A bátor BATE pontot szerzett a Milan ellen

Vágólapra másolva!
2011.11.01. 17:57
null
Robinho és a földön fekvő Aquilani is több helyzetet kihagyott – a Milan nem tudott nyerni a BATE ellen <br />(Fotó: Action Images)
Címkék
Az AC Milan egy félidőn keresztül remekül futballozott a Bajnokok Ligája H-csoportjának korai meccsén Minszkben a BATE Boriszov ellen, mégsem tudott győzni. Zlatan Ibrahimovic 22. percében szerzett góljára ugyanis Renan Bressan tizenegyesből válaszolni tudott, és ez a találat végül egy pontot ért a nagyon bátran futballozó fehéroroszoknak.

Az elmúlt 24 órát az AC Milannál a kórházba szállított Antonio Cassanóval kapcsolatos hírek, illetve legkülönbözőbb találgatásokról uralták, a BATE elleni BL-meccset viszont már kizárólag a játék, méghozzá időnként kimondottan tetszetős futball – Milan-fölénnyel.

Az első húsz percben a vendégek több lövéssel is megkínálták a hazaiak kapusát, első sorban Zlatan Ibrahimovic volt elemében, de a nagyon magabiztos Alekszandr Hutar kapus a svéd csatár három lövését is hatástalanította.

A 22. percben azonban a fehérorosz kapuvédő is tehetetlen volt: Ibrahimovic az egyik védőtől kapott labdát Robinhóhoz játszotta, majd a brazil beadására érkezni is tudott középen, és közelről megszerezte a vezetést a Milannak.

A Robinho, Ibrahimovic duó a folytatásban is sok veszélyt jelentett a BATE kapujára, de újabb gól a szünetig már nem született.

Ugyanakkor igazságtalanok lennénk, ha a hazaiak támadójátékáróll nem tennénk említést, ugyanis nagyon bátran futballozott a BATE, a középen többször is jól érkező Makszim Szkavis, a csapatot jól mozgató Renan Bressan, illetve a védelemből egy ízben előretörő Arcjom Radzkov révén helyzetekig is eljutott, vagyis kimondottan közönségszórakoztató játékot láthatott a hazai közönség (a találkozót egyébként a fővárosban, Minszkben rendezik, hiszen a BATE pályája nem alkalmas BL-meccsek rendezésére).

A második játékrész a sokadik kihagyott Robinho-helyzettel kezdődött majd újabb bátor hazai akciókkal, és egy BATE-góllal folytatódott.

Az első BL-meccssét vezető dán Peter Rasmussen játékvezető úgy ítélte meg, hogy Ignazio Abate buktatta a tizenhatoson belül Arcjom Koncevojt – a tizenegyest Renan Bressan értékesítette. A játék képe alapján a hazaiak rászolgáltak az egyenlítésre.

A folytatásban görcsös erőlködésbe fogott a Milan, de hiányzott a vendégek játékából az első félidőben megtapasztalt ötletesség. A 77. percben Kevin-Prince Boateng adta bizonyítékát annak, hogy nemcsak ütközni, és labdát szerezni tud, hanem a kapu előtt is feltalálja magát: nagyszerű labdaátvétel után kétszer is lőhetett, de előbb Hutar védett, majd Marko Szimics hárított, méghozzá valószínűleg kézzel, de a dán bíró ezúttal nem ítélt tizenegyest.

A Milan hiába szorította a kapuja elé a hazaiakat, a hajrában egy kontra végén Szkavis a győztes gólt is megszerezhette volna a BATE-nak. A boriszovi gárda összességében rászolgált a döntetlenre, más kérdés, hogy Peter Rasmussen játékvezetőnek is volt szerepe abban, hogy a Milan nem tudott győzni...

Az olasz csapat így is továbbjutott, mivel a csoport másik meccsén a Barcelona legyőzte a Plzent.

BATE BORISZOV–AC MILAN 1–1

 

 

 

 

 

 

H-CSOPORT
BATE (fehérorosz)–MILAN (olasz) 1–1
Minszk, Dinamo Stadion. V: Rasmussen (dán)
Gólszerző: Renan Bressan (55. – 11-esből.), ill. Ibrahimovic (22.)
Később: Plzen (cseh)–FC Barcelona (spanyol) 0–4

A csoportok állását itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik