A hátrány sem hátráltatta, simán jutott tovább a Bayern a Lazio ellen

Vágólapra másolva!
2024.03.05. 22:58
Thomas Müller ünnepli a gólját (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Bayern München egygólos hátrányt igyekezett ledolgozni hazai pályán az olasz Lazio ellen. Egészen az első félidő végéig bírták az olaszok, akkor viszont a hazaiak kétszer is betaláltak, ezzel lényegében eldöntötték a továbbjutás kérdését. A második félidőben az FCB még egyet hozzátett a gólokhoz Kane révén, és a 3–0-s győzelemmel magabiztosan jutott be a legjobb nyolc közé.

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Bayern München (német)–Lazio (olasz) 3–0  (1–0)
München, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
BAYERN: Neuer – Kimmich, Dier, De Ligt, Guerreiro (A. Davies, 78.) – Pavlovic, Goretzka, L. Sané (Laimer, 89.), Th. Müller (Tel, 78.), Musiala (Gnabry, 90+1.) – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel
LAZIO: Provedel – Marusics, Gila, Romagnoli, Pellegrini – Guendouzi, Vecino (Cataldi, 61.), Luis Alberto (Kamada, 80.) – Felipe Anderson (Pedro, 75.), Immobile (Taty, 61.), Zaccagni (Isaksen, 61.). Vezetőedző: Maurizio Sarri
Gólszerző: Kane (38., 66.), Th. Müller (45+2.)
Továbbjutott: a Bayern München, 3–1-es összesítéssel

NEM A LEGJOBB ELŐJELLEL VÁRTA a Bayern München a Lazio elleni nyolcaddöntő visszavágóját, a bajor óriás az utóbbi hét alkalommal elbukta a Bajnokok Ligája-párharcát, ha az első mérkőzés után hátrányban volt. A Rómából hozott 0–1 ráadásul összetettebb probléma lenyomata, a Bayern ugyanis hazai pályán is dadog, így már sokan arról beszéltek a keddi ütközet előtt, hogy kiesés esetén Thomas Tuchel vezetőedzőtől nem a nyáron, hanem már most elköszönnek.

A keddi meccsen a Lazióé volt az első lehetőség, de a hatodik percben Matteo Guendouzi 18 méterről eleresztett lövését követően a jobb kapufa mellett suhant el a labda. A Bayernnek még kellett néhány perc, mire felvette a ritmust, ám két távoli és sikertelen próbálkozáson túl nem jutott közelebb az áhított gólhoz. A 37. percben aztán Ciro Immobile a frászt hozta a müncheni szurkolókra, amikor Mattia Zaccagni átíveléséből, gyakorlatilag a bal kapufa tövéből, senkitől sem zavartatva fejelt mellé. A kihagyott ziccerért megfizetett az olasz együttes: kevesebb mint két perccel később Raphaël Guerreiro csapott le az alapvonalról visszafejelt labdára, és bár eltörte, a kapu előtt ólálkodó Harry Kane éppen úgy tudott belefejelni, hogy megszerezze a vezetést a német csapatnak.

A slusszpoén a félidő utolsó momentumára maradt, amikor Guerreiro szöglete nyomán a Lazio védelme a hosszú oldalon helyezkedő Matthijs de Ligthez fejelte a labdát, a holland bekk ezután gyakorlatilag fejbe lőtte az öt és felesnél helyezkedő Thomas Müllert, aki azért nagyon is tudatosan fejelt a kapu közepébe.

A második félidőben a Bayern taktikusan hagyta, hadd próbálkozzon a Lazio, ám az olaszok erejéből nem sokra tellett, csak az energiájukat égették. Így a bajor helyzetek sem sorjáztak, de amikor kellett, megvillant a hazai csapat: a 66. percben, amikor a vendégek egy ideje már nem találkoztak a labdával, Leroy Sané lövése után a labda kipattant Ivan Provedel kapusról, és a közelben settenkedő Kane közelről megadta a kegyelemdöfést.

Innentől már csak formaság volt a fennmaradó csaknem fél óra lejátszása, mert a megnyugodó Bayern és a sorsába beletörődő Lazio nemigen zavarta egymás köreit − a bajorok megváltották jegyüket a negyeddöntőre. 3–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik