A Lyon továbbjutott a Pool elleni döntetlennel

Vágólapra másolva!
2009.11.04. 22:46
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája 4. fordulójában a Debrecent is magában foglaló E–csoportban a Liverpool Ryan Babel 83. percben lőtt góljával vezetéshez jutott a Lyon ellen, de Lisandro López a 90. percben egyenlített. Az 1–1-es döntetlen azt jelenti, hogy a Lyon már biztosan továbbjutott a csoportból.

 

A liverpooli Kuyt (jobbra) lövésébe lép bele Källström (Fotó: Reuters)
A liverpooli Kuyt (jobbra) lövésébe lép bele Källström (Fotó: Reuters)

A Bajnokok Ligája 4. fordulójában, az E-csoportban az „életbemaradásért" lépett pályára a  Liverpool az Olympique Lyon otthonában. A két hete Angliában három pontot szerző franciák a meccs előtt egy pontra voltak a biztos továbbjutástól, míg a „vörösök" három ponttal csak a harmadik helyen álltak a csoportban.

Jobban kezdte az összecsapást a Lyon. Előbb Michel Bastos 30 méteres lövését kellett védenie Pepe Reinának, majd Jean Makoun célzott hasonló távolságról, a labda a kapu fölé szállt.

A vendégek először a 12. percben veszélyeztettek, akkor Josszi Benajun passza után Fernando Torres Hugo Lloris kapus lábát találta el.

A meccs lendülete a folytatásban sem hagyott alább: Reina védte Bafetimbi Gomis kísérletét, majd Lloris akrobatikus mozdulattal hárította Dirk Kuyt lövését.

A 28. percben a találkozó legnagyobb helyzetét a vendégek hagyták ki. Egy hosszú átadás után Andrij Voronyin ugrott ki a védők közül, és egy az egyben törhetett kapura, ám az ukrán támadó a kapusba lőtt.

A második félidőben a Lyon támadott többet, de sokáig nem alakult ki nagy helyzet. A 83. percben azonban a Liverpool támadója, Ryan Babel hatalmas gólt ragasztott a francia kapu bal felső sarkába! A holland csatár a baloldalon indult meg, befelé vezette a labdát és 22 méterről a kapuba bombázott! 0–1

Ezzel azonban még nem volt vége a meccsnek: a 90. percben egy röviden sikerült angol felszabadítás után Lisandro López elé került a labda, aki hat méterről egyenlített. 1–1

Újabb gól már nem született, a döntetlen pedig azt jelenti, hogy a Lyon már biztosan továbbjut a csoportból. A csoport másik meccsén a Fiorentina 5–2-re győzött a Debrecen ellen.

 

 

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Lyon (francia)–Liverpool (angol) 1–1 (Lisandro 90., ill. Babel 83.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lyon 4 3 1 0 8–2 +6  10
2. Fiorentina 4 3 0 1 11–6 +5  9
3. Liverpool 4 1 1 2 3–5 –2  4
4. Debrecen 4 0 0 4 5–14 –9  0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik