Az Inter kiszenvedett győzelemmel ünnepelte 100. BL-meccsét

Vágólapra másolva!
2011.10.18. 22:42
null
Kiszenvedett sikert ért el az Inter a Lille otthonában (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjának 3. fordulójában Giampaolo Pazzini 21. percben szerzett góljával győzött az olasz Internazionale a francia bajnok Lille otthonában. Bár a franciák egyenlítése is benne volt a meccsben, gólt nem tudtak szerezni, így az Inter sikerével a kvartett élére ugrott.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik nemzet csapata nyeri meg a 2011–2012-es Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A szezon elején kissé rapszodikusan kezdő olasz Inter századik BL-meccse alkalmából a hazai pályán csoportmérkőzésen még veretlen francia Lille-hez látogatott. A B jelű kvartett harmadik fordulójának másik találkozóján a CSZKA kora este 3–0-ra legyőzte a játéknap előtt még csoportelső Trabzonsport, ezért esetleges három ponttal mind az Inter, mind a Lille az élre ugorhatott volna.

Ennek érdekében a találkozó elején a hazaiak mozgósítottak nagyobb energiákat: de mezőnyfölényük ellenére nagyobb lehetőséget nem tudtak kialakítani. Nem úgy, mint az Inter a 21. percben: Wesley Sneijder indította Thiago Mottát a bal oldalon, a brazil származású olasz válogatott pedig ballal emelt középre, ahol Giampaolo Pazzini jobbal kapásból bombázott Vincent Enyeama hálójába, megszerezve ezzel második BL-gólját, valamint nem mellesleg a milánóiak vezető-találatát. 0–1

A kapott gól alaposan feltüzelte a Lille játékosait, innentől kezdve az Interre leginkább a védekezés volt jellemző, míg a franciák sorozatban dolgozták ki az egyre veszélyesebb helyzeteket.

A második félidőben már Júlio César bravúrjaival őrizte az Inter egygólos előnyét, Moussa Sow és a csereként beállt Dimitri Payet próbálkozásánál például kifejezetten nagyot védett a brazil kapus. Az Inter részéről ekkor csupán Dejan Sztankovics lövését jegyezhettük fel, amit Vincent Enyeama ügyesen a léc fölé tornázott.

A Lille fölénye nem érett góllá a hajrában sem, az Inter fegyelmezett védekezése elegendő volt a minimális előny megtartásához, így átvette a vezetést a B-csoportban, míg a Lille továbbra is nyeretlen, és utolsó helyen áll a kvartettben.

LILLE–INTER 0–1

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
LILLE (francia)–INTERNAZIONALE (olasz) 0–1 (0–1)
Lille, Lille-Métropole Stadion, 16 996 néző. Vezette: Webb (angol)
Gólszerző: Pazzini (21.)
KORÁBBAN
CSZKA MOSZKVA (orosz)–TRABZONSPOR (török) 3–0 (1–0)
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 18 000 néző. Vezette: Clattenburg (angol)
Gólszerző: Doumbia (29., 86.), Cauna (76.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Internazionale 3 2 1 4–3 +1 6
2. CSZKA Moszkva 3 1 1 1 7–5 +2 4
3. Trabzonspor 3 1 1 1 2–4 –2 4
4. Lille 3 2 1 3–4 –1 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik