BL: egy potya, egy bomba és egy kontra – nyert a Leipzig Bernben

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.19. 20:45
null
Xaver Schlager kulcsfontosságú gólt szerzett (Fotó: Getty Images)
Az RB Leipzig 3–1-re győzött a svájci bajnok Young Boys vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának első mérkőzésén. A lipcsei együttesben Gulácsi Péter a kispadon kapott helyett, míg Willi Orbán sérülés miatt nem került be a meccskeretbe.

 

Már a harmadik percben előnybe került a lipcsei együttes a svájci műfüvön, méghozzá egy potya góllal: Mohamed Simakan közeli fejesét csúnyán bevédte Anthony Racioppi (VIDEÓ ITT). Marco Rose tanítványai ezután ostrom alá vették a kaput, de a második találatot már nem sikerült begyötörniük a meccs elején. A berniek nem húzódtak be a kapujuk elé, vállalták a sokpasszos játékot, de nem igazán voltak képesek megbontani a vendégvédelmet. Erre nem is volt szükség: Meshack Elia a tizenhatos vonaláról bődületesen nagy gólt ragasztott Blaswich kapujába a 33. percben (VIDEÓ ITT). A szünetig az egyébként jó iramú meccs nem hozott újabb nagy lehetőséget, így 1–1-es döntetlennel fordultak a felek.

A szünet után már az első percekben felizzott a hangulat, amikor Xavi Simons eltolta a labdát Racioppi mellett, majd elesett, de a játékvezető elsőre nem adott tizenegyest. A visszajátszás egyértelművé tette, hogy a holland középpályás valóban a kapus lábában akadt el, de az albán Enea Jorgji általános meglepetésre videózás után sem mutatott a büntetőpontra, ellenben Kamplnak kiosztott egy sárga lapot reklamálásért. A 62. perben ismét a 24 éves svájci kapus villant meg, miután kiváló helyezkedéssel ártalmatlanította Openda csukafejesét. Négy perccel később a csereember Sesko fejesénél már ő sem tudott segíteni, de a 20 esztendős szlovén csatár lesről volt eredményes.

A holtponton a 73. percben jutott át a Leipzig, egy szögletet követően Xaver Schlager 22 méterről bal lábbal megeresztett egy lapos lövést, a labda pedig a „folyosón” végigsuhanva a bal alsó sarokban kötött ki (VIDEÓ ITT).

Az utolsó percekben minden mindegy alapon rohamozott a Young Boys, és pont ez lett a veszte: Benjamin Sesko a ráadásban gólra váltott egy kontrát, bebiztosítva a lipcseiek sikerét (VIDEÓ ITT). 1–3

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Young Boys (svájci)–RB Leipzig (német) 1–3 (Elia 33., ill. Simakan 3., X. Schlager 73., Sesko 90+2.)

KÉSŐBB
21.00:
Manchester City (angol)–Crvena zvezda (szerb) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik