UEFA: Fürjes Balázs megerősítette, valóban lesz BL-döntő Budapesten

Vágólapra másolva!
2023.07.18. 18:27
null
Fürjes Balázs a Puskás Aréna 2019-es bejárásán Szalai Ádámmal és Dzsudzsák Balázzsal (Fotó: NS-archív)
Mint arról beszámoltunk, az UEFA kedden bejelentette, hogy csak Magyarországról és Olaszországból érkezett be hozzá szándéknyilatkozat a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére, azaz valamelyik finálénak minden bizonnyal a budapesti Puskás Aréna ad otthont. A hírre büszkén reagált a Facebookon Fürjes Balázs, aki a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosaként felügyelte a stadion tervezését és építését.

„A jó munkának beérik a gyümölcse: 2026-ban vagy 2027-ben biztosan UEFA férfi Bajnokok Ligája-döntőt rendezhetünk a Puskásban! Honnan tudjuk? AZ UEFA mai bejelentéséből. A meghirdetett 2026/27-es két BL-döntőre ketten pályázunk: Olaszország és mi. Az olaszoknak azonban jelen pillanatban nincs a pályázatnak megfelelő stadionjuk, azaz még a korábbi időpont, 2026 is reális lehet számunkra” – írta Fürjes Balázs, aki kiemelte, hogy az „MLSZ és a Puskás Aréna csapata pedig kitűnőre vizsgáztak az UEFA 2020 Európa-bajnokság, BL- és El-meccsek, az idei Európa-liga-döntő, a Szuperkupa, a válogatott meccsek megrendezésekor”.

Hozzátette, az lenne az igazi, ha a Szoboszlai Dominikkal a soraiban felálló Liverpool lenne az egyik csapat a döntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik