T. D. 2020.06.01 12:12 Frissítve: 2020.06.01 12:55

Atalanta: Gasperini bevallotta, betegen dirigált Valenciában

Az Atalanta vezetőedzője, Gian Piero Gasperini elismerte, hogy koronavírus-fertőzésre utaló jeleket tapasztalt magán a Valencia elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő második mérkőzése előtt. A bergamóiak trénerénél később kimutatták, hogy átesett a fertőzésen.

Gian Piero Gasperini beteg volt, de levezényelte csapata meccsét Valenciában (Fotó: AFP)

„Nem éreztem jól magam a Valencia-meccs előtti napon, másnapra még rosszabb lett a helyzet – beszélt tapasztalatairól a 62 éves Gasperini a La Gazzetta dello Sportnak. – Ha megnézik a képeket, nem néztem ki valami jól a kispadon. Ez március 10-én volt, az ezt követő két éjszaka során nem aludtam jól. Nem voltam lázas, de úgy éreztem magam, mintha legalább 40 fokos lenne a testhőmérsékletem.”

„Másnap a csapat egy Michelin-csillagos, Atalanta-szurkoló séftől kapott ételt, illetve egy 2008-as Dom Perignon pezsgőt. Megkóstoltam, és azt mondtam, olyan, mint a víz, az ételt meg kenyérízűnek éreztem. Teljesen elvesztettem az ízérzékelésemet”
– utalt a fertőzés egyik tünetére a szakember, aki a félelmeiről is beszélt.

„Kétpercenként elment egy mentőautó az edzőközpontunk mellett, hiszen a közelben van egy kórház. Olyan volt, mint egy háborús övezet. Éjjelente arra gondoltam, mi lesz, ha nekem is kórházba kell mennem? Nem mehetek, annyi dolgom van még. Ez egyrészt egy önmagammal való viccelődés volt a jó hangulat érdekében, másrészt viszont valóban elgondolkodtam ezen. Végül március 14-én évek óta a legkeményebb edzésemet produkáltam. Egy órát töltöttem a futógépen, több mint tíz kilométert futottam. Erősnek éreztem magam, csodálatos volt.”

Josip Ilicic tizenegyese a valenciai visszavágón (Fotó: AFP)

Gasperini a kispadon ült a visszavágón is – a Valencia a nyilatkozat láttán hivatalos közlemény formájában fejezte ki meglepettségét a tréner betegségével és az ebből fakadó kockázatvállalással kapcsolatosan.

„Az Atalanta vezetőedzőjének, Gian Piero Gasperininek az olasz médiában tett vasárnapi nyilatkozatát olvasva a Valencia szeretné kifejezni azon tény felett érzett meglepettségét, hogy Bajnokok Ligája-ellenfelünk edzője elismerte, hogy a március 10-én a Mestallában lejátszott mérkőzés előtt tisztában volt azzal, hogy legjobb esetben is a koronavírusra utaló tüneteket produkált, és nem tett semmilyen óvintézkedést. Ha valóban megfertőződött a vírussal, számos embert tett ki kockázatnak a Valenciában töltött ideje alatt.”

A párharc első, februári mérkőzése sok szakértő szerint jelentős mértékben hozzájárult a járvány terjedéséhez. A hivatalos adatok szerint 44 236 néző tekintette meg a helyszínen a milánói San Siróban lejátszott mérkőzést, és a csapatoknál, valamint a szurkolók között is több pozitív esetet regisztráltak.

A valenciai visszavágót már üres lelátók előtt kellett lejátszaniuk a futballistáknak – az Atalanta 8–4-es összesítéssel ment tovább, így BL-újoncként jutott a negyeddöntőbe.

2020.07.06 18:37:22

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

Puskásék egy londoni harmadosztályú klubbal vállaltak furcsa világításavató meccset.

2020.06.20 21:23:11

Bajnokok Ligája BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. A kísérlet egyébként sem ördögtől való: a kézilabdában régóta bevált a final four, a vízilabdában előbb a final six, később a final eight. Utóbbi lehetne majd a futballban is. De azt sem bánnám, ha final sixteen lenne.

2020.05.17 16:46:31

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN

Tíz gól, 127 ezer néző, a sorozatban ötödik Real-siker – és a mi Öcsink idehaza elhallgatott négy találata.

2020.04.21 10:06:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Akkor még ő sem gondolta volna, hogy az Inter-Real Madrid BEK-elődöntő lesz az utolsó, de aztán Solti Dezső felhívta Honti Györgyöt...