BL: a gyatra pályára és a még gyatrább játékvezetőre panaszkodott Tuchel

Vágólapra másolva!
2023.04.20. 10:32
null
Lőw Zsolt itt még visszafogta Tuchelt... (Fotó: GEtty Images)
Mint arról beszámoltunk, a Bayern München szerda este 1–1-es döntetlenre végzett a Manchester Cityvel a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében és 4–1-es összesítéssel elbúcsúzott a sorozattól. A meccset követően Thomas Tuchel, a németek kiállított vezetőedzője meglehetősen zaklatottan beszélt a történtekről – különösképpen a francia játékvezető, Clément Turpin teljesítményéről.

Tuchel a mérkőzés hajrájában kapta meg a második sárga lapját és az érte járó pirosat. Nem ekkor került elő első ízben a piros kártya Clément Turpin zsebéből: még a 19. percben mutatta fel először a francia bíró a gólhelyzetben kilépő Erling Haalandot letaroló Dayot Upamecanónak, ám ezt gyorsan vissza is vonta, mert a norvég gólzsák lesről indult. Noha ekkor még megtapsolta Turpin ítéletét Tuchel, a lefújás után már nem volt elégedett a sípos ember teljesítményével.

„Két dologgal nem vagyok kibékülve a meccs után: az egyik a pálya talajának a minősége, a másik pedig a játékvezetés. Sajnos egyik gyatrább volt, mint a másik” – fogalmazott Tuchel.

A 2021-es Európa-liga- és a tavalyi Bajnokok Ligája-döntőt is vezető Turpin az első félidőben az Upamecanónak szánt és visszavont piros lapon kívül öt sárga lapot is kiosztott. Összességében 12 sárgánál, két pirosnál és két megítélt büntetőnél állt meg a számláló, merthogy a hajrában a francia játékvezető Lőw Zsoltot is elküldte piros lappal a Bayern kispadjáról.

FRISSÍTÉS 13.50

Lőw Zsolt kiállítása nem szerepelt a mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvében, s utóbb a találkozót közvetítő M4 Sporton látható, másik nézőpontból készült videóból kiderült: Turpin nem Lőwnek mutatta fel egyből a piros lapot, hanem még Tuchel kiállítását „fejezte be”. Mindez azt is jelenti, hogy a következő idényben az első BL-csoportkörben szinte majdnem biztos, hogy Lőw Zsolt irányítja majd a Bayern Münchent – ha Tuchelt eltiltja az UEFA fegyelmi bizottsága.

...aztán úgy tűnik, ő is piros lapot kapott (Fotó: Getty Images)
...aztán úgy tűnik, ő is piros lapot kapott (Fotó: Getty Images)

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–MANCHESTER CITY (angol) 1–1
(0–0)
München, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette:Turpin (francia)
BAYERN:Sommer – Pavard (Stanisic, 77.), Upamecano, De Ligt, Cancelo (A. Davies, 64.) – Kimmich, Goretzka – L. Sané (Mané, 64.), Musiala (Th. Müller, 71.), Coman – Choupo-Moting (Tel, 71.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
MAN. CITY:Éderson – Akanji, Dias, Aké (Laporte, 66.) – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne (Walker, 88.), Gündogan, Grealish – Haaland (J. Álvarez, 84.).Menedzser:Pep Guardiola
Gólszerző: Kimmich (83. – 11-esből), ill.Haaland (57.)
Továbbjutott:
a Manchester City, 4–1-es összesítéssel

Bővebben a mérkőzésről itt olvashatnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik