Manchester United–Barca és Tottenham–Man. City a BL negyeddöntőjében!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.15. 11:50
Péntek délben kisorsolták a negyeddöntő párosítását a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A „csúcspárharcban” a Manchester United a Barcelonával találkozik, de angol összecsapás is lesz, a Tottenham ugyanis a Manchester Cityt kapta meg. A Juventus az Ajaxszal mérkőzhet meg, a Liverpool pedig a Portóval.

Kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításait! #championsleague #draw #sorsolas #bajnokokligaja #bl #cl #football #futball #foci #mik #instahun Kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításait! #championsleague #draw #sorsolas #bajnokokligaja #bl #cl #football #futball #foci #mik #instahun

BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

április 9., kedd (visszavágó: április 17., szerda)
Liverpool (angol)–FC Porto (portugál)
Tottenham (angol)–Manchester City (angol)
április 10., szerda (visszavágó: április 16., kedd)
Ajax (holland)–Juventus (olasz)
Manchester United (angol)–Barcelona (spanyol)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Tottenham (angol)/Manchester City (angol)–Ajax (holland)/Juventus (olasz)
Liverpool (angol)/FC Porto (portugál)–Manchester United (angol)/Barcelona (spanyol)

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 9-én és 10-én, a visszavágókat egy hét múlva, április 16-án és 17-én rendezik meg, az elődöntő meccseire április 30-án és május 1-jén, valamint május 7-én és 8-án kerül sor, a döntőt pedig június 1-jén játsszák a madridi Estadio Metropolitanóban.

Az esemény „keze” ezúttal a brazil ikon, a korábban Interben védő Júlio César volt – hogy ez mely együttesek számára volt szerencsés, és melyeknek nem, az már más kérdés: az Ajax rögtön a sorsolás elején megkapta a Juventust, míg a Liverpool a másik „könnyebbnek” ítélt csapatot, a portugál Portót.

Ekkor eldőlt, hogy rendeznek angol párharcot a legjobb nyolc között, a Tottenham ellenfele az angol címvédő Manchester City lesz, utolsóként pedig a két megmaradt alakulatból „csúcspárharc” alakult ki, a Manchester United a Barcelonával küzdhet meg az elődöntőért.

A hivatalos sorsolás szerint a Manchester City és a Manchester United is idegenben kezdene, emiatt az UEFA a Barca–MU párosításban felcserélte a pályaválasztói jogot, így a „vörös ördögök” otthon kezdik a párharcot, majd Spanyolországban rendezik meg a visszavágót. A szövetség indoklása szerint azért ennél a párosításnál volt a változtatás, mert a Manchester City előrébb végzett a Premier League-ben az előző kiírásban.

A legjobb négy között az egyik ágon a Tottenham–Manchester City és az Ajax–Juventus páros, a másik ágon pedig a Liverpool–FC Porto és a Manchester United–Barcelona összecsapások győztese mérkőzhet meg.

Júlio César zárásként azt is kisorsolta, hogy a madridi döntőben a Liverpool–FC Porto/Manchester United–Barcelona ág győztese lesz a pályaválasztó.

Íme, a két kialakult ág



ELŐZMÉNYEK


Szerda este a Barcelona és a Liverpool továbblépésével eldőlt, hogy tíz év után jutott ismét négy angol klub – ezúttal a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham – a BL legjobb nyolc csapata közé. Ez harmadszor fordult elő a Bajnokok Ligája történelme során, és a korábbi két alkalommal – az említett 2008–2009-es kiírásban és már a 2007–2008-as idényben is – szintén az angol együttesek árasztották el a legjobb nyolc mezőnyét.

Az angolokon kívül az FC Barcelona, az Ajax, az FC Porto és a Juventus várhatja a sorsolást, amelyet március 15-én, péntek délben tartanak Nyonban. Legutóbb a 2009–2010-es kiírásban fordult elő, hogy csak egy spanyol klub került be a nyolc közé, és 2006 óta most először nincs német gárda a sorozatnak ebben a fázisában.

Nemcsak a legjobb nyolc párosítása derül ki a mostani sorsoláson, hanem a teljes ágrajz is – így azt is tudni fogjuk, hogy a továbbjutó csapatok közül melyek találkoznak az elődöntőben.

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 9-én és 10-én, a visszavágókat egy hét múlva, április 16-án és 17-én rendezik meg, az elődöntő meccseire április 30-án és május 1-jén, valamint május 7-én és 8-án kerül sor, a döntőt pedig június 1-jén játsszák a madridi Estadio Metropolitanóban.

Fontos még megjegyezni, hogy nincs kiemelés vagy országok szerinti védettség, akár mind a négy angol klubot összesorsolhatják egymással (erre amúgy 8.6 százalék az esély).

További érdekesség, hogy a Manchester City és a Manchester United nem játszhat ugyanazon a napon, vagy két egymást követő estén hazai pályán a szabályozás szerint. Ha mindkét gárda ugyanazon a héten vívná az otthoni meccsét, akkor az előző bajnoki kiírásban hátrébb végző együttes (jelen esetben a United) esetén megfordulnak a pályaválasztói szerepek. Ez természetesen az elődöntőben is fennállhat.

A BAJNOKOK LIGÁJA NEGYEDDÖNTŐJÉNEK MEZŐNYE
Ajax (holland)
Barcelona (spanyol)
Juventus (olasz)
Liverpool (angol)
Manchester City (angol)
Manchester United (angol)
Porto (portugál)
Tottenham (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik