BL, B-csoport: Mikel Arteta már történelmet írt az Arsenal élén

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 09:53
null
Mikel Artetáék nem állnak messze a továbbjutástól (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján biztossá teheti a helyét a nyolcaddöntőben az Arsenal: az angol együttes a Lenst fogadja Londonban, és döntetlennel is továbbjut.

 

Intenzív négy év telt el London északi részén. Voltak csúcsok, mint az FA-kupa-diadal a Chelsea ellen 2020-ban, vagy az előző szezon második helyezése a Premier League-ben, és volt mélypont is, mégpedig 2020 telén a hétmeccses nyeretlenség, de Mikel Arteta már kétszáz mérkőzésig jutott az Arsenal élén. Ez idő alatt 118 győzelmet ért el a csapat (58 százalékos győzelmi mutató), amivel minden idők legsikeresebb edzője lett azok közül, akik minimum kétszáz találkozón irányították az együttest (túlszárnyalva Arsene Wenger 56 százalékos vonatkozó mutatóját).

A Bajnokok Ligájában is jó formában van az Arsenal, négy összecsapás után kilenc ponttal áll a B-csoport élén, és szerdán a Lens elleni pontszerzéssel megváltaná helyét a nyolcaddöntőbe, győzelemmel pedig csoportelső. Csakhogy épp a Lens megy az Emirates Stadionba, amely a BL-sorozatban egyedüliként győzte le az angol alakulatot. Október elején Adrien Thomasson és Elye Wahi góljával nyertek a franciák, életben tartva továbbjutási reményüket.

A meccset megelőző keddi sajtótájékoztatón Mikel Arteta arról beszélt, az Arsenalnak bizonyítania kell, hogy Európa legjobb csapatai közé tartozik. Sok a sérült, főképpen a középpályán, de véleménye szerint a Lens elleni győzelem és a csoportelsőség létfontosságú a sikeres Bajnokok Ligája-szerepléshez.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ

B-CSOPORT
18.45: Sevilla (spanyol)–PSV Eindhoven (holland) (Tv: Sport2)
21.00: Arsenal (angol)–Lens (francia)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 4 3 1 9–3 +6 9
2. PSV 4 1 2 1 4–7 –3 5
3. Lens 4 1 2 1 4–4 0 5
4. Sevilla 4 2 2 4–7 –3 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik