A Bayern kiütötte és búcsúztatta a Juvét

Vágólapra másolva!
2009.12.08. 22:43
Címkék
A Bayern München 4–1-re legyőzte a Juventust Torinóban, így megszerezte a második helyet a Bajnokok Ligája A-csoportjában. Az olasz együttes csak az Európa-ligában folytathatja. A Bordeaux legyőzte Izraelben a Maccabi Haifát, így veretlenül zárt a csoport élén.
Olic góljára már nem tudott válaszolni a Juventus (Fotó: Reuters)
Olic góljára már nem tudott válaszolni a Juventus (Fotó: Reuters)

JUVENTUS–BAYERN MÜNCHEN

Torinóban rendezték a Bajnokok Ligája csoportkör utolsó fordulójának egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését, a Juventus és a Bayern München összecsapását. Az olasz együttes volt kedvezőbb helyzetben, mivel számára a döntetlen is elég volt a Bordeaux mögötti második hely megszerzéséhez, míg a németeknek mindenképpen nyerniük kellett, ha tavasszal is a BL-ben akarták folytatni.

BUTT HARMADIK GÓLJA A JUVENTUS ELLEN
Érdekesség, hogy Butt pályafutása során már harmadik tizenegyesgólját szerezte a Juve ellen, ráadásul mindezt három különböző csapatban tette: Leverkusen, Hamburg és most pedig a Bayern.

Louis van Gaal együttese ennek megfelelően kezdte a mérkőzést. Az 5. percben Thomas Müller középre passzolt labdáját Bastian Schweinsteiger lőtte nagy helyzetben a kapu fölé, majd hét perccel később Mark van Bommel beadása után Ivica Olic fejelt a bal kapufára.

Mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést a 18. percben: Claudio Marchisio gyönyörűen ívelte a labdát David Trezeguet-hez, aki kapásból lőtt a kapu jobb oldalába.

A 30. percben azonban egyenlített a Bayern München, ráadásul kapusa, Butt révén. Olic tört be a tizenhatoson belülre, a csatárt Martín Cáceres szabálytalanul állította meg. A német együttes kapuvédője elvette Schweinsteigertől a labdát, majd biztosan lőtt Buffon kapujának jobb oldalába.

VAN BOMMEL: MINDEN ÖSSZEJÖTT
„Nagy sikert arattunk ma este, egyszerűen minden összejött nekünk. Amikor hátrányban voltunk nem esett szét a csapat, fel tudtunk állni és ez volt a legnagyobb fegyvertény a mai mérkőzésen" – nyilatkozta Van Bommel a TV2-nek.

A gól jót tett a vendégeknek, akik átvették a mérkőzés irányítását, de a szünet előtt nem sikerült megszerezniük a vezetést. A második félidő elején viszont gólra váltották a fölényüket. Van Bommel jobb oldali beadása után Daniel van Buyten fejelt jól kapura, Buffon még bravúrral védett, ám a labda Olic elé került, aki közelről nem hibázott, ballal a bal sarokba vágta a labdát.

A Juventus próbálkozott az egyenlítéssel, de már nem tudott felállni a padlóról. A 83. percben aztán eldőlt a mérkőzés. Buffon hiába védte Van Buyten fejesét, az üresen hagyott Mario Gómezhez került a labda, aki ballal a kapuba lőtt. A 92. percben Anatolij Timoscsuk adta meg a kegyelemdöfést a Juventusnak, Robben passza után jobbal lőtt a kapu bal oldalába. A Bayern tehát kiütötte az olasz csapatot, és továbbjutott.

FERRARA: MOTIVÁCIÓS GONGJAINK VOLTAK
Ciro Ferrara, a Juventus vezetőedzője szerint a csapat nem nőtt fel a feladathoz. Jean-Claude Blanc megerősítette pozíciójában a szakembert. Louis Van Gaal szerint könnyebb dolguk volt. További részleteket, mérkőzés utáni nyilatkozatokat itt olvashat.

MACCABI HAIFA–BORDEAUX

A francia Bordeaux kényelmes helyzetben utazhatott az izraeli Maccabi Haifa elleni mérkőzésre, hiszen 13 pontjával már korábban biztosította első helyét a Juventus és a Bayern München előtt.

A franciák számára egyedül az lehetett a tét, hogy sikerül-e veretlenül zárniuk a csoportmérkőzéseket. Ennek megfelelően a 12. percben Jussie megszerezte a vezetést a Bordeaux-nak. Tegyük hozzá, a Maccabi védője, Peter Tsepo Masilela és Henri Saivet közreműködésével jutottak előnyhöz a vendégek, az izraeliek játékosa ugyanis hatalmas luftot rúgott a hazai tizenhatosnál. Saivet lecsapott a labdára, majd keresztbe ívelt, ahol az érkező brazil támadó nagyszerűen bombázott a kapuba.

A gól után a Bordeaux továbbra is uralta a játékot, de a félidő közepéhez érve kezdett magára találni a hazai együttes, és több veszélyes akciót vezetett, ám gólt nem sikerült szereznie.

A második félidőben is jól játszott a Maccabi, de Fernando Cavenaghi és Jussie révén a Bordeaux is vezetett néhány veszélyes akciót.

Több gól már nem esett, így a Bordeaux a továbbjutás mellett megőrizte veretlenségét a csoportban, míg a Maccabinak nem sikerült gólt szereznie a BL-ben.

JUVENTUS–BAYERN MÜNCHEN 1–4
MACCABI HAIFA–BORDEAUX 0–1
BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Juventus (olasz)–Bayern München (német) 1–4 (Trezeguet 19., ill. Butt 30. – 11-esből, Olic 52., Gómez 83., Timoscsuk 92.)
Maccabi Haifa (izraeli)–Bordeaux (francia) 0–1 (Jussie 12.)
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Bordeaux 6 5 1 9–2 +7 16
2. Bayern München 6 3 1 2 9–5 +4 10
3. Juventus 6 2 2 2 4–7 –3 8
4. Maccabi Haifa 6 6 0–8 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik