Atlético: túl drága lenne Courtois játéka a Chelsea ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.10. 09:02
null
Courtois nem védhetne a Chelsea ellen (Fotó: Action Images)
Enrique Cerezo, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának elnöke a sikeres Bajnokok Ligája-negyeddöntőt követően elmondta, ha a Chelsea-t kapják a négy között, le kell mondaniuk a csúcsformában védő Thibaut Courtois játékáról, ugyanis nem kívánják kifizetni a kölcsönszerződésben szereplő összeget.  

Ha a Barcelonát kiejtő Atlético Madrid a Chelsea-t kapná a BL-elődöntő pénteki sorsolásán (vagy akár a döntőben kerülnének szembe egymással), le kellene mondania egyik kulcsembere játékáról. Thibaut Courtois a „kékek" kölcsönjátékosaként szerepel az Atléticóban, és nagy érdeme van Diego Simeone együttesének idei szárnyalásában. A kontraktusába azonban idény előtt bekerült egy kitétel, amely szerint ha összefut a két csapat, akkor az Atléticónak fizetnie kell a játékáért.

„Ha a Chelsea-t kapjuk, Courtois nem fog játszani. Olyan összeget kellene fizetnünk, amit nem engedhetünk meg" – mondta Enrique Cerezo, az Atlético elnöke az Onda Cero rádiónak.

A madridiaknak a hírek szerint 6 és 8 millió font közötti összegbe kerülne Courtois játéka a Chelsea ellen. Az UEFA ellene van az efféle tiltásoknak, de nem igazán tud mit tenni a szerződésekben szereplő kitételekkel.

A belgának még két évig van érvényes megállapodása a Chelsea-vel, s korábban úgy nyilatkozott, egyszer szeretne visszatérni Londonba és Petr Cechtől átvenni az első számú kapus szerepét, de a padot nem kívánja koptatni. Az Atlético második számú kapusa a 34 éves Daniel Aranzubia, aki mindössze ötször játszott a szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik