BL: „Büszke vagyok a hozzáállásomra” – a győztes gólt szerző Maguire

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.25. 10:55
null
Két sokat kritizált MU-játékos a két hős (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Manchester United 1–0-ra legyűrte az Old Traddordon a dán FC Köbenhavnt, ezzel megszerezte első pontjait a csoportjában. A mérkőzésnek két hőse is volt: Harry Maguire szerezte a gólt, viszont a hosszabbítás utolsó pillanataiban André Onana kivédett büntetője is kellett Erik ten Hagék győzelméhez. Lássuk, hogyan értékeltek a főszereplők!

 

„Kíméletlenebbeknek kell legyünk a kontráknál, le kell tudnunk zárni a meccseket Az első félidőben elég gyengén játszottunk, a másodikban jobban, de ott sem tökéletesen. Ettől függetlenül ez egy fontos győzelem” – mondta közvetlenül a lefújás után Harry Maguire, aki aztán megdicsérte a mellette álló André Onanát a kulcsfontosságú védése miatt.

„Csak a feladatomra összpontosítottam a végén – árulta el a kameruni kapus, akinek ebben az idényben eddig négyszer rúgtak tizenegyest, és mindannyiszor eltalálta az irányt, igaz, most először védett (egyet mellérúgtak). – Fontos volt, hogy nyerjünk.”

A közhelyek elpufogtatása után ismét Maguire kapott szót, és elmondta, hogy ezt a győzelmet az elhunyt klublegendának, Sir Bobby Charltonnak és a családjának ajánlják. Halála mindenkit megrendített a klubnál, és természetesen az öltözőt is.


„Nagyon büszke és elégedett vagyok azzal, ahogy az elmúlt hat-tizenkét hónapban hozzáálltam a dolgokhoz. Most megkaptam a lehetőséget. Szeretnék itt futballozni és segíteni a csapatot, visszajuttatni oda, ahova való” – jelentette ki az utóbbi években sok kritikát kapó védő, aki úgy tűnik, jó teljesítményével előre lépett a rangsorban, és így Lisandro Martínez felépüléséig Raphaël Varane mellett ismét állandó kezdő lehet.


Erik ten Hag is hasonlóan látta a meccset, mint Maguire. Szerinte is gyengén játszottak az első félidőben, de másodikban már alakítottak ki nagy helyzeteket. Le kellett volna zárniuk a találkozót, de természetesen örül a győzelemnek. Az utolsó pillanatokban elvégzett büntető kapcsán úgy fogalmazott, hogy az ilyen véghajrák az MU DNS-ének a része.

„Az ilyen győzelem hitet ad. Jön is gyorsan a következő meccs – tekintett előre a hétvégi manchesteri derbire Ten Hag. – Felkészülünk rá, a játékosok már most izgatottak. Különösen egy olyan héten, amikor Sir Bobby elhunyta miatt extra motivációnk lesz arra, hogy otthon tartsuk a három pontot.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ, A-CSOPORT

Manchester United (angol)–FC Köbenhavn (dán) 1–0 (Maguire 72.)
Galatasaray (török)–Bayern München (német) 1–3

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 3 3 9–5 +4 9
2. Galatasaray 3 1 1 1 6–7 –1 4
3. Manchester United 3 1 2 6–7 –1 3
4. FC Köbenhavn 3 1 2 3–5 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik