A Real Madrid az UEFA kettős mércéjét kritizálta

Vágólapra másolva!
2011.05.02. 22:11
null
Valamit ki kéne találni: Cristiano Ronaldo a hétfői edzésen (Fotók: Reuters)
Aitor Karanka, a Real Madrid másodedzője a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-visszavágót megelőző sajtótájékoztatón kettős mérce alkalmazásával vádolta meg az UEFA-t.

Karanka az európai szövetség délutáni döntését sérelmezte. Az UEFA mind a Barcelona, mind a Real Madrid panaszait és beadványait elutasította – a Barca José Mourinho viselkedése, a Real több Barcelona-játékos színészkedése és sportszerűtlensége miatt tett hivatalos panaszt.

„A holnapi meccs a háttérbe szorul az UEFA döntése miatt. Az UEFA mindig a fair play szellemét hangoztatja, de mindenki láthatta, mi történt múlt héten a Bernabéuban, a szövetség pedig az égvilágon semmit nem tett. Az UEFA hagyta, hogy a fegyelmi szabályzattal ellentétes dolgokat büntetlenül meg lehessen úszni, érdekes módon két hónapja a Real Madridot megbüntették olyan eset kapcsán, amelyre nem is volt rendelkezés a szabályzatban...” – kritizálta a szövetséget Karanka, aki José Mourinho helyett vett részt a sajtótájékoztatón.

„Más mércét alkalmaznak a Real Madriddal és a Barcelonával szemben. Olyan játékosok léphetnek holnap pályára, akikről mindenki láthatta, hogy nem tartják be a fair play szellemét és nem tisztelik a játék szellemiségét. Voltak közülük, akik rasszista megjegyzéseket tettek szájukat eltakarva...” – tette hozzá. A Real – mint arról beszámoltunk – Sergio Busquetset vádolta meg azzal, hogy majomnak nevezte Marcelót a madridi meccsen.

„Mi vagyunk a Real Madrid. Egy olyan klub címerét viseljük büszkén, amely sosem rettent vissza a kihívásoktól 109 éves története során. A végsőkig harcolunk. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy bejussunk a Wembley-beli döntőbe. Az edzőnket nagyon bántja, hogy nem lehet ott holnap a kispadon, fontos lenne, hogy egy győzelemmel ajándékozzuk meg" – zárta szavait Karanka.

ABIDAL IS KERETTAG

A Barcelona labdarúgócsapatát irányító Pep Guardiola egyelőre húsztagú keretet jelölt ki a Real Madrid elleni BL-elődöntő visszavágójára.

 

Ebben Andrés Iniesta mellett helyet kapott Éric Abidal is, aki hétfőn először edzett együtt társaival azóta, hogy hat héttel ezelőtt májdaganat miatt megműtötték.

 

A francia védő már áprilisban megjelent a katalán gárda tréningjein, de akkor még a többiektől külön dolgozott, most viszont már beszállt a közös labdás gyakorlatokba is.

A barcelonai „hadvezér”, Josep Guardiola érthető módon sokkal higgadtabb volt.

„Nagyon jól kell koncentrálnunk, mert fejben borzasztó nehéz lesz elviselni ezt a meccset. Rendkívül kemény visszavágó jön. Fontos, hogy gyors passzokkal megmozgassuk az ellenfelet, járassuk a labdát. Nagyon ideges mérkőzésre számítok, de ott lesznek a szurkolóink, akik hatalmas segítséget jelenthetnek. Már most szeretnék köszönetet mondani nekik. Nagyon várom már a mérkőzést, azt, hogy a világ lássa, és azt, hogy kiharcoljuk a döntőbe jutást" – nyilatkozta.

„A Real Madrid panaszt emelhet mindenfelé, de mégis az UEFA hoz döntést. A panaszokról ennyit. Ők úgy gondolják, hogy mi sportszerűtlenek vagyunk, én úgy vélem, hogy mi megtanítjuk viselkedni a játékosokat már egész fiatal korukban. Mourinho öt évig dolgozott Barcelonában, ő ismeri a filozófiánkat, tehát igazán tudhatná. Holnap vége a nagy sorozatnak, és mi most nem azért játszunk, hogy legyőzzük a Realt, hanem azért, hogy bejussunk a döntőbe. Nem a Real ellen, hanem a fináléért küzdünk" – mondta a katalánok szakvezetője a rangadók sora által felkorbácsolt indulatokkal kapcsolatban.

A Barcelona első képviselője a sajtótájékoztatón Xavi Hernández volt, aki remélte, hogy most már a futball kapja a főszerepet.

„Úgy vélem, szomorú, ami történik, nevetséges problémák helyett inkább a futballal kellene foglalkozni. Megkíséreljük kizárni a feszültségeket, bár ez szinte lehetetlen – próbálkozni azért lehet. Logikus, hogy pattanásig feszültek az idegek, hiszen nagyon rövid időn belül játszunk négy mérkőzést, ez még nem történt meg, és ezt nem könnyű bírni” – vélekedett.

A Real részéről Karim Benzema még nem véli teljesen lefutottnak a párharcot, hiába a kétgólos hátrány és az ellenséges barcelonai közönség.

„Támadni fogunk, megpróbálunk gólokat szerezni. Más út nincs, és kilencven perc hosszú idő. A futballban semmi nincs kőbe vésve, képesnek érzem a csapatot gólok szerzésére és a győzelem kivívására. Nagy szerepet kap a védelem, mert ha gólt kapunk, az végzetes lehet. Nullára kell hozni a meccset. A bírók? Nem szeretnék foglalkozni velük, nem az én dolgom. Focizni jöttem" – közölte a francia csatár.

Jó mottó a keddi meccs elé.

kerdes=Melyik csapat jut be a döntőbe?|opcio1=A Barcelona|opcio2=A Real Madrid|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Melyik csapat jut be a döntőbe?
mceBlockPasteEnd

 

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Real Madrid (spanyol)
Barcelona, Camp Nou, kedd, 20.45. V: De Bleeckere (belga)
Az első mérkőzésen: Real Madrid–Barcelona 0–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik