A negyedik török csapat sem tudott győzni a CSZKA otthonában

Vágólapra másolva!
2011.10.18. 19:57
null
Seydou Doumbia (jobbra) kétszer villant a Trabzonspor ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
Megszerezte első győzelmét a CSZKA Moszkva a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában, miután hazai pályán Seydou Doumbia duplájával és Aleksandrs Cauna góljával 3–0-ra legyőzte az addig veretlen Trabzonsport.

Talán csak a legelvakultabb Trabzonspor-fanatikusok gondolhatták, hogy – a Fenerbahce kizárása miatt – a BL-ben induló együttes két kör után csoportelsőként utazik Moszkvába, a CSZKA otthonába, amelyből török csapat (a Fener mellett a Galatasaray és a Besiktas) még nem tudott győzelemmel távozni.

Az orosz hidegben lassan melegedtek be a felek, majd a 9. percben Remzi Giray Kacar majdnem a frászt hozta a hazaiakra, amikor szöglet után öt méterről csak centikkel fejelt a kapu mellé. A folytatásban is a törökök voltak aktívabbak, az Igor Akinfejevet helyettesítő Vlagyimir Gabulov önfeláldozóan ütközött Alanzinhóval, majd Halil Altintop lőtt az üres kapura, de az egyik visszaérő védő blokkolta a gyengére sikerült próbálkozást.

A CSZKA első nagyobb lehetősége Alan Dzagojev veszélyes szabadrúgása volt, az oroszok középpályása nem sokkal tévesztette el a célt. A 29. percben megszületett a CSZKA Moszkva vezető gólja. A brazil Vágner Love elegánsan, sarokkal indította a lendületből érkező elefántcsontparti Seydou Doumbiát, aki öt méterről, ballal a hálóba bombázott. A 23 esztendős csatárnak ez volt a harmadik gólja a mostani BL-kiírásban, sőt a CSZKA ezt megelőző kilenc tétmérkőzésén nyolcszor volt eredményes.

A fordulás után is lendületben maradt a hazai együttes: előbb Vágner Love hagyott ki egy helyzetet, majd a Trabzon kapusa, Tolga Zengin mentett hatalmasat az egy az egyben kiugró Doumbia elől a tizenhatos előterében. Pár perccel később Jevgenyij Aldonyin távoli lökete után csavarodott el a labda a kapu felső sarka mellett.

A Trabzonspor becsületére legyen mondva, a hajrában minden megmaradt erejével az egyenlítésért küzdött, ezt Senol Günes vezetőedző cseréi is alátámasztják, ám a 76. percben bekövetkezett az ezzel járó kockázat: az első találatnál káprázatos passzt adó Vágner Love ezúttal jobbról ívelt középre, ahol a csereként beállt litván Aleksandrs Cauna kapásból ballal helyezett a török kapuba.

A hajrában egy hazai kapufa után Doumbia ismét villant: a 86. percben pimasz csel után higgadtan emelt a kapuba. 3–0-ra nyert a CSZKA, ez az orosz csapat eddigi legnagyobb különbségű győzelme a Bajnokok Ligájában.

Elszenvedte tehát első BL-vereségét a török gárda, míg a CSZKA első győzelmének örülhetett a legrangosabb európai kupasorozat 2011–2012-es szezonjának csoportkörében.

CSZKA MOSZKVA–TRABZONSPOR 3–0

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
CSZKA MOSZKVA (orosz)–TRABZONSPOR (török) 3–0
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 18 000 néző. Vezette: Clattenburg (angol)
Gólszerző: Doumbia (29., 86.), Cauna (76.)
A másik mérkőzésen: Lille–Internazionale 0–1
AZ ÁLLÁS
1. Internazionale 3 2 0 1 4–3 +1 6
2. CSZKA Moszkva 3 1 1 1 7–5 +2 4
3. Trabzonspor 3 1 1 1 2–4 –2 4
4. Lille 3 0 2 1 3–4 –1 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik