BL: Leao a végső győzelemről, Spalletti játékosai rossz állapotáról

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.19. 08:39
null
Luciano Spalletti (jobbra) is gratulált Rafael Leaóék továbbjutásához (Fotó: AFP, archív)
A vendégek továbbjutásával záruló Napoli–AC Milan (1–1) BL-negyeddöntő után már idéztük a milánóiak vezetőedzőjét, Stefano Piolit, most lássuk, hogyan értékelte a találkozót a nápolyiak vezetőedzője, Luciano Spalletti és mit mondott a meccsen fantasztikus szólójával főszerepet játszó Rafael Leao.

 

 

„Gratulálok a Milannak és a saját játékosaimnak is, nagyszerűen teljesítettek a Bajnokok Ligájában – kezdte a meccs utáni sajtótájékoztatón értékelését a Napoli vezetőedzője, Luciano Spalletti.A negyeddöntőre kifogytunk az erőnkből és meg kellett fizetnünk a tapasztalatlanságunk árát. Néhány játékosom nem megfelelő fizikai állapotban érkezett a Milan elleni mérkőzésre. Elkerülhető gólt kaptunk, a meccs azon szakaszában, amikor még kiegyensúlyozott volt a találkozó. Mindkét meccsen irányítottunk a Milan ellen, de nem voltunk elég jók az ellenfél tizenhatosánál, amikor helyzetbe kerültünk.”

A Milan oldaláról az első gól előtt fantasztikus szólót bemutató és Olivier Giroud-nak gólpasszt adó Rafael Leao már a végső győzelemről is beszélt.

„Szeretnék tovább álmodni. Most minden Milan-játékosnak az az álma, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, amihez egy lépéssel közelebb kerültünk. Meg kell próbálnunk eljutni a végéig. Tudom, hogy képes vagyok eldönteni a meccseket. Ha gólt nem is tudok szerezni, ott vannak a csapattársak, akik megteszik helyettem – utalt a gólpasszára a Mediasetnek adott nyilatkozatában a portugál támadó. – Örülök, hogy itt lehetek és büszke, hogy ezt a mezt viselhetem. Tavaly jó idényt zártam a bajnokságban, most a Bajnokok Ligájában is szeretném megmutatni, mire vagyok képes.”

A Milan csapatkapitánya, Davide Calabria is az álmaikról beszélt.

„Ha hiszel az álmaidban, bármit elérhetsz. Én nem az elődöntőt várom, mind a három hátralévő mérkőzésen játszani szeretnék a Bajnokok Ligájában. Hinnünk kell abban, hogy sikerülhet, ez a célunk. Lehet, hogy vannak nálunk felkészültebb csapatok, de egy futballmeccsen bármit elérhetsz, ha hiszel benne, hogy képes vagy rá.”

A Milan az elődöntőben a szerdai Inter–Benfica párharc továbbjutójával találkozik, az első meccsen 2–0-ra nyert az olasz csapat. Ha az Inter továbbjut, akkor 2003 után rendeznek újra milánói derbit a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata között – húsz éve a Milan jutott be a döntőbe és akkor a Juventust legyőzve meg is nyerte a sorozatot…

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
NAPOLI (olasz)–AC MILAN (olasz) 1–1 (0–1)
Nápoly, Diego Armando Maradona Stadion, 52 728 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
NAPOLI: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani (Östigard 74.), Juan Jesus, Mário Rui (Olivera 34.) – Ndombele (Elmas 63.), Lobotka, Zielinski (Raspadori 74.) – Politano (Lozano 34.), Osimhen, Kvarachelia. Vezetőedző: Luciano Spalletti
AC MILAN: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, T. Hernandez – Tonali, Krunic – Brahim Díaz (Junior Messias 59.), Bennaszer, Rafael Leao (Saelemaekers 84.) – Giroud (Origi 68.). Vezetőedző: Stefano Pioli
Gólszerző: Osimhen (90+3.), ill. Giroud (43.)

Az első mérkőzésen: 0–1
Továbbjutott: az AC Milan 2–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik