BL: „Nem voltunk rosszabbak a Madridnál” – Gulácsi

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.14. 09:02
Gulácsi Péter szerint nem voltak rosszabbak a Real Madridnál (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az idegenben játszó csapatok kerültek előnybe a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi játéknapján, hiszen a Real Madrid 1–0-ra nyert a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt végig soraiban tudó RB Leipzig otthonában, míg a címvédő Manchester City 3–1-es győzelmet aratott az FC Köbenhavn vendégeként.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) 0–1 (0–0)
Gólszerző: Brahim Díaz (49.)

„Nyílt mérkőzés volt, különösen igaz ez a második félidőre. Megvoltak a helyzeteink, de a végén egy jó lövés eldöntötte a meccset. Ez számunkra nagyon keserű, mert nem voltunk rosszabbak a Real Madridnál, jól teljesítettünk, de jobb eredményt szerettünk volna elérni” – mondta klubja honlapjának az RB Leipzig magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter.

„Nagyon örülök, hogy segíthettem a csapatnak, mert Jude Bellingham és Antonio Rüdiger hiánya ellenére is bizonyítani tudtuk, hogy nagyszerű csapat vagyunk, hogy mi vagyunk a Madrid! – hangsúlyozta a győztes gólt szerző Brahim Díaz. – Megvoltak a lehetőségeink arra, hogy lezárjuk a meccset, de valljuk be, a Lipcsének is. Megkaptam a labdát és elindultam egy irányba, majd amint mozogni kezdtem, éreztem, hogy a védők hátrálnak, ezért lőttem” – tette hozzá a Real Madrid labdarúgója.

„Jól kezdtünk és szereztünk egy gólt, amit nem adtak meg. Ez nagyon nehéz ezen a szinten, de kitartottunk és tettük a dolgunkat. Voltak lehetőségeink, de aztán egy álomgóllal alulmaradtunk. Megvoltak a helyzeteink, de végül egy-nullás vereséggel zártunk, ami szomorú, mert összességében többet érdemeltünk – summázta a mérkőzést a Leipziget irányító Marco Rose.A hozzáállásunk nem fog változni. A teljesítményünk sajnos nem csap át eredményességbe, de nem szabad az áldozat szerepébe esnünk, ehelyett ki kell használnunk a lehetőségeinket. Sok pozitívumot vihetünk magunkkal.”

„Keményen kiharcolt győzelem volt, de a Bajnokok Ligája már csak ilyen. Főleg Németországban. Ez egy igazán küzdelmes csata volt, de tudtam, hogy a csapatom nagyon jól védekezik, annak ellenére is, hogy fontos játékosok hiányoztak” – mondta a győztes csapat, a Real Madrid olasz vezetőedzője. Carlo Ancelottinak különösen tetszett, hogy kontrákból mennyire veszélyesen játszott csapata.

„Őszintén szólva több gólt is szerezhettünk volna, ugyanakkor a Leipzig is könnyedén egyenlíthetett volna, de Lunyin remekül védett, talán a legjobbunk volt, mert a rendszeres játék önbizalmat adott neki” – fogalmazott az olasz.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC KÖBENHAVN (dán)–MANCHESTER CITY (angol) 1–3 (1–2)
Gólszerző: Mattsson (34.), ill. De Bruyne (11.), Bernardo Silva (45+1.), Foden (90+3.)

„Nagyon-nagyon jó volt. Büszke vagyok rá, hogy ilyen tempóban játszottunk. Tökéletes volt. Türelmesek voltunk a megfelelő pillanatokban. A harmadik gólunk sokat segít és remélhetőleg hazai pályán, saját szurkolóink előtt továbbjuthatunk a következő körbe” – idézi az uefa.com Pep Guardiolát, a Manchester City menedzserét.

„Fontos volt, hogy ne csússzon ki a kezünkből a továbbjutás. A kapott gól elkerülhető volt, de néha megesik az ilyen. Jól reagáltunk és még a szünet előtt megszereztük a második gólunkat. Tudom, mi történt itt a Bayern Münchennel és a Manchester Uniteddel, ezért tökéletes tempóval készültünk” – tette hozzá a katalán szakember.

„A City nagyon profi szemlélettel érkezett, az első másodperctől kezdve átvette a játék irányítását és az első húsz perc túlélés volt számunkra. De én nagyon elégedett vagyok az első félidő utolsó húsz-huszonöt percével. Felnőttünk a meccshez, de kaptunk egy gólt. Egy kis szerencsével és minőséggel az első félidő lehetett volna egy-egy. A második félidőben a játékosok mindent megtettek, amit csak lehetett. Nem hibáztathatom őket semmiért. Csúcscsapat ellen játszottunk. Ők minden helyzetben pontosan tudják, mit kell tenniük, de felvettük a ritmust, futottunk utánuk és nagyon megnehezítettük a dolgukat” – mondta a koppenhágaiakat irányító Jacob Neestrup.

„Kemény volt. Játszottunk már itt néhányszor és remek a hangulat. Tudtuk, hogy mindent megtesznek, mert nagyszerű csoportkörük volt, szóval tisztelnünk kellett őket. Nagyon jól kezdtünk, aztán hibáztunk és erre lecsaptak. De szerintem nagyon jó meccset játszottunk és a második félidőben több gólt is szerezhettünk volna. Szerencsére a végén megszereztük a harmadikat, szóval van egy kis előnyünk” – mondta a mérkőzés legjobbjának választott Manchester City-karmester, Kevin De Bruyne, aki gólja mellett két gólpasszal vette ki a részét a koppenhágai győzelemből.

„Próbálok jól játszani és jól érezni magam. Hosszú öt-hat hónap volt, de boldog vagyok, hogy visszatérhettem és segíthetek a csapatból a legjobbat kihozni. Azt hiszem, még szükségem van néhány meccsre, mert majdnem egy éve nem játszottam kilencven percet” – tette hozzá a sérüléséből nemrég visszatért belga középpályás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik