Az UEFA mind a Barca, mind a Real „sirámait” lesöpörte

Vágólapra másolva!
2011.05.02. 17:53
null
Panaszkodhatnak, de az UEFA nem kér belőle (Fotó: Action Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn hivatalos közleményben tudatta: sem a Real Madrid, sem a Barcelona által benyújtott panaszokkal és beadványokkal nem foglalkozik, viszont mindkét egyesület képviselői várhatják a büntetéseket – pénteken a fegyelmi bizottság hat, a két klub BL-elődöntőjével kapcsolatos incidenst is tárgyal.

Az UEFA nem lát alapot arra, hogy foglalkozzon a Real Madrid és a Barcelona beadványaival és panaszaival a múlt szerdai Bajnokok Ligája-elődöntővel kapcsolatban. Ezt a nemzetközi szövetség hétfőn jelentette be.

„A madridiak panasza a Barcelona játékosainak mérkőzés alatti színészkedésére és sportszerűtlen magatartására vonatkozott, valamint kérték Pepe piros lapjának felülvizsgálatát is. Véleményünk szerint a Barcelona játékosai nem szervezetten, stratégiai céllal provokáltak, Pepe kiállításával kapcsolatban pedig helyben hagyjuk a játékvezető döntését – az egymeccses automatikus eltiltás továbbra is él" – közölte az UEFA.

„A Barcelona José Mourinhót panaszolta be a fegyelmi bizottságnál, a mérkőzés után tett megjegyzései miatt. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy a szóban forgó megjegyzések miatt már fegyelmi eljárás indult Mourinho ellen, melynek tárgyalására pénteken, május hatodikán kerül sor. Épp ezért nincs alap új fegyelmi tárgyalás megindítására a Barcelona panasza alapján. Mindkét határozat ellen fellebbezhetnek a klubok három napon belül [ezt a Real spanyol lapértesülések szerint meg is teszi – a szerk.]."

Pénteken zsúfolt napja lesz az UEFA fegyelmi bizottságának, hisz a következő ügyeket tárgyalják: a Real Madrid részéről egyrészt a szurkolók viselkedését (tárgyak bedobálása, pályára rohanás) vizsgálják, másrészt Pepe piros lap utáni eltiltásáról, és José Mourinho szankcionálásáról (kiállítás, majd a meccs után tett megjegyzések) is döntenek. A Barcelona képviselői a kiállított cserekapus, José Manuel Pinto ügyében járulhatnak az UEFA fb elé.

Ezzel sincs még vége: a Real alighanem bepanaszolja Sergio Busquetst rasszizmus miatt. A Real saját televíziós csatornáján tett közzé egy felvételt, mely szerint Busquets a „mono, mono" („majom, majom") kifejezéssel provokálta Marcelót a Bajnokok Ligája múlt szerdai elődöntőjén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik