Moyes már a Bajnokok Ligája megnyeréséről beszél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.19. 22:55
null
Robin van Persie az első Manchester United-játékos, aki mesterhármast szerzett a BL kieséses szakaszában <br />– és még talán a sérülése sem súlyos (Fotó: Action Images)
A Manchester United Robin van Persie mesterhármasával 3–0-ra legyőzte az Olympiakoszt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így nemcsak ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett kétgólos hátrányát, hanem tovább is jutott a görög bajnokkal szemben. David Moyes számára sokak szerint az állása volt a tét a mérkőzésen, a szakember azonban már arról beszél, hogy az MU megnyerheti a BL-t.

„Nagyon tetszett, ahogyan reagáltak játékosaim a hétvégi bajnoki kudarc után – így az angolok menedzsere, David Moyes. – Mondtam nekik hétfőn reggel, hogy szerdán három nullára kell győznünk, hogy visszakapjanak tőlünk valamit szurkolóink, túl sok kellemes élményük nem volt ugyanis mostanában. Hihetetlenül jól ment a csapatnak, abszolúte megérdemelt a siker. Van Persie sérülése nem tűnik súlyosnak, kapott egy rúgást a térde környékére, hátulról. Nagyszerűen ment neki is, nem sok ember mondhatja el magáról, hogy mesterhármast vágott a BL-ben! Giggs fantasztikusan teljesített, két gólt is előkészített passzaival. Ryan nem marad velünk örökké, meg kell találnunk az utódját, de nagy szolgálatot tett nekünk ma este a tapasztalata."

A BL-NEGYEDDÖNTŐ MEZŐNYE
Barcelona (spanyol)
Atlético Madrid (spanyol)
Real Madrid (spanyol)
Bayern München (német)
Borussia Dortmund (német)
Chelsea (angol)
Manchester United (angol)
Paris SG (francia)
A sorsolás pénteken 12 órakor lesz Nyonban.

A Manchester United a Twitter-csatornáján megemlékezett arról, hogy Moyes ebben a szezonban több győzelmet aratott a BL-ben, mint a Manchester City fennállása során. Ezzel is vissza akart lőni a klub azoknak, akik szerint Moyes állása volt a tét szerdán. A skót szakember a győzelem után vérszemet kapott.

„Hiszek benne, hogy meg tudjuk nyerni a sorozatot, ez a csapat képes rá. A negyeddöntő pénteki sorsolásán mi leszünk azok, akiket mindenki meg szeretne kapni ellenfélként, de hiszek benne, hogy van annyi a csapatban, hogy megnyerje a sorozatot – mondta Moyes. – Ha megmutatjuk, mire vagyunk képesek, bárki ellen lehet esélyünk. A gond az, hogy eddig nagyon kevésszer mutattuk meg."

„Nem tűnt könnyűen három gólt rúgni úgy, hogy egyet se kapjunk, de megtettük. A közönség nélkül nem sikerült volna – nyilatkozta a lefújást követően a Manchester United veteránja, Ryan Giggs. – Különös nyomás volt a csapaton a Liverpool elleni vereséget követően, tartoztunk ezzel a sikerrel a nézőknek. Játékostársaim elképesztően jól teljesítettek, játszottunk már remekül ebben az idényben, de az nyomába sem ért a mostaninak. Nagy kő esett le a szívünkről, de így kell a továbbiakban is futballoznunk, mint ahogyan most tettük. Ez a találkozó a szezon fordulópontja lehet."

„Fantasztikus hangulatot teremtettek a nézők, megszolgálták már a sikerélményt. Tartoztunk a menedzsernek is, nagy nyomás alatt kell dolgoznia a kudarcok miatt. Megérdemeltük a továbbjutást, fontos volt, hogy saját magunknak, menedzserünknek és a fanoknak is bizonyítsunk. Nagyszerű eredményt értünk el, remélem, belendíti végre a csapat szekerét" – így csapattársa, Wayne Rooney.

„Csak gratulálni tudok játékosaimnak a mai produkciójukhoz – vélekedett Míchel, az Olympiakosz spanyol mestere. – Ha az eredményt nézi valaki, azt hihetné, egyoldalú mérkőzés volt, de nekünk is megvoltak a magunk helyzetei, csak éppen kihagytuk mindet."

Van Persie sérülése

DORTMUND–ZENIT

A Zenit Hulk hatalmas góljával már a 16. percben megszerezte a vezetést, és 2–1-re győzni is tudott Dortmundban. A párharcot ennek ellenére a német csapat nyerte meg 5–4-es összesítéssel.

„Talán nem ez volt legjobb mérkőzésünk, de továbbjutottunk a legjobb nyolc közé, és nagy mosollyal hagyhattuk el végül a stadiont – értékelt a németek csapatkapitánya, Sebastian Kehl. – Nagyon örülünk a továbbjutásnak, rengeteg sérültünk van ebben az idényben. Sohasem panaszkodunk emiatt, de rengeteg energiánkat felemészti a sok sérülés. Mindezek ellenére megmutattuk, hogy ott a helyünk Európa legjobb nyolc csapata között."

„Nem mondhatnám, hogy tökéletesen futballoztunk – fogalmazott őszintén a mérkőzés lefújását követően a Dortmund támadója, Robert Lewandowski. – Tisztában vagyunk azzal, hogy sokkal jobban kell játszanunk ennél, de a legfontosabb az, hogy továbbléptünk a következő körbe. Ennél azért több kell a későbbiekben. Nem tartom jogosnak a sárga lapomat, ami miatt eltiltás elé nézek, előtte éppen velem szemben szabálytalankodtak!"

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–OLYMPIAKOSZ (görög) 3–0
(2–0)
Manchester, Old Trafford. Vezette: Kuipers (holland)
MAN. UNITED: De Gea – Rafael, Ph. Jones, Ferdinand, Evra – Valencia (A. Young, 77.), Carrick, Giggs, Welbeck (Fletcher, 82.) – Rooney – Van Persie (Fellaini, 91.). Menedzser: David Moyes
OLYMPIAKOSZ: Roberto – Leandro Salino (Paulo Machado, 74.), Holebasz, Manolasz, Marcano – Maniatisz, N’Dinga – H. Peréz (Valdez, 57.), A. Domínguez, D. Fuster (Vergosz, 82.) – J. Campbell. Vezetőedző: Míchel
Gólszerző: Van Persie (25., 45., 52. – az elsőt 11-esből)
Továbbjutott: a Manchester United, 3–2-es összesítéssel

Borussia Dortmund (német)–Zenit (orosz) 1–2
Dortmund, Signal Iduna Park. Vezette: Undiano Mallenco (spanyol)
DORTMUND: Weidenfeller – Piszczek, Papasztathopulosz, Hummels, Schmelzer (Durm, 77.) – Kehl, Sahin – Aubameyang, Mhitarjan (Jojics, 69.), Grosskreutz – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp
ZENIT: Malafejev – Anjukov, Hubocan, Lombaerts (Neto, 45.), Criscito – Witsel, Fajzulin (Szmolnyikov, 84.) – Hulk, Satov, Danny – Kerzsakov (Rondón, 62.). Megbízott vezetőedző: Szergej Szemak
G: Kehl (38.), ill. Hulk (16.), Rondón (73.)
Továbbjutott: a Dortmund, 5–4-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik