BL: dortmundi meccslabda a nyolcaddöntőért, a Milan kieshet

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.11.28. 09:50
null
Niclas Füllkrug (balra), a Dortmund csatára a hétvégén a Mönchengladbach ellen talált a kapuba (Fotó: AFP)
Milánói sikerrel tenné biztossá a helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között a Borussia Dortmund, ám ehhez a győzelmi kényszerben lévő AC Milan aligha asszisztál.

 

Két mérkőzése van a Bajnokok Ligájában a Dortmundnak, hogy továbbjutó helyen végezzen: ha valamelyik meccsét megnyeri, biztossá teszi a helyét a sorozat nyolcaddöntőjében. A kvartettje élén hét ponttal álló BVB kedden a harmadik helyezett, tőle két ponttal lemaradó Milan vendége lesz, s ha nyer, legrosszabb esetben is csoportmásodikként végez, s az utolsó játéknapon ki-ki meccset vívhat a Paris Saint-Germainnel.

Edin Terzic vezetőedző variációs lehetőségei bővültek azzal, hogy hétfőn az utazó kerettel tarthatott a hétvégi, Mönchengladbach elleni hazai bajnokit (4–2) betegség miatt kihagyó Sébastien Haller és Karim Adeyemi, s a szünetben lecserélt Marcel Sabitzer sérülése sem néz ki súlyosnak, ő is a csapattal utazott Milánóba. Ellenben Niklas Süle Németországban maradt, a 28 éves belső védő beteg – ezzel szinte el is dőlt, hogy a védelem tengelyében Mats Hummels és Nico Schlotterbeck kap helyet.

A Dortmund BL-rekordot állíthat be: ha nem kap ki a San Siróban, sorozatban negyedik meccsén marad veretlen a sorozatban – ilyen jó szériája fennállása során egyszer, 2014-ben volt. Ehhez persze a győzelmi kényszerben lévő Milan aligha asszisztál, hiszen ha kikap s a csoport másik meccsén a PSG nyer, már az 5. fordulóban eldől, hogy nem jut tovább – hatalmas blama lenne annak tükrében, hogy az előző évadban az elődöntőig menetelt. A találkozót a nagykárolyi születésű Kovács István vezeti.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
E-CSOPORT

18.45:Lazio (olasz)–Celtic (skót) (Tv:Sport1)
21.00:Feyenoord (holland)–Atlético Madrid (spanyol)
F-CSOPORT
21.00:Paris Saint-Germain (francia)–Newcastle United (angol) (Tv:Sport2)– élőben az NSO-n!
21.00: AC Milan (olasz)–Borussia Dortmund (német) (Tv:Sport1)– élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 4 2 1 1 3–2 +1 7
2. Paris SG 4 2 2 7–6 +1 6
3. Milan 4 1 2 1 2–4 –2 5
4. Newcastle United 4 1 1 2 4–4 0 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik