Nagyot küzdött, de ötöt kapott az MTK a női BL-ben

Vágólapra másolva!
2013.10.10. 16:50
null
Az első német gól: a norvég Maren Mjelde Szőcs Réka mellett pöckölte el a labdát (Fotó: Grnák László)
Az MTK hazai pályán ötgólos vereséget szenvedett a német Turbine Potsdamtól a női labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblás küzdelmeinek első fordulójában, így a legjobb 16 közé jutás szempontjából a jövő szerdai visszavágó formalitás maradt. A német csapat az első félóra végén öt perc alatt szerzett három góllal lerendezte a találkozót, az eredményen a második félidőben csak kozmetikázott.

Először a 9. percben veszélyeztettek az amerikai, macedón, egyenlítői guineai, norvég, svéd és skót légióssal is felálló németek, Pauline Brehmer kapu elé tett labdájára Julia Simic érkezett a jobb kapufánál, de egy méterről elügyetlenkedte a helyzetét, a labda elsuhant alatta.

A 12. percben aztán a gól is megérkezett, Simic beívelése után lesre játszó, de rosszul helyezkedő magyarok között középen kilépő norvég Maren Mjelde elpöckölte a labdát a nem éppen határozottan kimozduló Szőcs Réka mellett, és megszerezte a vezetést.

A kétszeres BL-győztes továbbra is fölényben játszott, a magyar bajnok először 25 percnyi játék után jutott el a vendégek büntetőterületéhez. A 30. percben jött a második gól: a skót Lisa Evans bal oldalról érkező beívelését Szőcs éppen Natasa Andonova elé paskolta, a macedón pedig az üres kapuba passzolt. Három perccel később Evans szögletből ívelt középre, a csapatkapitány Stefanie Draws túlugrotta a védőket, és pontosan fejelt a bal felső sarokba. A következő gólra csak két percet kellett várni, a magyar csapat láthatóan elbizonytalanodott, a kapu előtt ide-oda pattogott a labda, a rövid felszabadítás csak a kaputól tíz méterre jutott el, ahol Evans köszönte szépen, és két magyar alatt ellőve a labdát két gólpassz után már gólt is jegyzett.

A szünetig nem változott az állás, de a német fölény megkérdőjelezhetetlen volt, Ann-Katrin Berger kapusnak csupán kétszer kellett játékba avatkoznia az első 45 percben.

A fordulás után a Potsdam visszavett a tempóból, tartotta az eredményt, az MTK egyre bátrabban játszott, s nagyobb teret kapott. A 65. percben az első valódi akciót is láthattuk a budapesti csapattól, a jobb oldalon indított akció végén a középre belőtt labdát némi német segítséggel Pádár Anita terelte kapura, de a labda a hálóra hullott. Gyorsan jött a válasz, a Simic a 16-oson kívülről telibe találta a bal kapufát, a kipattanóra a frissen beállt japán Nagaszato Aszano érkezett, de a fejéről az üres kapu fölé pattant a labda.

A japán tíz perccel később, a 76. percben remek passzt adott Evansnek, aki két gólpassza mellé a második találatát is megszerezte.

A 82. percben Vágó Fanni az első magyar kaput eltaláló lövést jegyezte, a bal oldalon becselezte magát középre, 22 méteres lapos kísérletét Berger vetődve hárította. A végén Vágó újabb remek megmozdulásokkal hozta zavarba a német védelmet, egyszer Pádárt is helyzetbe hozta passzával, de a támadó 12 méterről a kapu fölé lőtt.

Végül ötöt kapott az MTK, ami ahhoz képest, hogy szerdán a másik német csapat, a Wolfsburg 14-et lőtt Észtországban, nem is olyan vészes – a jövő szerdai visszavágó mindenesetre formalitás maradt. Az Eurosport 19 órától azt a találkozót is élőben közvetíti.

NŐI LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
MTK–TURBINE POTSDAM (német) 0–5
(0–4)
Hidegkuti Nándor Stadion. V:
Grigorjan (örmény)
MTK: Szőcs – Tell, Pinczi, Demeter, Csiszár (Palkovics, 77.), Szabó Zs. – Smuczer, Vágó, Nagy L. – Pádár, Zágor (Méry, 64.). Vezetőedző: Medgyes Péter
Potsdam: Berger – Elsig (Wesely, 66.), Mjelde, Singer – Draws, Andonova – Simic, Göransson (Nagaszato, 66.), Bremer (Zietz, 67.) – Anonma, Evans. Vezetőedző: Bernd Schröder
G: Mjelde (12.), Andonova (30.), Draws (33.), Evans (35., 76.)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Barcelona (spanyol)–Bröndby (dán) 0–0
FC Zürich Frauen (svájci)–AC Sparta Praha (cseh) 2–1
Tavagnacco (olasz)–Fortuna Hjörring (dán) 3–2
Tyresö FF (svéd)–PSG (francia) 2–1
Szpartak Szubotica (szerb)–Rosszijanka (orosz) 2–4
FSK St.Pölten-Spratzern (osztrák)–Torres (olasz) 2–2
Twente (holland)–Olympique Lyon (francia) 0–4
Thór (izlandi)–Zorkij Krasznogorszk (orosz) 1–2
PK-35 Vantaa (finn)–Birmingham LFC (angol) 0–3
Pärnu JK (észt)–VfL Wolfsburg (német, címvédő) 0–14
Kajrat (kazah)–Arsenal (angol) 1–7
Standard Liege (belga)–Glasgow City FC (skót) 2–2
Apollon Limassol (ciprusi)–SV Neulengbach (osztrák) 1–2
Konak Belediyesi (török)–RTP Unia Racibórz (lengyel) 2–1
LSK Kvinner FK (norvég)–FCR Malmö (svéd) 1–3

A visszavágókat október 16-án és 17-én játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik