BL: Malmőben a bírót okolják, Simeone büszke játékosaira

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 10:39
null
A Malmö játékosai szerint a játékvezető kétes helyzetekben rendre a Juve javára ítélt (Fotó: Reuters)
Age Hareide, a Malmö labdarúgócsapatának vezetőedzője a szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzés, a Juventustól elszenvedett 2–0-s vereség után Pedro Proencát, a találkozó játékvezetőjét kritizálta. Diego Simeone, az Atlético Madrid trénere elégedett volt, miután együttese 4–0-ra nyert az Olympiakosz ellen.

 

Age Hareide, a már kiesett Malmö edzője aggodalmát fejezte ki a Juventus elleni mérkőzés játékvezetése miatt. „A Juventus nagyon jól védekezett, ami megnehezítette a dolgunkat. A második félidőben sajnos nem tudtunk úgy játszani, mint az elsőben. Nem koncentráltunk eléggé, és nem tudtuk tartani a lépést a Juventusszal. Az első gólt tulajdonképpen ajándékba adtuk, Tévez találata viszont botrányos volt. Morata nem is nézte a labdát, úgy szabálytalankodott Erik Johanssonnal szemben. Nem hiszem el, hogy nem látta a játékvezető” – fakadt ki Hareide.

Magnus Eriksson, a svédek középpályása is élesen bírálta Pedro Proenca játékvezetőt. „Büszkék lehetünk magunkra, hiszen jó eredményt értünk el, de nehéz így, hogy a bíró ennyire másképp állt a felekhez. Szomorú volt ez a labdarúgás és a mi számunkra is. Mindannyian láttuk, hogy mi történt a gól előtt, és azt is, hogy a kilencven perc alatt végig a Juventusnak kedvezett a játékvezetés. Kiszámítható volt.”

Massimiliano Allegri, az olasz Juventus trénere érthetően elégedettebb volt a 2–0-s siker után. „A Malmö az első félidőben kiválóan játszott, míg mi sokat hibáztunk. A második játékrészben azonban feljavultunk, és nagyon fontos győzelmet szereztünk. Nincsenek könnyű meccsek, ahogy ez sem volt az. Most a célunk az, hogy megnyerjük a csoportot. Nem lesz egyszerű, de megpróbáljuk.”

Diego Simeone
büszke csapatára, miután az Atlético Madrid simán, 4–0-ra legyőzte az Olympiakoszt. „Az elmúlt időszakban volt néhány jó mérkőzésünk, most is folyamatos volt a játék, és tökéletesen kihasználtuk ellenfelünk gyengéit. Kemény volt az összecsapás eleje, de játékosaim nagyon jól küzdöttek, és ennek végül meglett az eredménye, hiszen továbbjutottunk.”

Míchel, az Olympiakosz edzője a meccs előtt reménykedett abban, hogy sikerül megszorongatniuk a spanyolokat. „Rosszul érzem magam, mert a korábbi találkozókkal ellentétben ezúttal nem tudtunk versenyezni a riválisunkkal. Mind az Atlético, mind a Juventus remek teljesítményt nyújtott a csoportkörben. Mi is megyünk tovább, az Európa-liga nem rossz sorozat számunkra, kisebb a különbség, ellentétben a Bajnokok Ligájával, amelyben nem volt esélyünk. Nem azért, mert rosszak voltunk vagy sokat hibáztunk volna, hanem mert itt az ellenfelek sokkal jobbak, és ezt el kell fogadnunk. Nem vagyunk velük egy szinten.”

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Atlético Madrid (spanyol)–Olympiakosz (görög) 4–0 (Raúl García 9., Mandzukic 38., 62., 65.)
Malmö (svéd)–Juventus (olasz) 0–2 (Llorente 49., Tévez 85.)

AZ ÁLLÁS
1. Atlético Madrid 5 4 1 14–3 +11 12
2. Juventus 5 3 2 7–4 +3 9
3. Olympiakosz 5 2 3 6–11 –5 6
4. Malmö 5 1 4 2–11 –9 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik