olasz mestere.

„Ha mi rúgjuk az első gólt, bármi megtörténhet...” – kezdte sajtótájékoztatóját Roberto Di Matteo, a Schalke vezetőedzője.

„Borzalmasan nehéz dolgunk lesz, és bár mindenki krízisről beszél a Real Madrid kapcsán, szó sincs ilyenről. Persze remélem, amit mostanában hallok, az valóban igaz és a királyiak csatárai nincsenek formában. Az Athletic Bilbao elleni találkozóból nem érdemes nagy következtetéseket levonni, a baszkok ügyesen megfogták a madridiakat, de kedd este egy új meccs kezdődik. Szerencsére is szükségünk lesz, a hazai közönség előtt biztos, hogy mindent beleadnak majd Cristiano Ronaldóék” – tette hozzá a gelsenkircheniek mestere.

PORTO–BASEL

„Ahhoz, hogy felülkerekedjünk, elsőként és mindenekelőtt jól kell védekeznünk. Több bázeli játékos is problémát okozhat, ráadásul tapasztalat és gyors játék is jellemzi ellenfelünket” – mondta az első meccs 1–1-es eredménye után az idegenben szerzett gól lélektani előnyét birtokló Porto-edző, Julen Lopetegui.

„Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók mögöttünk lesznek, és hihetetlen atmoszférát teremtenek. A negyeddöntőbe vezető úton jegy nélkül indultunk, meg kellett dolgoznunk érte, de most itt vagyunk a kapujában” – tette hozzá a BL-ben még veretlen Porto szakvezetője.

„Csodás érzés, hogy egyáltalán itt lehetünk, ezen a szinten, és a legjobbak ellen játszhatunk. Bizakodóak vagyunk és pozitívan állunk a meccs elé – mondta a Porto elleni meccsre készülő Basel-edző, Paulo Sousa. – Amikor kiszabadulunk a Porto nyomása alól, gondokat okozhatunk. De bízunk benne természetesen, hogy az első összecsapással ellentétben többet lesz a birtokunkban a labda, több helyzetet dolgozunk ki. Biztosan lesznek pillanatok, amikor védekeznünk kell, de bízunk benne, hogy jobbak leszünk az első meccsnél.”

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ

20.45: Real Madrid–Schalke 04 (tv. Sport1)
Az első mérkőzésen: 2–0
20.45: FC Porto–Basel (tv: Digi Sport 1)
Az első mérkőzésen: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik