Videó: Bale ollózása, Karius bénázása – íme, a Pool–Real feledhetetlen pillanatai

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 19:26
null
A 2018-as BL-döntőben mindhárom Real-gól emlékezetes maradt (Fotó: Getty IMages)
A Liverpool ma (kedden) 21 órakor pályára lép a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Real Madrid ellen. A rangadó előtt összegyűjtöttük a felek legemlékezetesebb mérkőzéseit és azok legemlékezetesebb pillanatait. Videó!

A két csapat először 2009-ben ugyancsak a legjobb tizenhat között nézett farkasszemet egymással a Bajnokok Ligájában. Akkor a Liverpool nagyon simán továbbjutott a negyeddöntőbe – a Santiago Bernabéuban 1–0-ra, az Anfielden 4–0-ra győzött. A visszavágón Steven Gerrard kétszer, Fernando Torres egyszer volt eredményes.

Öt évvel később a madridiak revansot vettek, a csoportkörben Cristiano Ronaldo látványos góljával és Karim Benzema duplájával a Real magabiztosan nyert idegenben, hazai pályán a francia csatár tizenegyessel döntötte el a mérkőzést.

Ki ne emlékezne a 2018-as BL-döntőre, amikor Loris Karius kétszer is óriási hibát követett el – az első gólnál Benzema lábára hajította a labdát, amely bepattant a kapuba, a hajrában pedig képtelen volt megfogni Gareth Bale középre tartó távoli lövését.

Természetesen nem hagyhatjuk ki a sorból, hogy a walesi klasszis a BL-finálék egyik legszebb gólját szerezte, amikor látványos mozdulattal ollózott gólt.

A Liverpool-szurkolók különösen dühösek voltak Sergio Ramosra, a spanyol védő ugyanis a meccs elején úgy szabálytalankodott Mohamed Szalahhal szemben, hogy az egyiptomit le kellett cserélni.

A tavalyi, 2022-es BL-döntőt is a Real és a Liverpool játszotta egymással – Thibaut Courtois pályafutása egyik legjobb teljesítményt nyújtotta, védéseinek és Vinícius Júnior góljának köszönhetően a madridiak másodszor is legyőzték Jürgen Klopp csapatát a fináléban.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
21.00:
Liverpool FC (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Eintracht Frankfurt (német)–Napoli (olasz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik