Már megint a végén, már megint Balotelli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 20:37
null
Mario Balotelli sokáig nem tudott érvényesülni, a végén mégis ő mentett pontot a Milannak az Ajax vendégeként (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában az Ajax és az AC Milan kiegyenlített, kevés helyzetet hozó és sokáig gól nélküli meccset játszott egymással Amszterdamban. A végén aztán felpörögtek az események, a 90. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, ám a hosszabbításban Mario Balotelli tizenegyesből egyenlített, így végül megosztoztak a pontokon a csapatok.

Az Ajax jól kezdte a Milan elleni meccset, ugyanis az első negyedórában jobbára a vendégek térfelén folyt a játék, és két lövésig is eljutottak a hollandok. Mindkettő a bal szélről, elég éles szögből érkezett, az izlandi Kolbeinn Sigthórsson kísérletét Christian Abbiati védte, míg a dán Viktor Fischer távoli lökete elkerülte a kaput.

A hazai fölényt jól mutatja, hogy 25 perc elteltével 76 százaléban volt a labda az amszterdamiaknál. Ennek ellenére az Ajax nem igen tudott a Milan védelme mögé kerülni.

Fél óra elteltével megpróbált kijönni a sündisznóállásból a Milan, de a meccs képe ennek ellenére nem sokat változott, ugyanis még csak lövésig sem jutottak el a vendégek az első félidőben. Sőt, távoli lövésekkel ismét az Ajax veszélyeztetett, de igazi ziccert a hazaiak sem tudtak kidolgozni, így 45 perc után 0–0-t mutatott az eredményjelző.

A második játékrész elején felpörgött egy kicsit a Milan és Constant beadásából Montolivo kis híján a vezetést is megszerezte, de nyolc méterről, középről leadott lövését védte Cillessen. (Ez volt a Milan első lövése a meccsen)

Arról azonban nem beszélhettünk, hogy a vendégek teljesen átvették volna az irányítást, ezt jelezte Sigthórsson fejese is, igaz, ez kevésbé volt veszélyes.

A 63. percben aztán jött az addig, és a folytatásban is nagyon szorosan őrzött Mario Balotelli, aki bizonyította, miért tartott tőle Frank de Boer, az Ajax vezetőedzője a meccs előtt, aki Messihez hasonlította csatárt, mondván a semmiből is képes meccseket eldönteni. Nos, ezúttal a tizenhatos bal oldaláról, nem éppen ideális szögből csavart kapura, Cillessen azonban hatalmas bravúrral védett.

Ezt a helyzetet nem véletlenül írtuk körül ennyire bőven, ugyanis nagyjából ez volt az egyetlen olyan jelent a meccsen, amiért érdemes volt megnézni a találkozót – legalábbis ezt hihettük egészen a 90. percig.

Ekkor ugyanis hirtelen felpörgött a találkozó. Stefano Denswil szöglet utáni fejesből az Ajaxot jutatta vezetéshez. A hosszabbítás perceiben azonban Van der Hoornt látta szabálytalannak Eriksson játékvezető, büntetőhöz jutott a Milan, a tizenegyest – az azt kiharcoló – Mario Balotelli értékesítette (nem úgy mint legutóbb a Napoli ellen). A Milan ezzel pontot mentett a 90. percig elég unalmas találkozón.

Balotelli sorozatban a harmadik gólját szerezte a 90. perc után, bő két hete a Torino ellen ugyancsak tizenegyesből mentett pontot a 97. percben (azután a Napoli ellen is a hajrában talált be). A Milannak két héten belül ez volt a harmadik olyan meccse, amit a ráadásban mentett meg. A már említett, Torino elleni meccs mellett a Bologna ellen is az utolsó pillanatokban szerzett gólt.

A csoport másik meccsén a Barcelona 1–0-ra nyert a 60. perctől emberhátrányban játszó Celtic ellen.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT

AJAX AMSTERDAM (holland)–AC MILAN (olasz) 11
Amszterdam,
Amsterdam ArenA, 51 692 néző. Vezette: J. Eriksson (svéd)
Gólszerző: Denswil (90.), ill. Balotelli (94. – 11-esből)

CELTIC FC–FC BARCELONA 01
Glasgow, Celtic Park, 58 128 néző. Vezette: Lannoy (francia)
Gólszerző: Fabregas (76.)
Kiállítva: S. Brown (59.)

AZ ÁLLÁS
1. Barcelona225–0+56
2. AC Milan2113–1+24
3. Ajax2111–5–41
4. Celtic220–3–30

AJAX–MILAN – PERCRŐL PERCRE

Vége a meccsnek! Ajax–Milan 1–1

94. perc: Balotelli a jobb alsóba lőtte a tizenegyest. 1–1

92. perc: BÜNTETŐHÖZ JUTOTT A MILAN! Balotelli és a vele birkózó Mike van der Hoorn esett nagyot a tizenhatoson belül, a játékvezető a holland védőt látta szabálytalannak, és a Milan javára tizenegyest ítélt, Van der Hoornnak pedig sárga lapot adott.


90. perc: GÓL! Abbiati mutatott be egy bravúrt, szögletre ütött egy lövést, a sarokrúgásból azonban gólt szerzett az Ajax! A hosszún érkező Denswil fejelt a kapuba!

89. perc: Schöne hiába lőtt gólt, kézzel vette át a labdát, szabadrúgás kifelé.

87. perc: Balotelli és Cillessen újabb párharcát ismét az Ajax kapusa nyerte, aki a 14 méteres, éles szögből leadott lövést vetődve védte.

84. perc: Újabb Milan-csere: Poli helyett Emanuelson a pályán.

80. perc: Cserélt a Milan is, Robinho helyére jött Matri.

79. perc: Balotelli tűnt el a védők szorításában (már nem először), de a játékvezető ezúttal sem látott szabálytalanságot.

78. perc: Moisander megsérült, Van der Hoorn állt be a helyére.

Hosszú percekig említést érdemlő esemény nélkül csordogált a játék.

67. perc: Balotelli ezúttal a bal oldalon kevergetett, de csúszva-mászva felszabadítottak a hazaiak.

64. perc: De Sát Andersen váltotta az Ajaxban.

63. perc: EZ MÁR VALAMI! Balotelli a tizenhatos bal oldaláról csavarta kapura a labdát, Cillessen a levegőben úszva védett. Szép jelent volt, a lövés és a védés is dicséretet érdemel.

61. perc: Balotelli kapott lapot buktatásért.

59. perc: Szép jelenet: Schöne állt be Duarte helyére az Ajaxban.

56. perc: Sigthórsson fejelt kapura egy beadást követően, de középre ment a labda, Abbiatinak nem okozott gondot.

52. perc: Balotelli jó 28 méteres szabadrúgása után a sorfalról pattant a kapu fölé a labda. A szöglet után Cillessen kezében kötött ki a labda.

49. perc: ILYEN MÉG NEM VOLT! Legalábbis ezen a meccsen, ugyanis helyzetbe került a Milan: Constant húzott el a bal szélen, lapos középre adása után Montolivo lőtt egyből kapura nyolc méterről – Cillessen védett! A találkozó eddigi talán legnagyobb helyzete volt.

48. perc: Balotellit fogták közre a tizenhatos előterében a hazai védők, a csatár elesett, de hiába reklamált, nem kapott szabadrúgást.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

46. perc: Vége az első félidőnek! Az Ajax birtokolta többet a labdát, volt néhány ígéretes lövése is, de ennél többre nem jutottak a hollandok, egy félidő után 0–0 az állás.

42. perc: A félpályánál De Sát akasztó Constant viszont nem úszta meg lap nélkül.

41. perc: Balotelli akart eljátszani egy tizenegyest Van Rhijn mellett, de a svéd bíró, Eriksson nem ette meg. Balotelli örülhet, hogy megúszta lap nélkül.

39. perc: Moisandernek kellett mentenie jobb oldali beadásnál Balotelli elől.

38. perc: Zapata lőtte rá a labdát Polira (már másodszor rontott passzt a kolumbiai), Abbiatinak kellett mentenie Fischer elől.

36. perc: Moisander lőtte 20 méterről centikkel a léc fölé a lecsorgó labdát.

35. perc: Ennek ellenére HAZAI HELYZETEKKEL folytatódott a meccs. Duarte jobb oldali szabadrúgását Abbiati ütötte szögletre.

Mintha felállást váltott volna a Milan, a vendégek megpróbálnak kijönni a sündisznóállásból.

30. perc: Hosszú idő után először az Ajax kapuja előtt a Milan! Constant húzódott előre, de bal oldali lapos beadását könnyedén fogta Cillessen.

28. perc: Zapata adta el a labdát a saját tizenhatosánál, de az Ajax nem tudott élni vele, kikerült a labda a jobb oldalra, De Sa beadását pedig lehúzta Abbiati.

25. perc: Friss labdabirtoklási adatok! 76–24 százalék az Ajax javára!

Az AC Milan ebben a BL-szezonban másodszor lép pályára Hollandiában. Az augusztusi eindhoveni selejtezőn 1–1-es döntetlent játszott, majd a visszavágón 3–0-ra nyert a PSV ellen, és jutott be a csoportkörbe.

24. perc: Továbbra is nyom az Ajax, de jól zár a Milan védelme. Moisander jobb oldali beadását Mexes vágta ki.

Az Ajax–Milan mérkőzés apropóján az olasz klub honlapja listát közölt azokról a játékosokról, akik mindkét csapatban megfordultak és meghatározó szerepet töltöttek be az életükben. Hárman találhatók az összeállításban az aktív csapattagok közül: Urby Emanuelson, Nigel de Jong (mindketten az Ajax után lettek a Milan labdarúgói) és Bojan Krkic (a Barcelona kölcsöncsatára a Milanból ment a nyáron az Ajaxhoz). A többiek régebben játszottak az Ajaxban, majd a Milanban: Marco van Basten, Clarence Seedorf, Frank Rijkaard, Zlatan Ibrahimovic.

18. perc: ÚJABB AJAX-LÖVÉS. A Milan az első negyedórában alig jutott labdához, de ez Ajax-helyzetekben nem igazán mutatkozott meg. A második hazai lövés Fischer nevéhez fűződött, aki csaknem húsz méterről, a bal szélről próbálkozott, de labdája a hosszú sarok mellett messze elkerülte a kaput.

A Milanban az utolsó pillanatban is változott a kezdőcsapat. Az egy órával a kezdés előtt kiadott csapathoz képest kiszorult Birsa (nem kizárt, hogy megsérült a bemelegítésnél), és bekerült a helyére Poli.

10. perc: Továbbra is az Ajax irányít. Előbb Abbiatinak kellett kiöklöznie a labdát a mezőnybe, majd ismét Abate mentett szögletre, de a meccs második sarokrúgásából sem alakult ki helyzet.

8. perc: Abate mentett szögletre egy jobb oldali beadást. A meccs első sarokrúgását így a hazaiak végezhették el, de veszélytelen volt, átszállt a labda a hosszú oldalra, ahol nem volt érkező.

Az első fordulóban az Ajax 4–0-ra kikapott Barcelonában, a Milan 2–0-ra megverte a Celticet.

5. perc: HELYZET! A hazai lábakon vándorolt a labda az első percekben, és az első helyzet is az Ajax előtt adódott: Sigthórsson tört be a tizenhatoson belülre a bal szélen, éles szögből leadott lövését vetődve védte Abbiati.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MECCS! A piros-feketében játszó Milan kezdett (piros-fehérben játszik az Ajax).

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi az Ajax–AC Milan mérkőzés.

A Milannál továbbra is egy seregnyi játékos sérült: Giampaolo Pazzini, Kaká, Mattia De Sciglio, Matías Silvestre, Daniele Bonera. Stephan El Shaaraawy felépült, bekerült a meccskeretbe, majd újra megsérült, így ő sem játszhat. Ellenben Riccardo Montolivóval, aki bő két hét után visszatér, a kezdőcsapatba is bekerült. Az Ajaxban Thulani Serero és a volt milanos Bojan Krkic bajlódik sérüléssel.

„Balotelli képes eldönteni egy-egy meccset, csakúgy, mint Messi. A Barcelona ellen két gólt odaajándékoztunk a triplázó Messinek, és négy nullára kikaptunk, Balotellivel szemben nem követhetjük el ugyanezeket a hibákat. Arra kell összpontosítanunk, hogy miként állítsuk meg őt” – nyilatkozta még a meccs előtt az Ajax vezetőedzője, Frank de Boer. Ennek fényében nem meglepő, hogy az Ajax–Milan találkozó felvezetése elsősorban Balotelliről szólt, aki csapata legutóbbi két bajnokiját eltiltás miatt kihagyta, de a BL-re nem vonatkozik az eltiltás, így újra játszhat. Viszont nem Alessandro Matri lesz a társa elöl, ahogy azt várni lehetett, hanem a brazil Robinho. Az Ajaxnál változás az előzetesen jósolt csapathoz képest, hogy az előző fordulóban a Barcelona ellen négy gólt kapó kapus, Kenneth Vermeer helyett Jasper Cillessen véd majd.

A mérkőzést beharangozó cikkünket itt olvashatja!

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT,
2. FORDULÓ
AJAX (holland)–AC MILAN (olasz) 1–1
Amszterdam,
Amsterdam ArenA, 51 692 néző. Vezette: Eriksson (svéd)
AJAX: Cillessen – Van Rhijn, Moisander (Van der Hoorn, 78.), Denswil, Blind – S. de Jong, C. Poulsen, Duarte (Schöne, 59.) – Fischer, Sigthórsson, De Sa (Andersen, 64.). Vezetőedző: Frank de Boer
MILAN: Abbiati – Abate, Zapata, Mexes, Constant – Montolivo, Poli (Emanuelson, 84.), N. de Jong, Muntari – Balotelli, Robinho (Matri, 80.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző: Denswil (90.), ill. Balotelli (94. – 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik